USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто стоїть за аферою зі скрапленим газом?

29 Серпня 2017 14:47
Встановити монополію на ринку зрідженого газу в Україні опальним Сергію Курченку та Ігорю Бакаю допомагають кум Путіна Віктору Медведчук та СБУ.

Про це розповів редактор програми «Гроші», креативний продюсер департаменту журналістських розслідувань 1+1 Олександр Дубінський.

Зі слів Дубінського, інформація про те, що Медведчук спільно з СБУ заганяє ринок під себе і намагається встановити монополію, не зовсім відповідає дійсності.

«У Медведчука немає газу, і якби він ним і займався, то ніколи не сам. Займався газом в Україні при Медведчуку Бакай (Ігор Бакай, - український політик-корупціонер, - ред.), який зараз переховується в Росії, і Сергій Курченко (український бізнесмен, - ред.), який зараз також переховується в Росії», - каже журналіст.

Так, згідно з інформацією Олександра Дубінського, ринок газу під себе підминають Курченко і Бакаєв, а Медведчук перебуває з ними у партнерстві. І його роль у цьому партнерстві полягає у контактах з СБУ та Адміністрацією Президента.

Тобто насправді ресурси зрідженого газу з Росії та Білорусі йдуть в Україну через Курченка.

«Згадайте «ПрикарпатЗахідтранс», нафтопровід, який йде з Росії в Угорщину, його контролюють люди Курченка та Медведчука. Вони «контрабасять» дизель через цей нафтопровід. Це їх загальна схема, яка звела їх між собою. А ринок зрідженого газу – це вже нова тема. Адже саме Курченко при Януковичу відповідав за ринок зрідженого газу. У нього є і ринок, і ресурси, і розуміння, і вибудовані схеми. Йому необхідна була просто людина, яка зведе його з українською владою і дасть йому можливість під себе цей ринорок монопольно підім'яти», - каже журналіст.

«Нагадаю, така ж схема у виконанні Курченка існувала при сім'ї Януковича, при Саші Стоматологу, коли він аналогічно «віджимав» ринок нафтопродуктів. Таким чином відбувається зараз з ринком зрідженого газу. Курченка з Бакаєвим через Медведчука, СБУ та АП вирішують питання, щоб задавити імпортерів і монополізувати ринок газу під себе», - додає Дубінський.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus