USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Хто й куди вивозить волинський пісок: міліція відкрила справу

21 Травня 2015 11:20
Волинські правоохоронці відкрили кримінальне провадження щодо «дерибану» корисних копалин та зловживання владою.

Нагадаємо, 20 березня 2015 року Волинська облрада підтримала депутатський запит першого заступника голови обласної ради Олександра Пирожика до начальника УМВС у Волинській області Петра Шпиги та прокурора Волинської області Дмитра Чепіжака щодо несанкціонованого добування піску у лісовому урочищі «Підгірне» Старовижівського району.

Про факти порушення Олександру Пирожику повідомили мешканці села Седлище, мовляв, пісок вивозили в напрямку міста Ковеля.

Згодом стало відомо, що до незаконного видобутку піску причетний новообраний депутат Волинської облради від Старовижівського району, місцевий бізнесмен Михайло Шлапай.

За депутатським запитом першого заступника голови Волинської обласної ради Олександра Пирожика щодо несанкціонованого видобування піску в урочищі «Підгірне» Старовижівського району Волині правоохоронці відкрили кримінальне провадження.

У ньому фігурують як комерсанти, так і посадові особи органу місцевого самоврядування – Седлищенської сільської ради Старовижівського району.

Як встановила перевірка, здійснена органами прокуратури Волинської області, оспорюваний забір піску з урочища «Підгірне» проводився ПП Корцем А.Ф. нібито за дозволом Седлищенського сільського голови Ваврищука М.П.

Добутий пісок, за свідченнями опитаних, використовувався для проведення ремонту сільського дитячого садка та двох вулиць у селі Седлище.

Матеріали перевірки за вказаним фактом приєднано до кримінального провадження №12015030190000072 від 18.03.2015 року.

Досудове розслідування у провадженні здійснюється слідчим відділом Старовижівського РВ УМВС України у Волинській області за частиною 1 статті 366 КК України, за фактом внесення неправдивих відомостей посадовими особами Седлищенської сільської ради до акту виконаних робіт щодо ремонту доріг у селі Седлище в грудні 2014 року.

Досудове розслідування відносно посадових осіб Седлищенської сільської ради за ознаками вчинення кримінального правопорушення, передбаченого частиною 1 статті 366 КК України, триває.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 7
Анатоль_ Показати IP 21 Травня 2015 11:22
Ми в шоці!
Інспектор Показати IP 21 Травня 2015 11:46
А куди дивиться заступник начальника Державної інспекції сільського господарства у Волинській області Тетяна Семенюк? Це ж її БЕЗПОСЕРЕДНІ функціональні обовязки виявляти та припиняти такі факти! Але де ж там - вона мабуть і там свій інтерес має!!! Куди дивляться правоохоронні органи, куди дивляться громадські організації, куди дивиться Київське керівництво? Ця людина завдяки членству у Партії регіонів зайняла таку високу посаду (КУДИ ЗКИНУТИ СКАНКОПІЮ ЇЇ ЗАЯВИ НА ЧЛЕНСТВО У ЦІЙ ПАРТІЇ?). У 2012 році УКРАЛА в інспекції 2000 літрів бензину, списала на іншу людину, яку БЕЗПІДСТАВНО звільнили, а вона вийшла чиста, суха і пушиста. Далі - більше. У минулому році прості інспектори і рядові члени інспекції працювали два-три дні на місяць, а вона умудрилась за рік на посаді заробіти 70 (СІМДЕСЯТ!!!) тисяч гривень!!! Де її совість, де її порядність??? Агов, ЛЮСТРАТОРИ, ВИ де??? ПРОСНІТЬСЯ уже нарешті, розберіться з цією людиною, яка весь час їздила і їздить на роботу в Луцьк з Рожищ службовим авто. Є справедливість у цьому світі чи її ніколи не було і немає???
він до Інспектор Показати IP 21 Травня 2015 13:57
нормальний стукач з тебе вийшов
Інспектор до він Показати IP 21 Травня 2015 14:24
Ну чому стукач? Тепер це називається "Борець за справедливість". А Ти хто такий "він"? Є щось заперечити по суті сказаного?
він до Інспектор Показати IP 21 Травня 2015 19:42
якщо є беззаперечні факти - в органи іх,сьогодні тамз ними знають що робити, якщо ж немає - нема чого пукать і пилюку піднімати
Юлія Показати IP 21 Травня 2015 13:37
І ковельські Кіндери брати теж про це щось знають.
ВІН Показати IP 21 Травня 2015 13:58
так і не зрозумів до чого тут шлапая приліпили

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus