USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Колодяжненська ОТГ: порушень не зафіксовано, проте говорять про підкуп виборців

30 Квітня 2017 20:40
Жителі п’яти об’єднаних територіальних громад Волині обирали голову та депутатів місцевих рад 30 квітня. Зокрема, Колодяжненської, Забродівської, Самарівської, Заборольської та Вишнівської ОТГ.

Найактивнішими виявились мешканці Колодяжненської ОТГ, де станом на 16.00 проголосувало 43 % від загальної кількості виборців, станом на 20.00 – 72,19 %, повідомили у прес-службі волинського УКРОПу.

Секретар Ковельської районної виборчої комісії Оксана Липень зауважує, що виборчий процес у Колодяжненській громаді відбувається без порушень.

«Великий наплив людей був саме у час, коли всі повертаються зі служби у церкві. На виборчій дільниці у селі Скулин навіть утворились черги. По обіді голосують не так масово. Проте явка все ж досить непогана», – розповіла секретар районної виборчої комісії.

Чимало надій люди покладають на нові адміністративні утворення, адже у кожній громаді багато проблем.

У селі Будище Ковельського району проживає 76 виборців, більшість з них пенсіонери. Місцева жителька пані Ольга прийшла на вибори, оскільки вірить, що після об’єднання жити буде краще.

«У нас немає навіть магазину, по хліб у п’ятницю централізовано їздимо в Ковель. Проживають тут люди похилого віку, молодь виїжджає, бо хто ж захоче залишатись в такій глушині… Багато змінювалось президентів і парламентів, але змін у нашому житті особливих не було. Залишається надія, що може хоч після об’єднання село буде розвиватись», – каже пані Ольга.

Позитивних змін очікує й мешканка Колодяжного Галина Пшава. Проживає вона тут разом із чоловіком протягом двадцяти років. Галина Никифорівна зазначає, що покращень хочеться не так для себе, як для дітей та онуків.

«Ми віримо, що Колодяжненській ОТГ вдасться більше, аніж кожній сільській раді окремо. Також важливо, щоб центральна влада допомагала продуктивно працювати громаді. Зокрема, землю між населеними пунктами необхідно передати у власність громад, а не тримати в державних руках», – впевнена Галина Никифорівна.

Звичайно, не всі виборці позитивно налаштовані щодо об’єднання та покладають на нього надію. Пан Василь із села Кричевичі впенений, що зі збільшенням громади примножується й кількість проблем.

«Об’єднання сьогодні страшне і невідоме слово. Чим більше людей, тим більше клопоту. Є небезпека, що проблеми, не вирішені на маленькому рівні, не вирішаться й на великому», – висловлює своє застереження пан Василь.

На думку голови Волинського УКРОПу, голови фракції «УКРОП» у Волинській обласній раді Вячеслава Рубльова недовіру людей до адміністративної реформи можна зрозуміти, адже деякі кроки держави націлені проти розвитку громад.

«За попередніми розрахунками, Колодяжненська ОТГ має хорошу фінансову перспективу, оскільки на її території розміщені автозаправні станції, акцизний податок з яких надходитиме у бюджет. Зараз піднімається питання про те, аби «забрати» акциз у держбюджет. Сподіваємось, що Верховна Рада та Кабмін не прийме цей закон та дасть шанс громадам бути фінансово спроможними», – зазначив Вячеслав Рубльов.

Хоча зафіксованих порушень на виборах у Колодяжненській ОТГ немає, проте, за словами Вячеслава Рульова, під час спілкування із місцевими жителями, люди розповіли, що один із кандидатів на посаду голови здійснює підкуп виборців.

ЧИТАТИ ЩЕ: ВИБОРИ В ОТГ: СМС ТА ГРОШІ ВІД КАНДИДАТІВ

«На жаль, підкуп – характерна ознака для 21-ого виборчого округу. З цим ми зіштовхувались також на виборах територіальних громад у грудні 2016 року. Партія «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» відстоює прозорість виборчого процесу та справедливість вибору громадянами депутатів та голови. Тому ми відслідковуємо порушення та повідомляємо про них», – наголосив голова Волинського УКРОПу.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus