USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Колишню працівницю «Ощадбанку» у Луцьку хочуть виселити з помешкання

22 Жовтня 2015 15:50
Пенсіонерка, яка протягом двох десятиліть пропрацювала в «Ощадбанку», може опинитися на вулиці.

Звернення Ніни Шимчук розглянули під час засідання постійної комісії міської ради з питань дотримання прав людини, законності, боротьби зі злочинністю, депутатської діяльності, етики та регламенту 22 жовтня.

Автор звернення розповіла, що пропрацювала в «Ощадбанку» 21 рік, з них протягом 20 років мешкала у відомчому будинку. Нині банк ініціює її виселення з помешкання, або взяти кредит на 60 років, щоб його викупити. Жінка зазначила, що перебуває на групі інвалідності та немає змоги придбати житло. Мешкає вона разом із дочкою, яка самотужки виховує малолітню дитину.

Зі слів юриста «Ощадбанку» громадянка поки не отримала вимоги про звільнення приміщення, до того ж, будівля не належить до житлового фонду, а приміщення, мовляв, непридатне для проживання згідно з санітарними та будівельними нормами.

Натомість Ніна Шимчук зауважила, що в будинку, що належав ЖКП №5, ще десятиліття тому мешкали люди, а частину будівлі банк відвів для своєї філії. Згодом, з її слів, будинкову книгу відібрав банк, і громадянка лишилася офіційно не зареєстрованою, хоча впродовж років сумлінно сплачує за комунальні послуги. Рішення про передачу будинку «Ощадбанку», на її думку, ухвалив виконком.

Як виявилося, свідоцтво про те, що будівля належить «Ощадбанку», видав виконком у 2011 році.

Своєю чергою, член комісії Богдан Шиба наголосив, що якби керівник банку свого часу не надав бодай усного дозволу громадянці на проживання у будинку, наступного дня після її поселення висунули б вимогу про виселення та подали б суду. Оскільки цього не відбувалося впродовж двох десятиліть, це означає, що Ніна Шимчук мешкала у приміщенні за згоди керівництва «Ощадбанку».

Голова депутатської групи «Новий Луцьк» Андрій Осіпов зауважив, що є докази того, що громадянка з 1996 року сплачувала за комунальні послуги (газ, воду, ввезення сміття), на громадянку заведений особовий рахунок, площа приміщення становить лише 24 метри квадратні. Договіри про надання послуг з газопостачання, а також водопостачання та водовідведення укладені 2008 року, договір про вивезення побутових відходів підписаний у 2013 році. Це свідчить про те, що приміщення фактично використовувалося як житлове.

У підсумку, члени комісії вирішили рекомендувати виконкому переглянути попереднє рішення про передачу будівлі у власність «Ощадбанку», адже виявлені нові обставини – приміщення фактично використовується для житла, керівництво банку допустило до проживання особу, заведені рахунки про сплату комунальних послуг. Майно пропонують визнати комунальною власністю зі збереженням права проживання громадянки Ніни Шимчук.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
опа Показати IP 22 Жовтня 2015 16:01
Паскевич з "командою" мутить знову під прикриттям свого дружбана Пишного, який є маріонеткою Яценюка(((
Зося до опа Показати IP 22 Жовтня 2015 17:26
К*злів з Самопомочі треба садити , які раніше роздерибанили банк
опа до Зося Показати IP 22 Жовтня 2015 18:29
Згідний, але теперішній безпартійний не кращий. Поцікавтеся в нього як за кошти Укрисиббанка собі хатинку звів.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus