USD 39.80 40.10
  • USD 39.80 40.10
  • EUR 39.90 40.20
  • PLN 9.85 10.10

Cкільки заробляють контрабандисти з Волині та Львівщини

1 Квітня 2013 17:40
Найчастіше на контрабанді цигарок і горілки у Польщі заробляють мешканці Волинської і Львівської областей, які живуть у 30-кілометровій зоні від кордону.

Про це інформує «Газета.ua».

Як розповів Андрій зі Львівщини, який часто їздить у справах до Польщі та Німеччини, українці продовжують успішно заробляти на контрабанді цигарок і горілки до Польщі. Змогу торгувати мають тисячі українців з Львівської і Волинської областей, які живуть у селах до 30 кілометрів від кордону.

«Вони мають картки малого прикордонного руху, що дозволяють їздити до Польщі без візи», - розповів Андрій.

«Наші цигарки в основному купують поляки. Німці не хочуть брати. Кажуть, вони хімічні. Після них дере в горлі й болять бронхи. Горілку нашу і в Польщі, і в Німеччині люблять. За 3 євро у Берліні продають «пальонку». Нею можна отруїтися. Та, що по 8 євро, - краща, але її ніхто не купує, бо є дешеві та якісні віскі і текіла. Я горілку беру по 28 гривень, а полякам продаю по 40 за пляшку. За раз веземо до 10 пляшок на двох. Якщо більше, на митниці знайдуть і заберуть», - поділився мешканець Львівщини.

За його словами, цей бізнес став менш прибутковим протягом останніх двох років.

«Раніше українці мали багато хованок для контрабандного товару. Цигарки ховали у дверцятах автомобіля, під бампером. Але тепер туди ніхто вже не кладе товар, бо митники часто ті схованки перевіряють. На собі багато теж не пронесеш. У грудні на митниці побачив знайому. Думав, у неї проблеми зі здоров'ям, бо ноги були, як колоди. Коли вона посковзнулась і впала, без допомоги чоловіка не могла підвестися. Тоді я зрозумів, що вона навколо ніг обмотала скетчем пляшки з горілкою, а зверху одягла три пари теплих панчох. Якщо вдягти довге пальто чи дублянку, прикордонники можуть не помітити і пропустять. Влітку такі фокуси не пройдуть», - вів далі Андрій.

За словами «бізнесмена», автомобіль, який возить у Польщу товар, польські митники швидко вираховують.

«Тих, хто за місяць 10 разів побував у Польщі, називають «човниками». Їхні машини обов'язково ретельно перевіряють – обстежують дно автомобіля, заглядають під бампер, колеса і сидіння. Якщо водій чи пасажири викликали у митника підозру, авто можуть відправити на сканер. За одну ходку заробляють по 60-80 доларів. Українські цигарки поляки купують блоками, бо утричі дешевші за їхні. Раніше бізнес ішов краще, бо можна було везти через кордон 10 пачок. Тепер більше двох легально не перевезеш», - зазначив чоловік.

Назад же «порожніми» ніхто не повертається.
«Люди закуповуються у Польщі м'ясом, сосисками, фруктами і овочами. Головне, товар перевезти через кордон. Там на першій парковці стоять буси і вантажівки, які скуповують польські продукти. На кілограмі м'яса можна вторгувати 10-12 гривень гривень. На зворотній контрабанді можна заробити ще 30-40 доларів», - зізнається Андрій.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
сеня Показати IP 2 Квітня 2013 00:23
не рахуйте чужі гроші....
Роман Показати IP 21 Травня 2014 17:10
Не все так просто як у статті описано страшні штрафи за цигарки та горілку, дуже тяжко заробити потрібно 10 раз перевести що можна було 1 раз штраф заплатити (((
Юрій Показати IP 19 Грудня 2016 22:05
В 30 років це вже хворі люди,які живуть в черзі ночами,терплять знущання поляків,а тепер ще й депортації дають за декілька дрібних штрафів.Скоро ніхто їздити не буде,так що радуйтесь автори статті,Україна стане ще ,,заможнішою''

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus