USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.70 40.00
  • PLN 9.76 9.94

Перший бойовий корабель Україна побудує до 2017 року

31 Серпня 2013 07:00
Перший вітчизняний корабель увійде до складу ВМС України до 2017 року. Про це повідомив міністр оборони України Павло Лебедєв в інтерв'ю газеті «Урядовий кур'єр». З його слів, до 2017 року заплановано ввести до складу Військово-Морських Сил перший із серії чотирьох нових бойових кораблів вітчизняного виробництва «проекту 58250» – корвет «Володимир Великий», - повідомляє УНН.

Говорячи про найближчі плани щодо кожного виду ЗСУ, особливо Повітряних сил і флоту, міністр зазначив, що у той же строк до ВМС України поступлять до десяти бронекатерів типу «Гюрза». Крім того, з його слів, на разі, модернізується та ремонтується основний склад парку бойових літаків винищувальної та штурмової авіації, навчально-бойових літаків МіГ-29, Су-25, Су-27, Л-39, вертольотів Мі-24, Мі-8МТ, зенітних ракетних комплексів Повітряних сил та протиповітряної оборони Сухопутних військ. Також тривають роботи над проектом оперативно-тактичного ракетного комплексу та зі створення нового транспортного літака Ан-70.

ЧИТАТИ ЩЕ: УКРАЇНА – У П’ЯТІРЦІ СВІТОВИХ ЕКСПОРТЕРІВ ЗБРОЇ

«На сьогодні завершуються державні випробування, літак уже виконав понад 650 польотів, після чого Ан-70 буде прийнятий на озброєння Збройних Сил України», - зазначив міністр.

Крім того, П. Лебедєв повідомив про те, що для оснащення Сил спеціальних операцій заплановано придбання сучасних зразків озброєння і військової техніки, у тому числі й іноземного виробництва.
Щодо технічного переоснащення системи управління Збройними Силами, то, за словами міністра, планується розробити та ввести в експлуатацію основні базові елементи Єдиної автоматизованої системи управління Збройними силами, прийняти на озброєння комплекси засобів автоматизації вітчизняної розробки та виробництва для оснащення пунктів управління протиповітряної оборони і авіації Повітряних Сил, протиповітряної оборони Сухопутних військ, ракетних і артилерійських підрозділів, перевести стаціонарну компоненту системи зв’язку та окремі з’єднання Збройних Сил на новітні цифрові засоби зв’язку.

«У подальшому передбачається проведення планових заходів з підтримання справності та технічної придатності озброєння і військової техніки, що не підлягають виведенню з бойового складу в найближчі десять років, завершення робіт з продовження строків придатності боєприпасів. Це дасть змогу на довгострокову перспективу забезпечити боєздатність озброєння та військової техніки і мати у складі Збройних Сил України технічно справними до 100% їх зразків», - повідомив П. Лебедєв.

До слова, в Україні на запрошення генерального директора Державного Концерну «Укроборонпром» Сергія Громова перебувала делегація ВМС Федеративної Республіки Бразилія на чолі з контр-адміралом Петроніо, координатором Програми з модернізації ВМС Бразилії.

Її представники висловили зацікавленість насамперед у налагодженні співпраці з кораблебудівними підприємствами Концерну.

Зокрема, під час відвідин ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» та ДП «Суднобудівний завод імені 61 комунара» делегація ознайомилася з науково-виробничими можливостями цих підприємств. До цього заходу було залучено керівників ДП ХДЗ «Палада» та ДП «НВКГ «Зоря — Машпроект».

Бразильська сторона вивчила хід реалізації української програми «Корвет», яка здійснюється за участю підприємств Укроборонпрому, враховуючи старт аналогічної програми у Бразилії. Під час переговорів бразильська сторона запропонувала залучити ДП «Дослідно-проектний центр кораблебудування» до розробки проекту корабля, а також висловилася щодо можливості укладення міжурядової угоди про співробітництво у реалізації програми «Корвет».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus