USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

«Кордон 835» пройшов без переходу. ФОТО

17 Серпня 2011 15:52
На польсько-українському кордоні у районі сіл Кречів (Україна) та Крилів (Польща) 14 серпня втретє відбулися Європейські Дні Добросусідства «Кордон 835».

На дійстві не було звичного для минулих років понтонного переходу через річку Західний Буг. Через нього зазвичай учасники заходу перетинали українсько-польський кордон.
Через різке підняття рівня води у річці Західний Буг, острів, на якому проводили захід, вперше був повністю затоплений.
«Ми дивилися, якщо би в іншому місці ставити цей міст. Втім, польська сторона з того боку не готова. Все рівно дуже сильно піднявся рівень вод Західного Бугу. Минулого року вже було дещо гірше. Тому вже тут на підвищенні змушені були проводити захід. А не у цій долині, яка безпосередньо прилягає до острова, а не села Крилів», - коментує ситуацію начальник управління міжнародного співробітництва та європейської інтеграції Волинської облдержадміністрації Андрій Ломага.

Цього року «Кордон 835» реалізовувався здебільшого місцевою владою. До речі, він проходив під патронатом голови ОДА Бориса Клімчука.

Іваничівська райрада виділила селу Мовники 15 тисяч гривень на організацію дійства, решта грошей була отримана від спонсорів та партнерів.

Голова Іваничівської райдержадміністрації Лідія Томашевська точний кошторис заходу назвати не змогла. Зате наголосила, що «Кордон 835» цьогоріч був реалізований без участі будь-яких громадських організацій.

Нагадаємо минулого року головним організатором «Кордону 835» була ВОМГО «АМоРе».

«Це дуже добре, що місцева влада уже сама організовує Європейські Дні Добросусідства. Отже, це означає що ця ідея є популярною і затребуваною серед місцевої громади, і тому чиновники докладають зусиль для її підтримки та просування», - коментує подію голова «АМоРе» Михайло Шелеп.

До основних заходів у рамках Європейських днів добросусідства «Кордон 835» увійшли спортивні змагання виступи фольклорних колективів.

Зв’язок із поляками українська сторона підтримувала завдяки телемосту, який транслював те, що діється з різних боків кордону.

Сама ж зустріч української та польської делегацій відбулась на пункті пропуску Устилуг-Зосін.






Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Поляк Показати IP 17 Серпня 2011 16:10
То що не могли той Буг перегородить. Так хотілось в польщу скочити

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus