USD 39.50 39.80
  • USD 39.50 39.80
  • EUR 39.63 39.90
  • PLN 9.70 9.86

Коронавірусний експеримент: в Амстердамі на танцмайданчик вивели 1300 осіб

7 Березня 2021 22:58
В Амстердамі влаштували вечірку для 1300 осіб. Влада вперше за рік дозволила людям вийти на танцмайданчик, щоб вивчити можливості ослаблення карантину.

Про це повідомляє «Європейська правда» з посиланням на Reuters.

В цілому 1300 осіб були допущені до участі в ретельно організованому тестовому заході в найбільшому мюзик-холі Амстердама ZiggoDome, який у звичайний час вміщує до 17 тисяч людей.

За всіма рухами та контактами людей, які танцювали під музику голландських діджеїв, стежили за допомогою бірки, яку вони були змушені носити. У рамках цього експерименту нідерландська влада хоче вивчити, у який спосіб знову дозволити масові заходи, заборонені через епідемію.

Всім гостям необхідно було отримати негативний результат тесту на коронавірус за 48 годин до заходу, а через п’ять днів після заходу їм було запропоновано пройти ще один тест.

Усередині вони були розділені на шість груп, кожна з яких дотримувалася різних принципів соціального дистанціювання і носіння масок, а також мала різну ступінь свободи пересування.

Урядові радники будуть використовувати дані про їхню поведінку для прийняття рішень про можливе послаблення ізоляції в найближчі місяці.

Танцювальна подія є частиною серії тестових заходів, що проводяться за підтримки уряду. Серед інших – бізнес-конференція, два футбольні матчі і комедійне шоу, всі з різними правилами для різних груп, аби побачити, що працює найкраще.

Уряд Нідерландів минулого тижня поступово послабив заходи ізоляції, дозволивши обмежене відкриття другорядних магазинів і середніх шкіл. Всі бари і ресторани в Нідерландах закриті з середини жовтня, а в країні з 21:00 до 4:30 ранку останні шість тижнів діє комендантська година.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus