USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Ковельчанка розказала про побут своїх синів-солдатів

1 Травня 2014 19:00
Ковельчанка Лариса Калитюк разом із депутатами Ковельської районної ради доставила гуманітарну допомогу на військовий полігон, що у Рівненській області, та відвідала там двох своїх синів, які мобілізовані до Збройних сил України. Про побачені армійські будні вона емоційно розповіла депутатському корпусу та всім присутнім під час сесії райради.

«Я була на п’ятий день, як наших синів перевезли під Рівне. Це була жахлива картина. Розкажу, як воно було, без «води». Хлопці були сутками без харчування. Спали в палатках, але на землі. Ми на п’ятий день їхали, переганяли кухні, які на цей час вже мали бути у військовій частині. Я підійшла до генерала-майора, не пам’ятаю, як його прізвище, і кажу: «Спочатку дітей забрали, а потім почали їм створювати умови?» Ми привезли воду. Аби ви бачили, як вони ту воду пили! Напевно, треба було машину води привезти. Коли я зустрічалася із своїми синами, то біля мене завжди був якийсь офіцер, тому вони зі мною відкрито не могли говорити. Коли мене запросили поїсти з солдатської кухні, то вибачте, дві доби мені шлунок болів від тієї їжі», – говорить Лариса Калитюк, яка була депутатом Ковельської районної ради минулого скликання від партії «Наша Україна».

Зі слів жінки, харчування зараз покращилося, тому що багато продуктів передають батьки солдатів. У палатках, що розраховані на 30 чоловік, спить 60. Бійці сплять вдягнуті у бронежилети, каски, разом із автоматами. На одному матраці – по два чоловіки!

«Уявляєте, в яких умовах вони живуть?! І зараз умови не покращилися. Палаток не побільшало», – каже Лариса Калитюк.


Найбільше, за що болить душа матері, так це за харчування та медичне забезпечення. Вона розповідає, що до них підійшов військовий лікар і попросив: «Допоможіть нам з ліками, бо нема чим лікувати особовий склад».

«У мого меншого сина – отит. У вуха вату позапихали і на цьому все лікування закінчилося. Їде до нього дружина – медикаменти везе. Я передаю препарати. Син лікується сам. Це що таке?! Що то за умови?! До речі, моя невістка у військкомат ходила і казала, що у її чоловіка висока температура – більше 38 градусів, але ніхто ніяких мір не приймає. Інший син теж хворий, кашляє, як і всі інші солдати, каже мені: «Мам, я думаю, що буде бронхіт, боюся, щоб хоч не було туберкульозу, тому що тут велика сирість». Тому звертаюся через сесію районної ради до всіх: допоможіть, будь ласка, медикаментами нашим військовим. Вони чекають від нас ще й моральної підтримки. Не будьте байдужими! Коли ми хочемо, щоб наші діти захистили нас, то давайте підемо їм назустріч», – резюмувала Лариса Калитюк.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 29
титушко Показати IP 1 Травня 2014 19:10
они оторвутся на востоке украины.напьются крови сынов других матерей изнасилуют их жен и вернутся хероями.а кровь вернется по их пятам.но вас это не тревожит--головне як дитина поїла.
Дончанин до титушко Показати IP 1 Травня 2014 19:27
Согласен с тобой в одном - прольется много крови. А вот по поводу того, что вернутся, это большой вопрос. Даже сейчас ОФИЦИАЛЬНО в Славянске 50 пленных. А сколько их УЖЕ валяется (сказать иначе о них мне проблематично) в кустах под Славянском?
444 до титушко Показати IP 1 Травня 2014 19:48
Тому що наших дітей позабирали навчатися! Якби на їх місці позабирали ваших ви ж робили б те ж саме! Мені соромно, що ваші регіони не взмозі себе захистити самі, а на це мають іти наші діти, батьки, брати,. чоловіки! Вам би хоч краплю розуму в вашу зазомбовану голову, то ви б цього не писали...
Дончанин до 444 Показати IP 1 Травня 2014 19:56
Разъясняю для непонятливых, под Славянском ни один кадровый военный еще не пострадал. ВСЕ пленные, не считая высокопоставленных офицеров, либо нацгвардия либо бандиты.
титушко до 444 Показати IP 1 Травня 2014 19:57
що ваші регіони не взмозі себе захистити самі, -от кого -отключи каналы порошенка .я с волыни и не поверишь даже с села -в знак протеста против самоубийства государства-пишу по руськи
444 до титушко Показати IP 1 Травня 2014 20:01
Я молю бога щоб не було війни!!!!! І щоб це дійсно було тільки навчання і нічого більше!!!!!!!!!!!!
Оля до титушко Показати IP 1 Травня 2014 20:11
Та з якого ти села? В селі діти грамоту знають! А не пишут по русски толком не умея, по все видимости, не писать не говорить!!!! Просто позабирали детей у матерей, мужей у жон, отцов у детей и сказали на 45 дней переподготовка! А те що там хворіють і не має чим лікувати це є факт. Треба допомогти цим хлопцям. І якщо ви з Волині і якби у вас забрали з рідні близького когось або вас самого, то чи вам було б добре, що ви би знали, що ваша дитина там хворіє, чи недоїдає. І хочу ще добавити, що цих хлопців забрали не дуже добровільно, як пишуть скрізь!!!
Дончанин до Оля Показати IP 1 Травня 2014 20:22
Солнышко, прежде чем обвинять иных в неграмотности, самой необходимо знать хотя бы азы грамотности. Ибо ты сама пишешь на суржике. А вот по поводу "забрали" - ВСЕМ было ясно, для чего рассылаются повестки. Из наших никто по ним не пошел. Если кого из ваших подгребли, то пусть делает "ноги мои ноги" и идет защищать свой народ.
титушко до Оля Показати IP 1 Травня 2014 20:38
укажи ошибки-помилкi
Жи ши пиши с буквой до Оля Показати IP 1 Травня 2014 22:24
1)не пишут по русскому 2)ни писать,ни читать 3)по всеЙ видимостф 4)жён
я -дончанину Показати IP 1 Травня 2014 20:22
а чего ты тогда пришел к нам на Волынь, сиди в своих мухосрансках и молись на путина
Дончанин до я -дончанину Показати IP 1 Травня 2014 20:26
Чего я, находясь в Донецке, общаюсь на вашем сайте. Элементарно, У БОЛЬШИНСТВА из ваших такая же точка зрения на происходящее в стране, как и у меня.
титушко до я -дончанину Показати IP 1 Травня 2014 21:12
дай нам бог такого сильного голову государства.
Я Показати IP 1 Травня 2014 20:42
Віддайте солдатам 400 тис., які виділили на пам`ятник бандері. Навіть не подумаю копійки давати на армію. Бачиш на пам`ятники у них є кошти а на армію немає.
розкрякались до Я Показати IP 1 Травня 2014 22:27
фсбовці
Дончанин до розкрякались Показати IP 1 Травня 2014 23:18
Иными словами, по твоему мнению в ФСБ служат минимум 30 000 000 украинцев, т.е. граждан Украины.
Штефан, Луцьк Показати IP 1 Травня 2014 23:48
Солдат у польових умовах має все стерпіти. На те він і вояк. Це, у якійсь мірі, фронт. Мамуся плакалась і при радянській владі? Забулося все. Це із одного боку. А із іншого - жінка розбовтала військову таємницю. Нічого мамам робити на полігонах.
Дончанин до Штефан, Луцьк Показати IP 2 Травня 2014 00:02
"А із іншого - жінка розбовтала військову таємницю" - хорошая военная тайна. Ведь по TV уже показывали усмирение голодного бунта в подобной в/ч, причем усмирение с использованием оружия.
Валерій до Штефан, Луцьк Показати IP 2 Травня 2014 08:50
Про яких вояк ти говориш. І який фронт проти кого. І за кого воювати і з ким. ЗА БІЗНЕС НАШИХ ДЕПУТАТІВ. НАШІ ДІТИ БУДУТЬ НА ПОЛІГОНІ МЕРЗНУТИ, А ЦЯ СВОРА ЦІНИ ПІДНІМАЄ І ГРОШВУ СОБІ ГРЕБЕ. ВЖЕ ОДНІ НА МАЙДАНІ МЕРЗЛИ І ПУЛІ ПОЛУЧИЛИ - ЩО З ТОГО ВИЙШЛО!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Волинь до Валерій Показати IP 2 Травня 2014 16:37
Хай би дійсно сини депутатів і інших чиновників попробували того меду пожити на полігоні, а то повідсилали своїх дітей з України і собі спокійно сплять ночами!!!!!!!!!!!!!!
я -дончанину Показати IP 2 Травня 2014 06:34
дончанин, -домой! нечего тебе тут делать!! И ты ошибаешься-таких как ты, у нас ментшинство, не льсти себе!!!!
Дончанин до я -дончанину Показати IP 2 Травня 2014 08:24
Прочитай снова мой предыдущий комментарий. А какие у вас ребята, видно и по Луганску. Их выпустили с оружием, посадили в автобусы и позволили уехать. Наверное они такого отношения к себе заслужили! PS. Сбита третья вертушка.
Валерій Показати IP 2 Травня 2014 08:40
Це бандитські клани, які зарас сидять при владі і які були при владі....Ділять владу і гроші... І втягують в свої розборки простих людей... Спочатку створили майдан - де вгробили багато людей.(нічого не вгоріло) Зарас призивають в армію і хочуть ще положити народу.(і люди вже гинуть і страдають) І, як видно, людей їм не шкода.Вони будуть іти до кінця.....! Їх треба гнати всіх до одного. Всю цю верхрвну раду!
Валерій Показати IP 2 Травня 2014 08:43
коментар було видалено
Сонячна Показати IP 2 Травня 2014 10:48
а оті гроші через короткий номер на нашу армію в чиїх карманах вже осіли?? і хто веде облік того - на що конекретно вони були потрачені??? чи цих хлопців, що на 45 днів забрали...мають годувати жінки. матері??? ті крали і ці накрадуть.......Юля вже продала пів-України.....Готуються мабуть вже до захвату південних областей....Путін зупиниться там, де його зупинять..а поки всьо нахаляву...то можна забирати...
Сергій Показати IP 2 Травня 2014 10:54
Що хотіли те і маєте. домайданились

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus