USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Кожен клас шепельської школи отримав сучасні телевізори та стенди

5 Травня 2017 09:19
Проект «Інноваційний простір сільській школі» реалізували у селі Шепель Луцького району. Завдяки співпраці із Фондом Ігоря Палиці «Тільки разом» ініціативні вчителі та батьки, заручившись підтримкою місцевих підприємців, придбали для місцевої ЗОШ I-II ст. 5 плазмових телевізорів із кронштейнами, ноутбук та інформаційні стенди в кожен клас. Тепер у кожній із класних кімнат сільської школи є телевізор і стенди з необхідною тематичною інформацією з конкретного предмета, повідомляє прес-служба Фонду.

У Шепельській ЗОШ I-II ст. навчаються діти з Шепеля, Заболотців та Охотина. Усього – 119 школярів. Із кожним роком кількість учнів збільшується. Щоб діти отримували якісну освіту, педагоги та батьки вирішили осучаснити навчальний процес.

Вчитель молодших класів Володимир Перевознік працює у школі 31 рік. Кожен його урок – неповторний. Досить лише сказати, що табличку множення другокласники вивчають… співаючи.

«Якщо вчитель хоче навчати по-сучасному, йти в ногу з науковим прогресом, то повинен користуватися новітніми мультимедійними засобами. Цьогоріч за сприяння Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» ми отримали телевізори у кожен клас. Стараємося використовувати їх на кожному уроці. Задоволені і діти, і вчителі», – каже Володимир Перевознік.

Другокласники Ангелінка Марчук та Володя Невередчук полюбляють музичні фізкультхвилинки та презентації на уроках природознавства.

А старшокласники вже самі готують міні-проекти і демонструють їх на екранах телевізорів. Восьмикласники по-секрету зізналися: яскраві й інформативні стенди неабияк допомагають їм на самостійних і контрольних роботах.

Мама двох школярів Оксана Абрамович каже, що всі батьки одноголосно погодилися взяти участь у цьому проекті. Адже матеріальну базу школи необхідно покращувати, а на умовах співфінансування це дуже вигідно робити. Бо придбати це все самотужки громада не змогла б.

«Мої діти краще сприймають і запам’ятовують візуальну інформацію. Щодня розповідають удома, що бачили на уроках по телевізору», – розповідає Оксана Абрамович.

Реалізувати такий дороговартісний проект у Шепельській ЗОШ I-II ст. вдалося завдяки наполегливості директора Світлани Симіцької.

«У школі діти повинні не лише вчитися, а й розвиватися. Тому на загальношкільних зборах ми вирішили оновити матеріальну-технічну базу нашого навчального закладу. Ініціативу підтримали районна влада, районний відділ освіти, Шепельський сільський голова Леся Новосад, підприємці, які проживають на території сільської ради. Завдяки солідній фінансовій підтримці Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» нам вдалося реалізувати такий сміливий задум. Раджу всім колегам: співпрацюйте з Фондом, пишіть проекти, відкривайте нові горизонти», – радить Світлана Симіцька, директор з багаторічним стажем.

Керівник представництва Фонду Ігоря Палиці «Тільки разом» у Луцькому районі Наталія Рубльова відзначає:

«Проект, реалізований у Шепелі, особливий тим, що охопив усю школу, а не окремий кабінет. Сучасні телевізори та стенди отримав кожен клас. До речі, стенди оформлені в одному стилі. Показовою є кількість людей, які долучилися до співфінансування – майже кожна родина. Потужно допомогли підприємці. Завдяки ініціативній громаді проект вдалося реалізувати за два місяці».
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Тато Показати IP 5 Травня 2017 11:04
Тупіють діти від тих презентацій. Якщо вчитель нездатний пояснити, то і телевізор не поможе.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus