USD 39.60 39.84
  • USD 39.60 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кожен сільський голова вважає себе князьком, - головний архітектор області

26 Березня 2013 17:46
Через неузгодженість меж населених пунктів чимало голів сільрад користуються благами міст, біля яких вони розташовані.

Про це стало відомо під час постійної комісії з питань промисловості, транспорту, зв’язку, паливно-енергетичного комплексу, архітектури, будівництва та житлово-комунального господарства Волинської обласної ради.

Начальник управління містобудування та архітектури облдержадміністрації Яким Сеник доповів про хід виконання Регіональної програми розроблення планувальної документації в області на 2011-2013 роки.

Зокрема він зауважив, що через невизначеність меж населених пунктів, у нас в області робиться бардак: «У нас кожен сільський голова вважає себе князьком». Така позиція головного архітектора області, мовляв, зумовлена тим, що генплани більшості сіл не розроблені, і населені пункти часто «залазять» за свої межі.

За словами депутатів, наприклад, село Прилуцьке користується інженерними мережами Луцька. Є випадки, коли частина землі сільради знаходиться у місті.

Яким Сеник вважає, що ситуацію можна виправити, якщо розробити схеми планування районів: «Генплани визначають, що можуть робити населені пункти у своїх межах, а що робиться поза ними - ніхто цього не контролює. Тому необхідні схеми планування районів, але перед цим потрібно створити цифрову карту районів».

На це з обласного бюджету треба виділити майже 3 мільйони гривень. Торік на розробку цифрових карт районів депутати виділили 700 тисяч гривень, тож залишилося 1 мільйон 890 тисяч гривень. Обранці пообіцяли, якщо в обласному бюджеті будуть додаткові гроші, то цей процес цьогоріч профінансують до кінця.

Загалом цифрові схеми розробили Іваничівський, Ковельський і Старовижівський райони. Однак, щоб ці карти запрацювали, необхідно з обласного бюджету заплатити розробникам майже 371 тисячу гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus