USD 39.40 39.70
  • USD 39.40 39.70
  • EUR 39.55 40.00
  • PLN 9.75 9.88

Кожен третій українець працює не за спеціальністю

25 Травня 2011 13:33
Кожен третій українець працює не за спеціальністю, а диплом в більшості випадків потрібен менеджерам лише для оформлення на роботу.
Про це свідчать результати опитування, проведеного Міжнародним кадровим порталом hh.ua, - інформує ЗІК.
37,4% респондентів відповіли, що працюють не за спеціальністю. Трохи менше – 36,6% –зазначили, що їхня робота безпосередньо стосується освіти, отриманої у виші, а 25,7% стверджують, що працюють в сфері, яка близька до їхньої спеціальності.
Результати опитування також показали, що більш, ніж в половині випадків, про диплом або не запитують, або цікавлять його наявністю лише при оформленні на роботу.
Всього 37,8% українців відповіли, що на співбесіді роботодавець цікавився їхнім дипломом. У кожного четвертого документ про освіту не запитували взагалі, а 36,04% респондентів зазначили, що диплом знадобися їм лише для офіційного оформлення на роботу.
У більшості випадків відсутність профільної освіти не є причиною відмови роботодавця – так відповіло 62,5% опитаних. Лише 22,7% респондентів не отримали бажаної роботи через диплом.
У той же час роботодавцям важливо, щоб освіта кандидата відповідала профілю роботи. Кожен третій з опитаних зазначив, що на цьому наголошували при прийомі на роботу.
25,5% компаній готові наймати працівників, освіта яких хоча б приблизно відповідає обраному профілю. Трохи менше – 24,1% – роботодавців цікавить лише наявність документа про вищу освіту, а 20,2% респондентів відповіли, що компанії було байдуже, яка в них освіта.
Опитування проходило на порталі hh.ua в травні 2011 року. На питання відповіло 3 835 українців з усіх регіонів країни. 59,9% – кияни, 6,8% – жителі Дніпропетровська та області, 5,9% – донеччани, 4,08% – харків’яни, по 3% – львів’яни та одесити. Користувачі порталу – менеджери середньої та вищої ланки. 75% респондентів в даний момент працевлаштовані, а 25% – шукають місце роботи. 51% – жінки, 49% – чоловіки. Всі респонденти анонімні.
Середня заробітна плата, яку затребують власники резюме на hh.ua, становить 6000 гривень.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Лучанин Показати IP 25 Травня 2011 17:44
Я взагалі думаю, що це зовсім не так - кожен третій працює за спеціальністю! В принципі саме головне щоб знав і гарно виконував свою роботу. Але в більшості випадків вони займають тільки робоче місце, бо на високі посади влаштовують по блату, а на низькооплачувані ніхто працювати йти не хоче. От і маємо електрика який не знає де шукати фазу і сантехніка який не може навіть воду перекрити, не кажучи про те щоб щось відремонтувати, водія, який навчився на педальку давити, а ПДР в очі ніколи не бачив і матюкається на весь салон маршрутки: "...якого хрена він на переход виліз, що не бачить що автобус їде?"...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus