USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

КП «Луцькмістобуд» знаходиться у кризовій ситуації

21 Серпня 2013 17:18
Постійна комісія з питань генерального планування, будівництва, архітектури та благоустрою Луцької міської ради розглянула питання про роботу КП «Луцькмістобуд». Про це повідомляють Волинські Новини.

Директор підприємства Андрій Маруняк під час комісії розповів, що з моменту заснування їхня фірма займалась підготовкою проектно-будівельної документації, але згодом почали займатись землевпорядною документацією і геодезією. Мовляв, зі зміною законодавства «Луцькмістобуд» на даний час займається лише землевпорядною документацією і геодезією.

«Зміна законодавства призвела до того, що наше підприємство перше півріччя було паралізоване і майже не здійснювало діяльність. Вступило в дію багато нових положень, які змушують нас переробляти вже виготовлені документи нашим замовникам», - додав Андрій Маруняк.

Нарікає директор і на те, що, крім значних матеріальних витрат, які понесе підприємство, вони ще не мають методичних рекомендацій від законотворців, як по-новому оформляти документацію.
А такі зміни потребують вдвічі більше часу на оформлення паперів. З його слів, нове законодавство дозволяє будувати приватні будівлі площею до 300 метрів квадратних без наявності проектно-будівельної документації.

«Доходи підприємства помітно знизилися. Зараз у штаті працівників 28 людей. Зарплати відповідно знижуються через низькі доходи, і люди починають звільнятися, але заборгованостей немає. Троє людей самі звільнилися, когось я сам попросив піти, кого на півставки перевели», - зазначив директор КП «Луцькмістобуд».

Члени комісії одноголосно прийняли рішення взяти дану інформацію до уваги і працювати над швидким вирішенням питання.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
123 Показати IP 21 Серпня 2013 17:42
може проблема в архітекторі.
саня Показати IP 21 Серпня 2013 18:46
Андрюшка хабарник
Адвокат Показати IP 21 Серпня 2013 22:01
Прикро за КП, щиро сподіваюсь, що воно подолає непрості часи. З їх роботою добре знайомий, оскільки живу неподалік і будучи юристом часто звертаюсь до них за послугами. Абсолютно не згоден з попереднім коментарем, Андрій Маруняк - професіонал, яких не так багато, а очолюваний ним колектив працює найеефективніше з усіх подібних у нашому місті.
гіпотеза Показати IP 21 Серпня 2013 23:13
Адвокат на те й адвокат... Є гріхи й в ефективності роботи окремих працівників і підприємства в цілому. Важко розуміти діяльність підприємства, яке надає платні послуги й кожен працівник чекає "мзду", а інакше будеш дуже довго чекати документи...
321 Показати IP 22 Серпня 2013 11:58
Нормальне підприємство. На відміну від державних службовців, які просто сидять на роботах на наші податки, в луцькмістобуді завжди пояснять і розкажуть, що робити. Напевно - це не найкраще комунальне підприємство, але не найгірше цн точно.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus