USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Хто у Луцьку п’є найчистішу воду

21 Січня 2016 22:09
Найбільш якісну воду споживають лучани, яким забезпечують водопостачання з Омелянівського водозабору, - стверджують у КП «Луцькводоканал».

Про це стало відомо під час дня депутата на тему «Фінансово-господарська діяльність КП «Луцькводоканал» 21 січня. Депутати Луцької міської ради оглянули у рамках заходу Омелянівський водозабір.

Головний інженер підприємства Сергій Строк розповів, що водозабір подає від 4 до 5 тисяч метрів кубічних води на добу – оскільки промисловість у мікрорайоні вулиць Львівської, Потебні та Володимирської «вмерла», потреби у водопостачанні знизилися. Є два резервуари води на три тисячі метрів кубічних, використовують 2-3 з наявних шести свердловин. У 1987-1988 роках розпочали будівництво резервуару на 6 тисяч метрів кубічних, але він виявився непотрібним.

Головний інженер розповів, що ще за минулої каденції депутати планували продати плити з недобудованої споруди, щоб наповнити бюджет, але ця задумка лишилася нереалізованою.
Наразі на водозаборі воду подають на фільтри, верхній шар яких займає цеоліт, а нижній – щебінь. Вода тут проходить стадію знезалізнення та потім подається в резервуари. Звідти насосами воду подають під тиском у місто.

Знезараження води здійснюють завдяки гіпохлориду натрію (роблять електроліз кухонної солі, яким знезаражують воду). Вже понад два роки у Луцьку не використовують рідкий хлор для знезараження води.
Говорячи про типові аварійні ситуації, він розповів, що за зимової погоди трапляються переломи на чавунних трубах дрібних діаметрів, можливі переломи і на трубах більших діаметрів, тому що ґрунт почав промерзати – що глибше промерзання, то вища вірогідність того, що труби будуть лопатися.

Найчистішою фахівці «Луцькводоканалу» називають воду саме з Омелянівського водозабору. Воду тут беруть зі свердловин на глибині приблизно 20 метрів. Загалом вода у Луцьку відповідає всім необхідним показникам та доволі безпечна для прямого вживання з крану. Зі слів головного інженера, необхідності у купівлі фільтрів у лучан немає.

До слова, воду з двох водозаборів (Омеляник та Дубнівська) скидають у відкриті водойми (річку Стир та ставок), решту – у каналізаційні колектори, що йдуть на очисні споруди. Поблизу Омелянівського водозабору планують побудувати каналізаційно-насосну станцію, що відкачуватиме воду на очисні споруди.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
оmelyanuk Показати IP 21 Січня 2016 22:39
Дякую,за воду!Можливо ,згідно якихось стандартів (тільки яких????)в місті дана вода і найкраща,але тоді питання,яка ж тоді найгірша ? Набравши з крана дану воду :пити не можливо- має смак та запах БОЛОТА!!!!, а перекип'ятивши - такий ОСАД!!! ,що посуд після цього необхідно мити усіма миючими засобами, (що містять зазвичай хімічні складові ).Виникає питання :кого ми обманюємо ???для чого і кого ????
000 Показати IP 21 Січня 2016 23:48
Живу в районі Красного-вода дуже добра! накип є, але не порівняти з водою на Конякіна.
Труба до 000 Показати IP 22 Січня 2016 07:44
Вода чиста коли подається в систему. А от поки по тим трубам дійде до склянки чи чайнику - стає брудною.
львівська до 000 Показати IP 22 Січня 2016 11:30
живу на вул.Львівській поблизу школи № 2 - вода дуже хороша порівняно із іншими районами міста і ніяким болотом як пишуть вище не смердить. багато може залежати від труб по яких постачається вода в будинок
Лучанин Показати IP 22 Січня 2016 06:46
В центрі пару років тому вода була якіснішою. Але ж кажуть що тепер покращили. Так що ж покращили і не можна те покращення взад?
хімік Показати IP 22 Січня 2016 08:50
Лучани просто не пробували воду в інших регіонах України і поки не спробують - не почнуть цінити те що мають. Вода з артезіанських свердловин, а не з річок як в багатьох містах - великий плюс для Луцька.А накип - це та ж сама твердість води (солі кальцію та магнію), мінерали, які обовязково присутні у воді з підземних свердловин. Вода, яка практично повністю очищена від розчинених у ній мінеральних солей - це дистильована вода. Спробуйте вживати таку воду і тоді оціните що краще для організму...
Анонім Показати IP 22 Січня 2016 08:57
Так і є. Воду на ГПЗ і на Кравчука не пррівняти. На 33му я якою тільки хімією не відчищаю осад навіть з мвсць де вода просто натекла і висохла. Її не те зо пити-її в їжу добавляти страшно. А на ГПЗ дійсно була вода як вода.
лучанка Показати IP 22 Січня 2016 11:16
Я живу в районі автозаводу. Вода з крану - як з чистої криниці.
лучанин Показати IP 22 Січня 2016 13:03
Ставте магнітний фільтр і наким не буде таким твердим. Людям не догодиш ніколи! Цінуйте те що є. Бо в нас вода одна з кращих по всій Україні.
User Показати IP 22 Січня 2016 17:44
Фільтр не потрібен. Ага, точно. Хай головний інженер Водоканалу прийде до мене додому і гляне на стан поліпропіленового фільтру системи зворотнього осмосу після півроку роботи. А тоді вже буде розповідати казки про "чисту воду".

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus