USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Кримські школярі в Києві обирають українську

2 Квітня 2014 09:14
У столичних школах навчається майже 140 дітей із Криму. У департаменті освіти запевнили, що готові допомогти усім кримчанам, хто ще виявить бажання вчитися в столичних школах. Нині усі освітні заклади радо беруть учнів до своїх лав, - йдеться в сюжеті ТСН.

Наприклад, другокласник Кирим уже тиждень гризе граніт науки в київській школі. Рідну, в місті Судак, покинув. Тут із ним уся перебуває вся родина. Діти у столичних школах розуміють, чому Кирим і ще 140 дітей із кримського півострова мусили приєднатися до них і новим товаришам раді.

Андрій Ярошевський уперше за кілька місяців знову сидить за партою. У Судаку штудіював математику російською. Але в Києві навмисне захотів навчатися українською. Цікаво, що такий вибір зробили більшість кримських школярів-біженців.

Наймолодші школярки - одні з небагатьох кримчанок, які захотіли в столиці вчитися таки в російськомовній школі. Поки що в них єдина проблема - це добиратися із приміського санаторію до центру Києва.

Учора їх підвезли добрі люди, але діти незручностями не переймаються і вже активні на уроках. Другокласниця Елзара Джемеджінова хлюпає носом і мало не плаче, бо в рідній Євпаторії залишилися хореографічна студія та друзі. Хоча каже, що з Криму виїжджала без жалю.

Російськомовна Венера Тищенко за політичним збігом зайняла місце, де ще вчора сиділа росіянка. Та покинула школу ніби через небезпеку в Україні, а Венері тут навпаки безпечніше. Зізнається, що кримські вчителі не оцінили вибору її родини залишитися українцями.

Психологи кажуть, що зміна рідної школи для дитини є стресом. Тому період адаптації може бути різний у часі, кажуть психологи і наголошують, що все пережити можуть допомогти лише рідні.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus