USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кучмі загрожує 10 років тюрми

22 Березня 2011 15:40
Екс-президенту Леоніду Кучмі інкримінують перевищення влади і дачу незаконних розпоряджень посадовцям міністерства внутрішніх справ. Про це на прес-конференції заявив перший заступник генпрокурора Ренат Кузьмін.

Про це повідомили ТСН .

"Підтверджую, дійсно відносно Леоніда Даниловича Кучми порушена кримінальна справа. Кучма Леонід Данилович підозрюється в перевищенні влади, в дачі незаконних розпоряджень посадовцям Міністерства внутрішніх справ, які привели згодом до вбивства журналіста (Георгія Гонгадзе - ред.)", - сказав Кузьмін.

Як відомо, покарання за "перевищення влади або службових повноважень" вказано у статті 365 КК України. Ця стаття передбачає покарання "позбавленням волі на строк від 7 до 10 років з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років" за перевищення влади або службових повноважень, тобто умисне вчинення службовою особою дій, які явно виходять за межі наданих їй прав чи повноважень, якщо ці дії спричинили тяжкі наслідки.

Кузьмін також повідомив, що в ході розслідування основної справи про вбивство Гонгадзе, зібрано достатньо даних, які свідчать про причетність Леоніда Кучми до злочинів відносно Гонгадзе і Подольського. Плівки майора Мельниченка визнані речовим доказом.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus