USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Киян приваблюють кінні екскурсії на Волині

4 Червня 2014 19:11
Мандрівки до джерел із живою водою, кінні екскурсії та поїздки до форелевого господарства – ось що приваблює киян на Волині.

Про це повідомляє Волинська газета.

Туристи з Києва і Київської області вже вдруге приїжджають у Маневицький район. Крім столичних турагенцій до організації цих подорожей долучаються Маневицький районний краєзнавчий музей та Черемський природний заповідник.

"Цього разу столичні мандрівники посмакували живою водою з оконських джерел, ознайомилися з роботою форелевого господарства, побували на екскурсії у краєзнавчому музеї, проїхалися кіньми екологічною стежкою", – розповідає науковий працівник Черемського природного заповідника Лариса Шевчук.

"Наші ліси і болота їх вразили своєю заповідністю. Їхали кониками, слухали співуче птаство, вдихали пахощі черемухи і багна, фотографували вже зникаючі зела. Деякі з них тільки в нас і збереглися", - додала науковець.

Столичні мандрівники цікавилися історією заповідника, його легендами, розпитували про звірів і птахів, які тут мешкають. Усі були вражені від побаченого. Великий інтерес викликали легенди про Оха і Чірмуса – міфічних володарів лісовиська та болота, розповіді єгеря Федора Мельника про його зустрічі з лосями та козулями, дикими вепрами та вовками. Роздумували над долею вивернутих із корінням велетенських дерев, що вмирають серед купин. Захоплювалися піщаними дюнами ще льодовикового походження, особливо ж Черемським болотом. Директор краєзнавчого музею Петро Хомич, що також супроводжував допитливих мандрівників, повідав про партизанські загони та повстанців, які таборували в цих краях. Біля лісового будиночка на притомлених туристів чекала ватра, печене сало, печена у прискові під жаровинням картопля, пахучий домашній хліб і рибна юшка ще із панського ставка, що зберігся тут до цього часу.

"Такого смачного хліба, як у вас, ми ще не пробували, такої краси ніде не бачили! У вас є чим похвалитися і що показати!", - поділилися враженнями гості.

Ці слова окрилили господарів, і вони повезли киян ще у с. Прилісне, де стоїть старовинна дерев’яна церква, потім у с. Карасин, де зберігся трудяга-вітряк, а відтак на озера Тросне, Святе і Глибоцьке.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus