USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.60 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Кирило хоче резиденцію у Лаврі, – Філарет

4 Квітня 2011 11:17
Глава Української православної церкви Київського патріархату владика Філарет заявляє, що йому відомо, що патріарх Кирило хоче мати подвійне громадянство – крім російського, ще й українське, а також, що він хоче «змінити свій титул з Патріарха Московського на Патріарха Московського та Київського і мати резиденцію в Лаврі».
Про це пише zaxid.net.
Наміри Московського gатріархату ліквідувати УПЦ КП, зі слів Філарета, помітні хоча б у тому, що Патріарх Кирило «зачастив в Україну».
«Якщо патріарх Алексій за вісімнадцять років в Україні побував всього тричі – коли давали нам грамоту про самостійність та незалежність у Софійському Соборі 1990 року, коли він зустрічався зі Вселенським Патріархом в Одесі і на святкуванні 1020-ліття Хрещення Русі», - розповів Філарет.
А патріарх Кирило, за його словами, побував в Україні тричі за один рік, причому приїжджав не просто щоб відвідати свою паству, наполягає глава УПЦ КП, – він зустрічався не тільки з вірними і духовенством, але і з молоддю, засобами масової інформації, громадськими організаціями.
«І що він проповідував? Ідею «руского міра», – наголосив владика.
Він назвав ідею відновити Російську імперію «в сучасних обставинах» суто політичною.
«Але на заваді цій ідеї «руского міра» стоїть незалежність і самостійність Української церкви», – запевнив глава УПЦ КП.
Водночас, він наголосив: «Дійшло до того, що Патріарх Кирил змушений був заявити після молебну у Софійському Соборі 26 липня минулого року, що ніхто не прагне відбирати в Української церкви самостійність і незалежність. Але якщо це так, навіщо було про це заявляти, при тому, що Українська церква має незалежність і самостійність вже понад двадцять років?».
Також обурення він висловив щодо того, що патріарх Кирило зустрічався з Президентом Віктором Януковичем у Криму без митрополита Володимира, що є «порушенням протоколу».
«Крім того, є такі чутки, які мають деякі підтвердження, що патріарх Кирило хоче мати подвійне громадянство – крім російського, ще й українське. Що він хоче змінити свій титул з патріарха Московського на патріарха Московського та Київського і мати резиденцію в Лаврі», – сказав патріарх Філарет.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
МИКОЛАЙ Показати IP 4 Квітня 2011 20:44
Хто такі московські попи і їхній найголовніший попище КІРІЛКА - дивіться http://www.zarubezhom.com/Images/Popy.jpg
донбасс Показати IP 4 Квітня 2011 20:48
нах с Украины жыдокомуняцкий кегебист

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus