USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лещенко - про нову квартиру та таємні розмови з Ахметовим

27 Вересня 2016 09:38
Про недешеве житло, яке придбав колишній журналіст-розслідувач, а нині нардеп від "Блоку Петра Порошенка" Сергій Лещенко стало відомо ледве не наступного дня після підписання угоди. Інтернет-простір вибухнув запитаннями, звідки гроші – 7 мільйонів гривень? І чи немає тут підкупу? Бо куплено квартиру дешевше, ніж коштує зараз на ринку. Сергій Лещенко пояснив: частина грошей – його заощадження. Частина – його коханої, з якою збираються жити разом. Про це Лещенко повідомив кореспондентам ТСН.Тиждень.

Розповів журналістам він і про зустріч з Григоришиним та розмову з Порошенком, в якій останній попросив не чіпати Шокіна та Кононенка, бо це «його родичі». Натомість про свої справи з Ахметовим політик розмовляти відмовився.

Нагадаємо, найбільшу суму – близько 4 мільйонів гривень – Лещенку позичила Олена Притула, співзасновник і власниця інтернет-видання "Українська правда", де працював і сам полтик. Це, зокрема, зачепило Мирославу Ґонґадзе, вдову журналіста Георгія Ґонґадзе. У соцмережах вона нагадала, що діти Георгія не отримали навіть гривні від заснованого їхнім батьком проекту.

Чому ж квартира в елітному столичному будинку обійшлася депутату дешевше, ніж на ринку, Лещенко каже, що так продавав житло сам забудовник. Тому й вирішив купити.

Усе перевірити він сам попросив Антикорупційне бюро. Там цього тижня повідомили, що криміналу немає. Є адмінпорушення – зокрема, депутат не вніс у декларацію свою маму, яка прописана за однією з ним адресою, і Лещенку загрожує штраф. Але це вже не компетенція антикорупційного бюро, а Національної комісії з питань запобігання корупції, яка і контролює статки та декларації.


Від запитань Сергій Лещенко не ховається. Журналістці ТСН готовий був показати і скандальну нову квартиру. Але – не пустив виконроб: сказав, що тільки-но поклали нову плитку. Тож де і як живе Сергій зараз із коханою Настею Топольською, вони розказали удвох у рубриці програми ТСН.Тиждень "Інтимні зони".

Нині Лещенко й Топольська живуть в орендованій квартирі. Разом вони – чотири місяці. Кажуть, що платять за житло разом. Вони показали журналістам своє помешкання.

Сергій з Настею познайомилися в Києві на вечірці.

"Потисли один одному руки й розійшлися. Намагалася додати його в друзі у Facebook – не вийшло. Я йому написала повідомлення, який він популярний, що навіть у друзі не можна додатися. І так почали спілкуватися. Ми говорили в основному про музику", – згадує Настя.

"Почалося глибокої ночі й тривало кілька діб", – каже Сергій про онлайн-спілкування.

"Доки я не повернулася до України, – додає Настя. Вона їздила до Бразилії. – Коли зустрілися, то виявилося, що наші стосунки у Facebook випередили наші стосунки в реальності".

Лещенко переїхав до квартири, яку винаймає Топольська. На запитання, чому не запросив до своєї оселі, відповів: "Тому що нам потрібно мати більшу площу, яка дозволяє жити тут не тільки нам удвох, а й Уляні", – пояснив Сергій.

Уляна – донька Насті від першого шлюбу. Топольська – один із найвідоміших у світі українських ді-джеїв з гонорарами за один вечір від двох до семи тисяч євро. Вона народилася в маленькому селі на Луганщині й часто залишалася сама, бо батьки виїжджали на заробітки. Тому прибирає й готує смачно навіть делікатеси.

Перший скандал у новій родині стався після того, Сергій повернувся ввечері додому після важкого дня та оголошення результатів НАБУ щодо купівлі нової квартири.

"Він залипнув в Інтернет. І в якийсь момент я спіймала себе на думці, що такого в нашій родині не буде. Він повинен прийти з роботи й бути вдома, ми повинні розмовляти, повинні проводити час разом. Ніяких ноутбуків, ніяких справ, нічого не повинно бути, крім сім'ї", – каже Настя.

Лещенко, якому вже 36 років, на запитання ТСН відповів, що весілля буде "за найвищими стандартами. Коли будемо проводити, то ми вас запросимо".

"У нас є визначені глобальні плани, але… Потрібно віддати борг за квартиру. Потім її відремонтувати. Переїхати туди жити", – пояснила Настя.

Борг за квартиру віддаватиме Настя: "Слухайте, я ж заробляю гроші!". Каже, що Сергію не слід кидати політику, адже "це його місія". Сергій же пояснює, що журналістика та політика – дві сторони однієї медалі.

"Журналіст, який висвітлює політику, вже є учасником політичного процесу", – говорить нардеп.

Пояснити, як засновниця "Української правди" Олена Притула погодилася позичити 140 тисяч, Лещенко не захотів.

"Я не хочу ці деталі обговорювати. На ці питання вже дали відповідь усі правоохоронні органи. Притула – близька людина. До мене особисто. Вона близька до Насті. З Оленою Притулою ми пережили багато складних випробувань в житті, починаючи з 2000 року. У нас немає відносин, знаєте, бізнесмен чи там політик. У нас відносини фактично як у колі родинному", – сказав нардеп.

Свого часу Лещенка помітили в ресторані під час зустрічі з російським бізнесменом Костянтином Григоришиним.

"Після цієї зустрічі я навіть зберіг чек, який складав десь 200 з чимось гривень: одна страва і один напій. Це була зустріч ділова, під час якої ми там не розважалися… Ми зустрічаємося з різними людьми, десятки разів на тиждень. Це не означає, що ми беремо хабарі в цих людей. Це не означає, що вони на нас впливають. Наша держава залежить в тому числі від людей, яким належать активи в цій державі. Тому що вони мають вплив на прийняття рішення президентом, державними регуляторами, міністрами тощо", – пояснив Лещенко мету зустрічі з Григоришиним.

Нардеп говорить, що з Григоришиним не бачилися вже "кілька тижнів чи навіть місяців, мені здається".

Лещенко стверджує, що з президентом України Петром Порошенком востаннє мав зустріч у січні цього року.

"Востаннє говорили і де він сказав, що Шокін і Кононенко – це члени його родини, і щоб я їх не чіпав", – згадує Лещенко.

Із мільярдером Рінатом Ахметовим мав телефонну розмову:

"Ну, дозвольте, я про свої зустрічі і розмови все не буду розкривати", – так нардеп відмовився розказувати, про що розмовляв із Ахметовим.

Нардеп також пояснив, чому не показав у декларації 2 мільйони гривень на депозиті у своєї матері.

"Це гроші не мамині, а це гроші мої. Просто вона їх взяла ще до (мого) обрання депутатом, це було взагалі до виборів парламентських навіть. Депозит закінчився до обрання депутатом. От і все (гроші з банку вже забрали). Ці ресурси були перевірені НАБУ і воно сказало, що всі гроші є легальними. За законом, у декларації вказують членів родини, з якими живеш і з ким пов'язує спільний побут. оскільки я з мамою не живу й спільний побут з нею не пов'язує, тож не вказував її в декларації. Помилка була не втому, що я не вказав гроші, а втому, що я вказав місце реєстрації й місце проживання одне і те ж", – сказав Лещенко.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Старый лучанин Показати IP 27 Вересня 2016 11:25
мочат его Кононенко и все СМИ провластные. Потому как вскрывает их гниль воровскую. А сам кононенко планирует приватизировать ОПЗ за 150 млн. дол., когда за него в свое время пытались заплатить 530 млн. дол. Прикиньте маржу! А все СМИ "звонят" про квартиру Лещенка за 300 тыс., которую он спокойно мог купить на американских грантах за расследования...
Олекса Показати IP 27 Вересня 2016 17:53
На сто відсотків згоден з вами, під такі атаки в пресі роблять злодійські справи.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus