USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

НАБУ знайшло порушення у купівлі квартири нардепом Лещенком

19 Вересня 2016 13:32
Національне антикорупційне бюро України перевірило купівлю елітного житла нардепом Сергієм Лещенком. Результати перевірки оголосив директор Бюро Артем Ситник.

Зі слів Ситника, у НАБУ немає питань щодо ціни та спроможності її заплатити, адже офіційні статки позичальниці Лещенка Олени Притули та його дівчини Анастасії Топольської дозволяли внести суми, про які розповідав нардеп. Водночас з рахунку матері Лещенка було знято суму в еквіваленті близько 78 тисяч доларів, що відповідає заявленій депутатом інформації, - інформує ТСН.

НАБУ нардеп пояснив, що мати була фактично тримачем рахунку, але кошти були його. Водночас Антикорупційне бюро знайшло адміністративні правопорушення, вчинені у процесі купівлі. По-перше – нардеп не міг брати безвідсотковий кредит у керівника "Укрправди", як це вказано в угоді між Притулою та Лещенком на десять років, оскільки це вважається подарунком. Гроші він міг взяти лише під відсоток не нижчий облікової ставки НБУ, тобто на нинішній момент – 15%. Друге адміністративне порушення НАБУ побачило у тому, що Лещенко у деклараціях не показував статки матері, хоча вони, згідно заявленій інформації, прописані та проживають у одній квартирі.

Притягнути Лещенка до адміністративної відповідальності НАБУ не може, оскільки такий тип порушень перебуває у підслідності національного агентства з запобігання корупції. Ситник пообіцяв передати результати перевірки до агентства.

Нагадаємо, нещодавно нардеп Сергій Лещенко став власником елітної нерухомості на вулиці Франка за 7,5 мільйона гривень. У Мережі опублікували копію відомості з держреєстру майнових прав на нерухоме майно, у якій зазначено, що Лещенко купив квартиру площею 192 метри квадратних в серпні цього року. Політик пояснив, що квартира була куплена за частину заощаджень як співзасновника "Української правди", позику від засновника УП Олени Притули і гроші його коханої – Анастасії Топольської.

Лещенко заявив, що у 2013-2014 роках він задекларував дохід у сумі понад 100 тисяч доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
юрист Показати IP 19 Вересня 2016 16:07
Водночас Антикорупційне бюро знайшло адміністративні правопорушення, вчинені у процесі купівлі. По-перше – нардеп не міг брати безвідсотковий кредит у керівника "Укрправди", як це вказано в угоді між Притулою та Лещенком на десять років, оскільки це вважається подарунком..., а яким законом передбачено, що безвідсотковий кредит - подарунок? А звідки у Кулика та інших величезні квартири та маєтки, коли вони все життя перебувають на державній службі і їх доходи, за весь період роботи - навіть десятої частини їх нерухомості не перекривають, а ще потрібно придбавати продукти харчування, одяг, сплачувати комунальні платежі і та ін...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus