USD 39.70 40.10
  • USD 39.70 40.10
  • EUR 39.90 40.40
  • PLN 9.75 9.98

Левка Лук’яненка поховали на Байковому кладовищі

10 Липня 2018 21:13
У вівторок, 10 липня, у Києві попрощалися із батьком відновлення української державності Левком Лук’яненком, який помер 7 липня після затяжної хвороби. Процесія розпочалася у Будинку Уряду та продовжилася у Володимирському соборі.

На церемонію прощання прийшли тисячі українців. Поховали Левка Григоровича на Байковому кладовищі, інформує 24 канал.

24 серпня, у День Незалежності України, йому б виповнилося 90 років.



Українці прийшли віддати останню шану Левку Григоровичу Лук'яненку

Українці знають Левка Григоровича як людину, з руки якої народився "Акт проголошення незалежності України". Як дисидента і радянського політв'язня, засудженого до смертної кари за антирадянську діяльність.



Сотні українців покладають квіти та вінки на могилу Левка Лук'яненка

Побратими згадають його як людину світлу, духовну, але тверду у переконаннях і наполегливу.

«У його особі ми маємо постать абсолютно унікальну. І не через те, що інші – менші. А через те, що він такий великий», – сказав побратим Левка Лук'яненка Володимир Яворівський.

Левко Лук'яненко 27 років просидів у радянських в'язницях, а тому закликав до безкомпромісної боротьби з Москвою. Особливо боляче сприймав він новини про українців – політв'язнів Москви ХХІ століття.

Байковий цвинтар у Києві – останнє місце спочинку національного героя.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
К.лучанин Показати IP 10 Липня 2018 22:09
Вічна йому память! Як шкода що українці не обрали Левка Григоровича ПРЕЗИДЕНТОМ УКРАЇНИ коли він балотувався. Я памятаю ті часи виборів. У нас завжди обирають негідників - популістів- олігархів , через це і страждаємо. Така людина як ЛУКЯНЕНКО Л.Г. у нас не скоро появится, його ніхто не замінить. Це дійсно ВЕЛИКИЙ УКРАЇНЕЦЬ !
Лучанин до К.лучанин Показати IP 11 Липня 2018 09:32
Ви думаєте з дисидентів виходять добрі президенти? Одна справа проетестувати, а інша - займатися реальними господарськими справами.
К. лучанин до Лучанин Показати IP 11 Липня 2018 12:17
Я так дійсно думаю і впевнений в цьому! Для господарських є інша виконавча влада : УРЯД.! Що не розумієте цього!? Лукяненко Л.Г. був людиною зі стратегічним мисленням і розумінням того куди УКРАЇНУ треба вести ! Це був ВЕЛИКИЙ УКРАЇНЕЦЬ та ПАТРІОТ , що є дуже важливим на посту ПРЕЗИДЕНТА! Він не олігарх та не барига , як є нинішній глава із підвішеним язиком на анг. мові.І тільки всього. Що , людям стало жити краще. кругом безробіття та КОРУПЦІЯ!е ж весь світ вже бачить. О тому то , ви й голосували за ЛУКЯНЕНКА, бо видно із ваших поглядів. Вам треба того що зараз є, тим і тіштесь. До , речі ВАЦЛАВ ГАВЕЛ , Президент ЧЕХІЇ був дисидентом і його чехи обрали ПРЕЗИДЕНТОМ за моральні якості і чесноти і не помилились!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus