USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Лікарчука відсторонили від роботи: розслідують махінації зі ЗНО

22 Липня 2015 15:33
Уряд сьогодні вирішив відсторонити від виконання своїх обов'язків директора Українського центру оцінювання якості освіти Ігоря Лікарчука на час проведення розслідування ГПУ. Про це повідомив на брифінгу міністр освіти Сергій Квіт, повідомляє INSIDER.

Нагадаємо, вчора, 21 липня, в Управлінні зв’язків із громадськістю та ЗМІ Генеральної прокуратури поінформували, що службових осіб керівного складу Українського центру оцінювання якості освіти Міністерства освіти та науки викрили у несанкціонованому втручанні в Систему оцінювання якості освіти і Реєстр осіб, які пройшли зовнішнє незалежне оцінювання, для зміни інформації на користь третіх осіб, - посадовці на прохання змінювали результати ЗНО.

"Оскільки є досить неприємна інформація, пов'язана з Українським центром оцінювання якості освіти, уряд сьогодні розглянув це питання, і вирішив відсторонити від виконання своїх обов'язків на час проведення розслідування Лікарчука Ігоря Леонідовича. Дійсно є питання, на які потрібно дати відповідь", - заявив Квіт.

"Я хочу підкреслити, що я особисто довіряю Ігорю Леонідовичу, вважаю його професійною і порядною людиною, з ім'ям якої пов'язана вся система незалежного оцінювання", - каже міністр.

Крім того, міністр запевнив, що останні події довкола Центру оцінювання якості освіти не позначаться на вступній кампанії.

Учора, 21 липня, ГПУ провела низку обшуків у посадовців Центру. Як повідомила вчора заступниця міністра освіти Інна Совсун, обшук завершився вилученням техніки, 5 тисяч гривень, чашки і двох ручок.

Сьогодні в ГПУ заявили, що знайшли в посадовців УЦОЯО 130 тисяч доларів.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 9
факт Показати IP 22 Липня 2015 15:57
Давно пора. Ще 2р тому одна сільська (!!!) жіночка казала, що ЗНО можна купити - 1-2тис доларів за один тест. А у Львові минулого року ЗНО (тести наперед) з історії і фізики було по 5тис грн. Всі це знають, але ... НЕМАЄ ДОКАЗІВ. А хто ж з батьків заявить в органи: "Я дав хабар, щоб моє дитя вчилося на державному"
Свинарчук Показати IP 22 Липня 2015 15:59
Що, не дихає? - А як дихав!
Яна Показати IP 22 Липня 2015 17:05
Необізнаності тих, хто вірить цьому брудному наклепу і пліткам сільських жіночок, я можу лише поспівчувати. Можу навести десятки прикладів, коли учні чесно і прозоро пройшли ЗНО і стали студентами найкращих ВНЗ України. Лікарчук - чесна людина, революційні ідеї якої викликають шок хіба що в нечистих на руку керівників ВНЗ (от би вступні іспити повернути!), директорів і вчителів (довірливі батьки несли гроші за намальовані оцінки), безвідповідальних батьків і ледачих учнів (легше заплатити, ніж мотивувати дитину вчитися). Усі решта, особливо чиї діти завдяки своїм знанням стали студентами, осуджують це ганебне цькування.
анЯ до Яна Показати IP 22 Липня 2015 17:32
БРЕХНЯ. Це стосується тільки РОЗУМНИХ дітей, НАЙКРАЩИХ учнів, які, звичайно, чесно виконують завдання ЗНО і ЧЕСНО поступають, але на БЮДЖЕТІ (в престижних ВНЗ) вчиться багато ТУПИЦЬ. Питання: як вони ТАК ДОБРЕ здали ЗНО, нічого незнаючи при цьому? В цьому може переконатися будь-який викладач ВНЗ (методом опитування)
Яна до анЯ Показати IP 22 Липня 2015 18:12
Сподіваюся, Ви не маєте жодного відношення до освіти, раз студентів називаєте "тупицями". Далі. На бюджетну форму навчання, до Вашого відома, потрапляють не лише 200-бальники, а й вступники, що мають 180, 170, іноді 150+ балів. Усе залежить від конкурсу. Зрозуміло, що інтелектуальних вершин вони не демонструють. І ще: невже Ви вважаєте, що коли існували вступні іспити, то студентами не ставали відверто слабо підготовлені учні?
Влад Показати IP 22 Липня 2015 17:59
Ось так закінчилась його історія. А ще 2 тижні тому він сидів за столом і вершив долі тисяч дітей,коли запропонували пороговий бал 19 і 20 (між цими цифрами вирішували ) голосів вийшло порівну,і дали вирішувати велимишановному Ігорю Леонідовичу ,то він,посміхаючись на всі зуби сказав що буде 23.Ну що ,досміялись ?В таких ситуаціях треба йти назустріч дітям, а не навпаки. Не може людина яка не має ані краплі совісті очолювати УЦОЯО.І так буде з кожним!!!
Яна до Влад Показати IP 22 Липня 2015 18:16
Ви за те, щоб порогові бали були низькими? "Назустріч дітям" - це через 6-7 років назустріч Вам вийде лікар, юрист, педагог, та будь-який інший "фахівець", і Ви зрадієте його низькому професіоналізму?
Валентина Показати IP 22 Липня 2015 19:00
Скоро доберуться ще до одного махінатора любомльського стрільчука Ніхто не забув як він проводив тендери в 2011 -2014 роках пркриваючись партією регіонів А потім разом із Карпівною спішно ховали кінці у воду!
Підприємець Показати IP 23 Липня 2015 13:57
Памятаю ті часи Долю треба було відстігнути тому г*ндону!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus