USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

У Луцьку майже сотня ліцеїстів-правознавців прийняли присягу

13 Жовтня 2017 14:05
Близько сотні учнів поповнили ряди Луцького правознавчого ліцею з посиленою фізичною підготовкою. Урочиста посвята та складання присяги відбулися традиційно у переддень Дня захисника України.

Дійство пройшло на Меморіалі Вічної Слави у Луцьку 13 жовтня.

Один із новачків - лучанин Андрій розповів, чому вирішив вибрати саме таку професію.

«Я планую буту правоохоронцем, вважаю, що люди цього фаху повинні бути чесними, не брати хабарів, бути відповідальними, готовим ризикувати своїм життям заради інших, служити народу України. І на все це я готовий», - запевняє юнак.
Для Ірина з Рівного цей навчальний рік буде вже другим, і дівчина не шкодує, що зробила саме такий вибір.

«Мені вдалося вже багато дізнатися нового, отримати якісні знання та познайомитися з цікавими людьми. Також я відкрила для себе нові погляди на цю сферу, яка є дуже відповідальною, адже від неї залежать людські долі. Нас вчать впевненості та відповідальності. У майбутньому я маю намір стати полісвумен, бо це популярна та престижна професія, а хороших фахівців не вистачає», - каже дівчина.
А от Дмитро з Луцька говорить, що обрав ліцей, бо знає, що педагоги у ньому професіонали і дають ліцеїстам високий рівень знань.

«Мені подобається стройова підготовка, форма та рівень знань, які тут дають. Я планую бути юристом, як і мій батько, а в школі недостатні знання дають для цього. Саме тому я зупинив вибір на ліцеї», - пояснює Дмитро.
Урочистості розпочали з Гімну України та хвилини мовчання, а далі до пам’ятних знаків поклали квіти, аби віддати шану тим, хто віддав свої життя за Батьківщину.
Привітати новобранців з таким важливим кроком у їхньому житті прийшов виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.

«У переддень наших великих українських патріотичних свят - Дня захисника України, Дня українського козацтва, 75 річниці з дня утворення УПА, у переддень свята Покрови - вітаю Вас із посвятою. Ви зробили важливий та відповідальний крок у своєму житті, ви прийняли вибір, який змінює вас. Це складний шлях, але почесний та відповідальний. Кожен із вас ставить перед собою мету, і я бажаю її досягнути та реалізувати себе як особистість, як українець», - звернувся до ліцеїстів Григорій Пустовіт.
Начальник Головного управління Національної поліції у Волинській області Петро Шпига зауважив, що попереду у них важка робота.

«Вочевидь, серед цих ліцеїстів хтось і обере шлях поліцейського, але для цього на них попереду чекає велика дорога, на якій потрібно ще багато вчитися. Майбутнє за ними, тому бажаю здоров’я та натхнення», - наголосив головний поліцейський Волині.
Як розповів директор закладу «Луцький НВК-ЗОШ І-ІІІ ступенів – правознавчий ліцей з посиленою фізичною підготовкою» Анатолій Дудич, новобранців цього року - 90 осіб.

«Шановні ліцеїсти, дорогі діти. У вашому житті настав новий етап. Україна потребує вашого розуму та таланту. Цього року на навчання вступило 90 учнів. Я впевнений, що завдяки кропіткій щоденній праці педагогів ви досягнете високих результатів у навчанні та спорті. Дивлячись у ваші обличчя, я спокійний за майбутнє рідної землі», - привітав ліцеїстів Анатолій Дудич.
Також присутніх привітала і студентка першого випуску ліцею Світлана Ярмощук, яка пов’язала своє життя із службою у правоохоронних органах.

«10 років тому на цьому історичному місці я теж приймала присягу. І ця подія стала для мене визначальним поворотом у житті. Адже колектив навчального закладу дав мені не лише хороші знання, а й сформував моральні якості, навчив витримки та сміливості. Сьогодні «захисник Вітчизни» звучить по-особливому, тому ви маєте нести це у своєму серці. Будьте для інших прикладом та гордістю для близьких», - побажала пані Світлана.
Опісля усіх привітань ліцеїсти урочисто прийняли присягу.
Після святкового дійства емоцій не стримували, а першачки, дякуючи другокурсниками за настанови, – підкидали їх.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 4
777 Показати IP 13 Жовтня 2017 15:12
Виб з нормальної тканини дітям берети пошили...
Павка Корчагин Показати IP 13 Жовтня 2017 20:04
национализм сменил комсомол, а так тот же пафос
12345 Показати IP 13 Жовтня 2017 22:09
Петре на такі заходи потрібно форму поліцейського одягати, діткам мотивація потрібна, тим більше сьогодні у час війни.
Пізнайко Показати IP 13 Жовтня 2017 22:32
Позорники ці ліцеїсти. Ви подивіться тільки як вони форму носять, наушники у вухах... Позорять слово ЛІЦЕЇСТ

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus