USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.20 39.60
  • PLN 9.76 9.95

Переселенець з Луганська став на Волині волонтером

21 Грудня 2014 08:00
Вимушений переселенець з Луганська Геннадій Щербак мешкає у Луцьку уже декілька місяців. На Волині чоловік займається пошуком зниклих та полонених бійців. Про це йдеться на Вісник+К.

У Луганську Геннадій мав будівельний бізнес. Коли ж на сході почалися хвилі протесту проти Донбасу у складі України, разом з жінкою та чотирма доньками щодня виходив на мітинги за неподільну державу. Коли ж на всіх учасників проукраїнських акцій відкрили полювання, чимало активістів за одну ніч покинули домівки. Подібна доля спіткала й родину Щербаків.

Залишаючи Луганськ, чоловік залишив друзям автомобіль, аби вони розвозили пенсіонерам продукти та медикаменти. Від бізнесу нічого не залишилося.

"Єдине, за що переживали з дружиною, що донечки важко сприймуть цей переїзд. Найменшій, Даринці, лише два рочки, найстаршій - уже 17. Втім, дітям на новому місці сподобалося, вони майже не помітили зміни обстановки" , - зазначив чоловік.

Прибувши у Луцьк, Геннадій на третій день прийшов до волонтерів, які допомагають АТО, та запропонував свої послуги. Став вивозити сім'ї з окупованого Краматорська та Слов'янська.

Згодом Щербак взявся розшукувати зниклих безвісти та полонених бійців. Нині волонтерству чоловік віддає увесь свій час.

"Переселившись до Луцька, часто чув на свою адресу: "А чого ви відсиджуєтеся тут, коли наші чоловіки гинуть там? Чого не йдете захищати свою землю?" Те, що схід не воює - обман. На передовій майже 50% бійців зі східних регіонів. За відокремлення ж пішли воювати ті, хто не зміг реалізуватись у житті", - висловив думку волонтер.

Чи повернеться він на маленьку батьківщину, коли врешті запанує мир, Геннадій сказати не може. Не знає чоловік і того, чи залишиться назавжди у Луцьку.

"Повертатися немає куди. Бо, по-перше, там ми бандерівці, оскільки стояли за єдину Україну. По-друге, не хочу більше жити з тими людьми. По-третє, не бачу в Луганську перспективи для своїх дітей. Тут я також не зовсім свій. Одні нормально сприймають те, що я переселенець, іншим треба доводити, що не сепаратист", - з сумом у очах розмірковує Щербак.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Редакція сайту прийняла рішення тимчасово закрити коментування під новинами, які стосуються військових подій на сході.
В Україні триває війна, зокрема інформаційна. Таким чином, ми не можемо допустити, щоб ресурс Інформаційного агентства Волинські Новини використовували як майданчик для дестабілізації ситуації.


Утім нам важлива думка нашого читача, тож запрошуємо до обговорення публікацій на сторінках агентства в соціальних мережах.




Система Orphus