USD 39.75 40.09
  • USD 39.75 40.09
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.92

Лучан каратимуть за відмову від реєстрації собак

13 Травня 2014 08:45
За відмову від обов’язкової реєстрації домашніх улюбленців лучан обіцяють штрафувати.

Про йшлося під час оперативної наради у Луцького міського голови Миколи Романюка.

Так, зі слів директора КП «Ласка» Дани Новарчук, 10 собак вилучили у луцьких господарів згідно з рішенням суду, разом із виконавчою службою та правоохоронними органами. За зверненнями МНС у КП «Ласка» опрацювали понад 40 викликів, коли тварини потрапляли у надзвичайно складні ситуації та потребували допомоги.

До слова, 70 звернень із 100 – це турбота лучан про тварин, які потребують захисту чи допомоги.

Зі слів захисниці тварин, є й звернення з проханням забрати собак із вулиць, мовляв, останні заважають мешканцям міста. Однак, на думку захисниці тварин, такі звернення найбільше привертають увагу громадськості, хоча їх і найменше. Це створює хибне враження, що безпритульних тварин у місті дуже багато, і проблема майже не вирішується.

На жаль, є місця, де з’являються, нові тварини, скільки б їх не забирали. Це такі місця, де є кормова база й люди, які навмисне прикормлюють цих тварин. Серед районів «ризику» - гіпермаркет «Там-Там», вулиця Кравчука та так званий «собачий» парк за РАЦСом.

Окрема ділянка роботи - обов’язкова реєстрація домашніх тварин, яку здійснюють протягом тривалого періоду.

«Часто виловлені тварини – дуже соціалізовані, що свідчить про те, що у них був господар. Тому ми піднімаємо питання про реєстрацію тварин. Штраф за відмову від реєстрації тварин - від 300-800 гривень. Це дуже стимулює людей. Бо платити за тварину 2 гривні кожного місяця - це не 800», - стверджує директор КП «Ласка».

За час створення до КП «Ласка» потрапило понад 20 алабаїв (дуже велика за зростом собака, майже як теля), 42 – стаффоршидських тер’єрів та пітбулів , 17- спанієлів, 35 – вівчарок, та багато інших порід (китайська хох лата, такси, той-терєри, ротвейлери – їх викинули, бо вони були старими, хворими або агресивними).

До слова, з 1 січня 2014 року КП «Ласка» стало другою домівкою для 284 тварин.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
Дід Панас Показати IP 13 Травня 2014 09:35
Новарчук, проїдь містом на велосипеді - обіцяю, побачиш що їх набагато більше ніж ти кажеш.
Надя до Дід Панас Показати IP 30 Травня 2014 12:44
А Ви хоч одненьку простерелізували?????? Якби люди хочаб по одній тваринці стерелізували їх би було набагато менше, а згодом і взагалі не було б видно на вулицях.....
Надя Показати IP 30 Травня 2014 12:46
Головна проблема що люди люблять говорити про проблеми , а не вирішувати і нічого навіть не стараються зробити для вирішення проблеми...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus