USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Філарет розповів лучанам про найбільшого ворога українців

1 Червня 2015 16:19
Святкову Божественну Літургію з нагоди престольного свята Святої Трійці в Свято-Троїцькому кафедральному соборі Луцька сьогодні, 1 червня, відслужив для волинян святійший патріарх Київський і всієї Руси-України Філарет.

Послухати його зібралося більше тисячі прихожан, які прийшли до храму. Власне, приміщення собору не вмістило всіх вірян, які прийшли на літургію, тож решта слухала богослужіння в дворі.

Очільник української церкви пояснив лучанам, що сьогодні українці, як ніколи, мусять об’єднатися перед лицем ворога, який підступно напав на Україну, порушивши всі міжнародні договори. І тепер весь цивілізований світ мусить думати, як себе захистити від цього ворога.
З його слів, Путін не очікував такого об’єднання українців і жертовності, які вони продемонстрували, коли над ними нависла загроза.

«Вони віддали своє життя, не боячись смерті. А не боялися смерті, бо на них діяла благодать Святого духа. Подивіться на людей, які допомагають біженцям і армії. - небувалий спалах цієї допомоги. Ніколи Україна так ще не жертвувала, як жертвувала зараз. І все під дією тієї благодаті Святого духа. Бо там, де любов, де добро - там і Бог, і Святий дух, і перемога. І ми не повинні мати жодного сумніву в нашій перемозі. Ми вірили в перемогу

з самого початку. А зараз бачимо, як вимальовується наша перемога. Недалекий час, коли ми святкуватимемо її», - переконував патріарх.
ЧИТАТИ ЩЕ: ФІЛАРЕТ У ЛУЦЬКУ: ПРО ПОЛІТИКУ, ОБ’ЄДНАННЯ ЦЕРКОВ І ЧИННУ ВЛАДУ

Разом з тим, він зауважив: в українців є внутрішній ворог, який сильніший зовнішнього. На його думку, це - корупція та розділення нашого суспільства.


«Ви повинні знати, що Москва зараз працює не тільки над перемогою на Донбасі. Вони побачили, що перемоги там не буде. Тож вони хочуть розділити наше суспільство, протиставити владу народу, партію іншій партії, щоб цієї єдності не було», - вважає предстоятель УПЦ КП.

ЧИТАТИ ЩЕ: ЯК РОСІЯ БУДЕ «ПОВЕРТАТИ» УКРАЇНУ ПІСЛЯ ВІЙНИ

На його думку, коли внутрішніх ворогів буде подолано, тоді ми будемо в Європейському союзі.

«Чому ми туди хочемо? Не тому, що там все так добре. Коли ввійдемо - це побачимо. Але Україна завжди була в Європі. Князі Володимир і Ярослав Мудрий куди очі свої направляли? В Азію, на схід? Ні,в цивілізовану християнську Європу. І ми туди готуємось. І ввійдемо в Європейський союз. Але не тільки, щоб від Європи взяти краще. Ми можемо і дати те, чого у них нема. Ми їм можемо дати релігійність і духовність. Бо та, яка є в Україні, такої там нема. Подивіться на себе: скільки вас сьогодні зібралося – тисячі. А в Європі на богослужіння така кількість уже не приходить. Бо духовність у них упала. І ми своєю духовністю можемо показати зразок», - розповідав патріарх Філарет.
Власне, українці, з його слів мають нагадати європейцям, що християни повинні думати про вічність, а не лише про земне.

«Земного ви досягли, а духовності - ні. Бо ви стали на шлях одностатевих шлюбів. Як це можна співставити з християнською вірою. Хіба ви не знаєте, що Содом і Гоморру було знищено, і там досі Мертве море. Тому ми покажемо їм їхні недоліки», - вважає патріарх.

Власне, він переконував, що перемога України не за горами. Бо з нами Бог і правда, а там де Бог – там завжди перемога.

Потому всі рушили хресною ходою навколо храму. В перших рядах за патріархом йшли волинські владці – голова ОДА Володимир Гунчик, голова облради Валентин Вітер, Луцький міський голова Микола Романюк. Вони стояли поруч з патріархом і на сходах наприкінці богослужіння.

А потім всі разом пішли до стели пам’яті Героям Небесної Сотні та воїнів АТО на Театральному майдані.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 17
))) Показати IP 1 Червня 2015 16:34
бездуховна Європа, владу народу протиставляють вороги... де ж ти дядько був зі своєю проповіддю півтора року тому і що ти ніс тоді???
злий до ))) Показати IP 1 Червня 2015 17:46
Він завжди молився за Україну, на відміну від мацковської гундяївської секти
))) до злий Показати IP 3 Червня 2015 18:59
ага, особливо коли забороняв ще радянським українським викладачам духовних семінарій вчити студентів українською. іди проспись.
1 Показати IP 1 Червня 2015 16:57
батюшки це бізнес
коля Показати IP 1 Червня 2015 19:01
коментар було видалено
Яник Показати IP 1 Червня 2015 19:11
І ЯК ЗАВЖДИ РЯДОМ СЛУГИ НАРОДУ, ВОНИ ВЖЕ В СВЯТІ ЗАПИСАЛИСЬ, НЕМА ТОГО, ЩОБ РАЗОМ З ЛЮДЬМИ БУТИ, НІ, ЗАВЖДИ БІЛЯ БАТЮШОК ПОПЕРЕДУ, А ТІ ТАКІ ХУДЕНЬКІ, АЖ СМІШНО НА ТЕ ВСЕ ДИВИТИСЬ, ЦИРК ПОКАЗУШНИЙ!
Анонім до Яник Показати IP 1 Червня 2015 21:59
І це дійсно правда, для чого лізти на амвон з якого говорять проповідь, прийди, якщо ти віруєш і не боїшся людей, стань на Службі Божій біля Марини, Степана, Івана і молися разом, а то прийде раз у рік і лізе по перед батька........
Толя до Яника Показати IP 1 Червня 2015 23:50
Просто смішно дивитись на гуню з галькою, в гріху живе з нею, а в церкві в перших рядах. ПОЗОР ТАКИМ ЛЮДЯМ!!!
Макар Показати IP 2 Червня 2015 00:05
Що З ЛIТ ТА З РОЗУМУ.
55555 Показати IP 2 Червня 2015 01:29
Найбільший ворог для лучан - діючі "комсомольці" при владі. При СРСР лизали нижще спини, а тепер в них вже "новий бог"- і всі , як один, в перших рядах. Бридко дивитися, це не люди, а ЖАБИ !!!! А гунчик, щоб вислужитися перед київською владою, готовий ешелонами відправляти наших хлопців на війну_ хреста на ньому не має , а лізе поперед всіх !!!! Цікаво , коли попруть його з губернатора, то знову буде гайки на бракованих "богданах" підкручувати ???
Лучанин Показати IP 2 Червня 2015 01:36
на фото №16 Філарет показує пальцем та питає у Романюка " А що це за х_йло стоїть"?
100% до Лучанин Показати IP 2 Червня 2015 08:57
Фотка зачотна
Прихожанка Показати IP 2 Червня 2015 09:20
Самий більший політик це Філарет у своїх виступах одна мова об'єднитися і все, щоб стати на чолі церкви., І кожного разу одне і те саме.молотить мабуть на пам'ять вивчив. І вираз обличчя злий, незадоволений. Дідусю іди на спочинок на пенсію І хватить Гунчика обсуждати і покійний Клімчук був не такий і Гунчик не такий І Романюк поганий тільки ви добрі . Ото штука.
злий до Прихожанка Показати IP 2 Червня 2015 09:29
Тобі напевно ближче по духу кірілкогундяєвський руцкій мір з його "духовнимі скрєпамі" ?
До МВ Показати IP 2 Червня 2015 09:45
Згідний 100%
Анонім Показати IP 2 Червня 2015 23:21
Володимир Великий їздив у Константинополь, на схід. При чому тут Європа? В той час Європи як такої не було, були окремі держави, племена, князівства, де тільки починало зароджуватись християнство.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus