USD 39.65 39.95
  • USD 39.65 39.95
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.76 9.95

Лучанка нарікає на недостатність інклюзивних груп у ДНЗ

6 Квітня 2016 14:43
Далеко не всі дошкільні навчальні заклади Луцька здатні забезпечити інклюзивну освіту для особливих дітей. Проте, на запровадженні саме таких спецгруп наполягають батьки малюків.

Про це йшлося під час особистого прийому громадян у голови Волинської облради Ігоря Палиці.

Мама дитини з особливими потребами Віта Малевко наполягає на відкритті групи інклюзивної освіти у дитячому садочку, який відвідує її малюк. На думку жінки, проблема зі здобуттям освіти дітей з інвалідністю – надзвичайно актуальна для Луцька. Адже повноцінна система інклюзивної освіти діє тільки в декількох дошкільних закладах.
Інклюзивне навчання — це система освітніх послуг, яка базується на принципі забезпечення основного права дітей на освіту та права навчатися за місцем проживання, і передбачає навчання в умовах загальноосвітнього закладу.

З метою забезпечення рівного доступу до якісної освіти інклюзивні освітні, заклади адаптовують навчальні програми та плани, методи та форми навчання, використання існуючих ресурсів, партнерство з громадою до індивідуальних потреб дітей з особливими освітніми потребами.

До слова, за станом на 2015 рік у Луцьку існувало лише чотири групи дошкільнят, у яких виховували діток з особливими потребами поряд із фізично здоровими.

«А якби дітки з особливими потребами отримали можливість навчатися разом із здоровими однолітками – вони б і швидше розвивалися, і швидше б адаптувалися до соціуму», - наполягає пані Вікторія.

Після зустрічі з головою облради молода мама зауважила, що той пообіцяв посприяти у вирішенні питання.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus