USD 39.50 39.82
  • USD 39.50 39.82
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Лучани і «цілющі котики». ФОТОРЕПОРТАЖ

13 Квітня 2014 17:19
Вербна неділя не оминула і Луцьк. Так, протягом дня вулицями міста із «віничками» свяченої верби у руках прогулювались як літні лучани, так і найменшенькі.

Неділя за тиждень перед Великоднем називається "вербною"або "квітною". Згідно з християнським вченням, у цей час Спаситель Христос в'їжджав до Єрусалиму на ослику, і миряни устеляли перед ним дорогу пальмовим листям. А, оскільки пальми на Волині не ростуть, то їх замінили вербовими гілками.

Згідно із давніми українськими звичаями, вербові «котики», окроплені свяченою водою, мають цілющу властивість. Саме тому у минулі часи діти після служби у церкві з’їдали котики «аби не хворіти», а деякі батьки легенько били дітей гілками, «аби були щасливі».

Так, біля Свято-Троїцького собору лучани навперебій підставляли обличчя, аби священик міг окропити їх свяченою водою.

Як і у попередні роки, обряд освячення вербових гілочок проходив у дворі храму. А усіх, хто через певні причини не зміг бути присутнім на службі, священики чекатимуть із вербовою лозою та священою водою аж до вечора.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 13 Квітня 2014 17:34
Усіх зі святом!!!
Анонім Показати IP 13 Квітня 2014 20:45
ВІТАЮ СПРАВЖНІХ ХРИСТИЯН!! ПАЛЬМОВА НЕДІЛЯ ЗДАВНА ЦІКАВЕ СВЯТО, ВТІМ ЗНАЧНО ЗАТЬМАРЕНЕ В ОСТАНІХ РОКАХ БІЛЬШІСТЮ ТАК ЗВАНИХ НОВИХ ВЕРБОНОСОК ТА ЇХ "БОЙФРЕНДІВ", ТАКИХ "ПАНН" В СТИЛІ АКА MUSLIM ДОСИТЬ ПЕГКО РОЗПІЗНАТИ СЕРЕД РЕШТИ ВЕРБОНОСОК ПО ДМУТИХ СТЕГАНИХ ПЛАЩАХ ЧИ ТО ПАК ДМУТИХ СТЕГАНИХ ПАЛЬТАХ ДО КОЛІНА КОТРИМИ ЦІ "ПАННИ" НАИАГАЮТЬСЯ ПРИКРИТИ СВОЮ ПОСТІЙНУ ХТИВІСТЬ ТА НЕАБИ ЯКЕ БАЖАННЯ ДО НАЖИВИ, НАПЛЯЮЮЧИ ЦІ ВИДОВЖЕНІ "МУНДИРИ" НА СЕБЕ ЩЕ РАНО ОСІННЮ Й НЕ ПОСПІШАЮЧИ СКИДАТИ ЇХ НАВІТЬ ПІЗНО ВЕСНОЮ, ЗАТЕ ЇХНІ "БОЙФРЕНДИ" В КУЦИХ ЗАЛЕДВЕ ДО ПОЯСА КУРТКАХ В СТИЛІ "ВІН БАГГЄР" ПРОБІГАЛИ УСЮ ЗИМУ БА НАВІТЬ У МОРОЗ, Й В ТАКОМУ ВИГЛЯДІ ПОВОЛІКЛИСЯ СВЯТИТИ ВЕРБУ НАПЕВНЕ ПОВВАЖАВШИ ЩО ЧЕРГОВИЙ РАЗ СУНУТЬ В ПИВНУ ОТО Ж УСІ ГРІХИ НА ПОКАЗ!! ПРИГАДУЄТЬСЯ ЩЕ КІЛЬКА РОКІВ ТОМУ БІЛЬШІСТЬ ВЕРБОНОСІВ ТА ВЕРБОНОСОК БУЛИ ЗОВСІМ ІНШИМИ Й ВИКЛИКАЛИ ДО СЕБЕ ЛИШЕ ПОВАГУ А НЕ ВІДРАЗУ ЯК У ОСТАННІ ТРИ РОКИ ПРИНАЙМНІ ПО ВУЛИЦІ А ТИМ ПАЧЕ З ВЕРБОЮ НЕ ВИГУЛЮВАЛИ ГОЛОЗАДІ ЗАЛЕДВЕ НЕ В ПЛАВКАХ ЧОЛОВІКИ ТА ІСЛАМІСТСЬКІ ШМАТАЛАЙНИЦІ ЖІНКИ!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus