USD 39.40 39.75
  • USD 39.40 39.75
  • EUR 39.55 39.80
  • PLN 9.75 9.90

Лучани проти нового ТЦ

12 Липня 2014 10:03
Лучани бойкотують будівництво нового торгового закладу. Так званий привіт з минулого отримали мешканці будинків по вулиці Кравчука 26 та Воїнів Інтернаціоналістів 7, що в Луцьку.

Виявляється, ділянка на розі їхніх будинків вже давно в приватних руках і вони незабаром матимуть нового сусіда – торговельний заклад. Про це повідомляє ТРК «Аверс».

На розі вулиць Кравчука та Воїнів інтернаціоналістів виріс величезний паркан, який своїм виглядом сповістив про початок масштабних будівельних робіт. Люди забили на сполох – гадки не мають, що тут будуватиметься. Із чуток довідалися про будівництво торговельно-офісного закладу. Тепер, кажуть пенсіонери, - в шоці.

Лучанка Галина Ройко розповіла: «Хто дав дозвіл? Подивіться - в нас в цьому будинку є і аптека, і нотаріус, і перукарня і нам за 5 хвилин іти до супермаркетів, до ринку і магазин, і соціальний недалеко».

Щоб дізнатися хто ж будуватиме і хто дав дозвіл на будівельні роботи мешканці зателефонували до міської ради. Їм призначили зустріч на 8 годину ранку на місці майбутнього будівництва. Схоже, до побачення як годиться не підготувалися.

Галина Ройко зауважила, що вранці вони телефонували в муніципальну службу, де їм сказали, що всі інстанції, які давали дозвільні документи збираються і дуже незадоволені присутністю телебачення.

За кілька годин таки з’явилися, а питань у мешканців назбиралося чимало.

Лучанин Ігор Ковальчук: «У мене запитання, починаючи від виділення цієї ділянки і від стіни має мінімум метр бути. Ділянка - в притик до стіни. Далі до самого проекту, починаючи від генплану, фундаментів самих планувань, ну дуже багато питань… Зробити експертизу, якщо експертиза дасть цікаві зауваження, значить цей проект не може бути. Декларація має бути відкликана.

Своєю чергою, головний спеціаліст служби управління містобудування та архітектури Луцької міської ради Андрій Наумук зазначив: «Є земельна ділянка, яка перебуває у власності забудовника, є декларація про початок будівельних робіт, є проектна документація. Перевірки може здійснювати тільки інспекція будівельного контролю у Волинській області. Чи законно, чи незаконнно?».

Мешканці будинку Воїнів Інтернаціоналістів, 7 заявляють, що погодження з МЖК, який їх обслуговує просто немає. В ордері є тільки печатка восьмого ЖКП у графі навпроти ЖКП №11.

Інженер технічного нагляду Віктор каже: «На мою думку, всі дозвільні документи оформленні згідно з чинним законодавством. І підрядник, і замовник має повне право будувати. Єдинне, що не всі документи на даний момент ми можем представити. Потрібно, щоб уповноважили представника і ми надамо йому копію усіх документів, які необхідні».

У містобудівних умовах та обмеженнях Луцькради вказано, що на цій ділянці площею 20 сотих можна зводити будинок, максимум 5-типоверховий... Забудовником нового закладу є Олеся Віталіївна Семенишина. Що цікаво, в договорі про купівлю-продаж від 10 квітня 2014 року вказано, що цю земельну ділянку відчужив Марчук Віталій Зіновійович. Серед люди подейкують, що через дорогу навпроти офісні приміщення теж належать Олесі Семенишиній.

Отож, такий собі привіт від колишнього міського голови Антона Кривицького. Схоже, за таким сценарієм ще не один торговий заклад виросте в Луцьку. А шпарин у законодавстві не бракує.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
дідо Показати IP 12 Липня 2014 10:49
Жителів просто давить жаба. А новий ТРЦ - це нові робочі місця , конкуренція та більше податків.
спостережливий Показати IP 12 Липня 2014 11:23
а при чому тут Кривицький
тут до спостережливий Показати IP 12 Липня 2014 12:14
http://mediaavers.com/v%D1%96deo-novini/2014/07/11/luchani-bojkotuyut-bud%D1%96vnicztvo-novogo-torgovogo-zakladu-(v%D1%96deo)/
там був Показати IP 12 Липня 2014 11:59
Ноги в цієї діляночки виросли в 2002 році
дідо до там був Показати IP 12 Липня 2014 12:08
все законно.
це Показати IP 12 Липня 2014 12:10
це проіски Януковича... я точно знаю...
Анонім Показати IP 12 Липня 2014 12:17
Скільки вже треба тих торгових центрів, один на одному....
дивно Показати IP 12 Липня 2014 12:24
Якщо жителям більше подобаються пивнушки палатки на території, то нехай далі бастують
Абзац до дивно Показати IP 12 Липня 2014 23:13
Дивний ти дивний!Хіба в світі існують лише пивнухи і торгові центри!?
Шок Показати IP 12 Липня 2014 13:07
Чому ніхто з коментаторів не хоче подібної будови під своїми вікнами?
Степан Рогаля. до Шок Показати IP 9 Вересня 2014 15:22
Чому це ніхто не хоче? Розписуйтесь за себе. Я живу по Кравчука , в нас весь перший поверх забудований. 11 магазинів. І що тут поганого?? Послав дитину по будь-що, через п"ять хвилин вже вдома з покупкою. Чим погано?
жовчнийлучанин Показати IP 12 Липня 2014 13:16
ненавиджу коли щось будується!!! і коли не будується, також злюсь!!! а ще більше мене бісить коли в когось є гроші і можливості щось створювати а у мене немає стільки грошей немаєєєєєєєєєє(((( бісять громадські заклади, офіси, ТРЦ, генделики і церкви!!!. взагалі я хочу , щоб все наше місто було забудоване дитячими майданчиками, лавочками, дорогами, вазонами і скверами, а по центру, щоб стояв мій будинок, а все, що не попало в список - знести нафіг і не дозволяти будувати. Взагалі я ненавиджу більше за все людей, що займаються будь яким бізнесом і не питають мене при цьому, як їм діяти і що будувати!!!
До жовчного лучанина Показати IP 12 Липня 2014 14:00
Пересмикуєш. Інфраструктрура має бути продумана відповідно до особливостей району міста (спальний, діловий, підприємства і т.п. ), а не хто що захотів, те й ваяє.
жовчнийлучанин до До жовчного лучанина Показати IP 12 Липня 2014 14:35
Так є ж на то Архбудконтроль, є головний архітектор з містобудівною радою, які складають містобудівні умови та обмеження і слідкують, щоб забудова відповідала генеральному плану міста і зонінгу за призначенням, і в тих всіх нормативах 100% є тема про те, що в зоні житлової забудови можуть бути офіси і торгівля окрім житлових приміщень, ще є в кінці кінців десяток інстанцій (УЖКГ і інші) які підписують ордери на початок робіт і т.д......? Але я клав на то все, бо я жовчнийлучанин і я вгашений! І Я НЕ ХОООООООЧУ, ЩОБ ХТОСЬ В МЕНЕ ПІД ВІКНАМИ ЗАРОБЛЯВ ГРОШІ... і крапка.
Реал до жовчнийлучанин Показати IP 8 Вересня 2014 08:31
Це точно.. Воно за життя нічого саме не побудувало! І людям не дає! Вийде на вулицю і волає як здурівше. Воно не хоче................ А як бути з тими людьми які хочуть. Я наприклад живу поряд і ХОЧУ! і що???? мені теж віходити і волати як вони? Чим погано що буде теплий світлий магазинчик?? вже замучив той базар. Скоро зима, щось купти, поміряти, холодно ,дощ... А тут зайдеш музика, тепло, привітно...
місцевий Показати IP 12 Липня 2014 14:50
А в загальному, скільки вже можна тих ТЦ будувати? Скрізь, як прочитати, злидні, війна, комуналка як подорожчала, зарплати і пенсії заморожені і виплачуються з перебоями ... А тут будівництво на будівництві, тільки недавно одне відкрили, а поряд вже інші будуються і люди всі ходять і купують, машин в місті все більше і більше, а бензин дорожчає ... може я чогось не розумію або люди все-ж добре живуть?!
жовчнийлучанин до місцевий Показати IP 12 Липня 2014 17:46
Теска, дай п'ять!
Карим до місцевий Показати IP 9 Вересня 2014 15:35
Любая война когда нибудь заканчается. А жить нужно дальше. И розвиваться. И розвивать свой город. И розвиватьсвой интелект. И А мыслить здраво и грамотно во все времена нужно уметь и хотеть. Строит что-то человек. Либо помогай, либо не мешай.
Бармалєй Показати IP 12 Липня 2014 18:41
По вул .Лесі Украінки, біля пам*ятника Бойку виріс здоровенний офісний центр. Він стоїть пусткою уже кілька років. І нафіг нікому не потрібен, крім того, хто відмиє на ньому бабки. Виділення ділянки під його будівництво мотивували тим, що Луцьк просто загнеться без оцього торгово офісного центру. А люди просили цю ділянку для відновлення каплиці ікони Іверської Божої Матері. І що? Капличка нікому виявилась не потрібна, а ТЦ стоїть.
Ай-болить до Бармалєй Показати IP 12 Липня 2014 20:48
Так як там можна відмити гроші, якщо це будувалось не за державний кошт і хтось вклав гроші? Там хтось влетів добряче але ніяк не відмив!:)))
Петро Показати IP 8 Вересня 2014 07:58
Невже погано коли будується будь що?????????? Особливо інфраструктура? Це ж завдяки розбудові інфраструктури дорожчають наші квартири! Ви мені поясніть а яким чином щось побудувати??? Коли завжди знайдеться якась баба Клава, яка проти??? З такими заздрісниками нічого ніколи не побудується!
Йожик.. Показати IP 8 Вересня 2014 08:02
Це точно! Жаба!! і більше нічого! Спитати в них чи самі за життя щось побудували.. Не здивуюсь якщо всі ті що бунтують отримали квартири безкоштовно... В цієї категорії і мислення совкове. Такі і не дають щось зробити. Самі не зроблять і комусь не дадуть.
Андрій Коротишев Показати IP 8 Вересня 2014 08:07
Я допомагав людям відкривати магазин, до речі не далеко від того місця, метрів 700. Що там робили люди.......Таке враження складалось що зійшли з розуму!!! І кляли, і чуть не бились, кричали, скаржились куда тільки могли... Відкрили магазин, зробили благоустрій, ....... ті ж люди приходять і кажуть "ой як гарно, а де наші знижки, а ви нас на роботу візьміть" де в людей совість???? як даля з такими жити і мріяти про якісь європейські цінності?
Карим Показати IP 8 Вересня 2014 08:25
Какая Европа?? Эти люди только хотят что бы были европейские зарплаты и пенсии!! И ничего не хотят сделать для того что бы хотя бы мыслить по европейски!!! Эти люди-- тормоз прогресса!! А этому предпринимателю желаю удачи! Только на таких надежда!
Іван Іванович Показати IP 8 Вересня 2014 08:40
Люди прокиньтесь!! Люди треба повставати знову!! На цей раз проти Великої Української Жаби! Вона живе у серцях совковомислячих людей!! Навчіться не заздрити! Бо ми не побудуємо Україну з такими недалекоглядними мешканцями! Порадійте чужим досягненням і підримайте Волинських підприємців. Від них ми отримаємо податки, дороги, клумби, парки, робочі місця... і т.п.... Державі зараз важко. Треба підтримувати підприємництво на любому рівні. Коли в нас буде підприємців 20-25 % тоді нам нічого не страшне!
Петро Показати IP 8 Вересня 2014 08:42
Бойкотувати і критикувати легко. Вийшов на вулицю і криєш благим матом все і вся Зробити щось важкувато. Наприклад в даному випадку щось побудувати.
спостережливий Показати IP 9 Вересня 2014 08:46
Лучани проти.... як воно звучить. А ви дайте відповідь, що побудувалось би, як би ти х лучан всіх питати дозволу??? Анічого! Була би тільки Ковельська, старе місто і теремно. Вічно бурчать. Невдоволені. Скаржаться, судяться...А потім коли все є і побудоване то ходять і користуються.... Позор всім тормозам прогесу!
Марійка Показати IP 9 Вересня 2014 08:50
Це точно... що не будуй все погано... Нещодавно чула що на нашого мера в прокуратуру подали скаргу за те що тротуари роблять, а людям бачте пиль в вікна попадає. Де совість в людей.. Як не розуміти, що пиль це декілька днів, а тротуари з бруківки це на десятки років..як то кажуть дітям і внукам.
Прямо в очі Показати IP 9 Вересня 2014 09:05
колись коли людина в селі чи місті будала собі хату, то зходились люди з усіх кутків... і хто чим допомагав... хто дошку струже, хто камінь носить, а хто й порадою доброю підтримає ... і потім та людина яка вже збудавалась, відповідно допомагала іншим. Зараз все навпаки.. Людина щось хоче створити, збудувати.... сходяться люди з усіх куточків щоб цю людину оббрехати, не дати, побити, зламати.... Що ви очікуєте тепер від цих людей яким ви псуєте життя??? ЛЮДИ!!! ЗГАДАЙТЕ БОГА!!! ЩО З ВАМИ СТАЛОСЬ????????? Буквально за якихось сто років люди кардинально змінились в гіршу сторону!!!!
Альона Показати IP 9 Вересня 2014 15:27
А що там буде? хтось знає? Може там буде щось для суспільних потреб... в чому проблема? Чим більше закладів тим більше робочих місць!
Альона Показати IP 9 Вересня 2014 15:27
А що там буде? хтось знає? Може там буде щось для суспільних потреб... в чому проблема? Чим більше закладів тим більше робочих місць!
Петро Показати IP 9 Вересня 2014 15:28
А вони хіба хочуть це розуміти... Легше критикувати..........
Альона Показати IP 9 Вересня 2014 15:40
Всі вічно плачуться немає інвестора, немає кому будувати. Прийшов будує. Знов погано.... Люди це ж податки в наш розвиток. Зараз буде так що більша частина податків залишаться на місцях. Хай платять. Скрізь бізнес повинен процвітати, від того багатіє держава і місцевість.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus