USD 38.70 39.05
  • USD 38.70 39.05
  • EUR 38.70 39.05
  • PLN 9.80 9.97

Професійні плавці зі сходу та півночі України тренуються в Луцьку

2 Липня 2022 16:06
Щодня впродовж чотирьох місяців повномасштабної війни російські окупанти нищать інфраструктуру українських міст, руйнують житло та соціальні об’єкти. Повністю знищені або зазнали суттєвих пошкоджень більш ніж сотня спортивних об’єктів: навчально-тренувальних баз, стадіонів, спортивних шкіл, басейнів.

Уже понад два місяці в Луцьку перебуває група плавців із Харкова, Полтави, Дніпра, йдеться в сюжеті ТРК «Аверс».

Майже 30 спортсменів зі східних та північних регіонів України, де зараз тривають активні бойові дії, мають змогу тренуватися на базі Спеціалізованої дитячо-юнацької школи олімпійського резерву плавання в Луцьку. Це професійні плавці – чемпіони та призери України, Європи віком від 12 років.

«У мене розбомблено будинок. Поблизу школи також упав снаряд і басейн розбомбили. Як тільки приїхала до Луцька, відчула хоч якийсь спокій, але все одно дуже тривожно за рідних і близьких», – розповідає спортсменка з Харкова Аліна Сімоненко.

Дуже сподобався Луцьк Станіславу Киященку з Харкова. Він відзначає, що на Волині надзвичайно добрі люди. А ще саме тут хлопець спробував себе в іншій дисципліні.

«Я вперше тут. Прикольне і мирне місто, добрі люди, не так, як у Харкові. Коли я їхав до Луцька, то плавав тільки брасом (50-100-200 метрів). Тут тренер Віталій Юрійович Алпатов помітив у мені хорошого спортсмена комплексного плавання. І зараз я досить добре плаваю в комплексі», – розповідає Станіслав.
Чудові умови для тренування в Луцьку відзначає й полтавський спортсмен Богдан Касьян, який є шестиразовим рекордсменом України.

«База мене цілком влаштовує. Усі потрібні умови надано. Нині триває чемпіонат Волинської області. Потім буде чемпіонат Львівської області з можливістю виконання нормативів для проходу в збірну команду», – зазначає він.

У школі олімпійського резерву плавання в Луцьку діти тренуються під керівництвом Віталія Алпатова – майстра спорту з плавання. Він родом із Луцька. Його дідусь колись був директором цього басейну, а він впродовж останніх п’яти років провадив тренерську роботу в Києві.

«Ми вирішили зібрати найкращих спортсменів різних вікових категорій і організувати для них проживання, харчування та тренування. Загалом приїхали близько 30 спортсменів-переселенців із Харкова, Дніпропетровської, Донецької областей – від початківців до рекордсменів, членів збірної України», – зауважує Віталій Алпатов.

Батьки радо відправили дітей у спокійний західний регіон, аби вони були в безпеці та мали змогу продовжувати тренування. Разом з 12-річною донькою до Луцька приїхала Інна Тімковська.

«Тут нас дуже добре зустріли. Забезпечили харчуванням, проживанням, тренуваннями. Усі до нас ставляться з розумінням», – каже мама спортсменки.

Міська влада Луцька і департамент молоді та спорту організували дітям не лише продовження тренувального процесу, а й забезпечили їх усім необхідним. Окрім того, вони отримали продуктові набори від благодійної організації «Карітас Україна».

«Ці діти мають дуже великий потенціал. Це майбутнє нашої країни, наші майбутні спортивні перемоги. Якщо вони кілька місяців не будуть тренуватися, то, звичайно, про жоден потенціал ми не зможемо говорити. Коли до нас звернувся тренер Віталій Алпатов, який зараз працює з цими дітьми в нашому басейні, ми відразу погодилися підтримати молодих спортсменів, аби вони мали можливість безплатно проживати, харчуватися та, звісно, відвідувати басейн для тренувального процесу», – наголошує директор департаменту молоді та спорту Луцької міської ради Володимир Захожий.

Зараз діти готуються виконувати нормативи кандидата в майстри спорту та майстра спорту, а також до відборів у штатну команду України та на Чемпіонат Європи.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus