USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучани вшанували пам'ять Михайла Грушевського

29 Вересня 2017 12:57
Народ України, особливо молоде покоління, має пам’ятати видатних постатей української історії, яким завдячує тим, що може проживати у вільній та незалежній державі. Сьогодні – один із таких днів, адже саме 29 вересня 1866 року народився науковець, громадський діяч, політик часів УНР Михайло Грушевський.

Із нагоди відзначення 151-ї річниці від дня його народження в Луцьку до пам’ятника відомому українцю поклали квіти.

Михайло Грушевський – це, як наголосив радник Луцького міського голови, депутат Ігор Поліщук, насамперед видатний українець із державницькою позицією.

«Якби наші сучасники, люди, які знаходяться біля керма нашої держави, читали твори Грушевського, розуміли їх і переймали ті посили, які він намагався донести, можливо, сьогодні держава йшла би іншим шляхом розвитку», – акцентував Ігор Поліщук і додав, що саме тому важливо не тільки пам’ятати про таких людей, як Михайло Грушевський, а й ознайомлюватися з їхніми працями.
«У той час було доволі складно розібратися з тим, як потрібно створювати державу, розбудовувати державні структури, але Михайло Грушевський взяв на себе цю відповідальність, і це найважливіше – політики, державні діячі повинні брати на себе відповідальність за країну, той напрямок діяльності, який їм доручили, довірили», – сказав, своєю чергою, виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт.
Він зауважив, що саме завдяки Грушевському ми можемо впевнено говорити про власну державність, починаючи далеко не з 1991 року.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 5
Я Показати IP 29 Вересня 2017 13:11
До цих фото треба застосувати "пафосометр" Він певно зашкалюватиме
Богдан Сташинський Показати IP 29 Вересня 2017 13:22
коментар було видалено
Богдан Сташинський до Богдан Сташинський Показати IP 29 Вересня 2017 22:38
Чому хиба неправда ???
Ігор Показати IP 30 Вересня 2017 11:09
Це ж треба було відірвати працівників собезу від їх прямих обов'язків заради гарної картинки і піару пари персонажів :( А недевно собезівці в якийсь театр ходили – у робочий час. Ти такий приходиш до них у справах, а вони в театрі, сидить лише один человєк-автоотвєтчик в кабінеті. Це нормально взагалі?..
Українка Показати IP 1 Жовтня 2017 10:25
Грушевський на фоні базару це рівень інтелекту і приниження нації, саме страшне що вони цього навіть не розуміть. Уявіть памятник Пільсуцькому на фоні торгового центру у Любліні.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus