USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.72 9.98

Лучани не хочуть, аби поряд з ними жили безхатченки

25 Листопада 2013 16:51
У Луцьку хочуть обладнати кімнати тимчасового перебування для безхатьків, утім, лучани проти таких «сусідів».

Про це повідомила начальник департаменту соціальної політики Луцької міської ради Лариса Боярин під час засідання постійної комісії з питань соціального захисту, охорони здоров’я, материнства та дитинства сьогодні, 25 листопада.

Так на сьогодні на обліку соціальних служб міста – 89 безпритульних. Зі слів Лариси Боярин, однією із найболючіших проблем сьогодення є відсутність прописки у безхатченків, адже це ускладнює «процес повернення людини до нормального життя».

Як пояснює пані Лариса, часто безпритульні мають серйозні проблеми із алко- та наркозалежністю, однак, на думку директора соціального департаменту, це – не привід залишати їх на вулиці.

«Одне з найважливіших завдань – забрати людину з вулиці у кімнати тимчасового перебування. Траплялись ситуації, коли хвору лежачу людину виносили рідні і викидали на сніг. І що їй робити? Поки оформлятимуть документи до інтернату, треба ж цій людині десь жити, отримати допомогу психолога», - стверджує Лариса Боярин.

До слова, на базі територіального центру уже створили кімнати нічного перебування із санвузлом для 12 чоловік: 6 чоловічих та 6 жіночих.

Як пояснили у міськраді, в таких центрах не ставлять вимоги проводити повний санітарний огляд людини, утім пройти діагностичний огляд у шкірно-венерологічному диспансері та перевіритися на туберкульоз – обов’язково.

Також планували додатково залучити кошти з держбюджету на придбання автомобіля, з допомогою якого проводили б вуличне патрулювання безхатьків.

«А щоб безпритульні працездатного віку могли заробляти на власне утримання, ми хотіли переробити старі гаражі біля приміщення на робочі цехи. Але хтось сказав людям, що сюди будуть звозити «бомжів», наркоманів та алкоголіків», - зауважила Лариса Боярин.

До слова, така практика є у Івано-ФранківськУ, Львові, Чернівцях та у сусідньому Рівному.

«Усі безпритульні проживають у межах міста, а у Рівному – у центрі, але чому так негативно відреагували лучани - важко сказати», - резюмувала начальник департаменту соціальної політики.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
Лучанин Показати IP 25 Листопада 2013 17:24
Так і я ж за те щоб їх всіх в центр забрати. В міськраді простора зала, хороша їдальня, тепло. Чим погані умови? А щоб позбутися подібної категорії, то депутати та чиновники почнуть думати не тільки за своє місце нижче спини та вище ніг, а й за людей, яким треба буде надати роботу та житло.
сергій Показати IP 25 Листопада 2013 19:23
Вам пані Лариса поруч з будинком чи квартирою, за 30-50м влаштували бомжарню Ви б....... зразу б зрозуміли чому ж то лучани проти. Собі до хати їх приклич ....!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus