USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанин завдяки дієті на снікерсах схуднув на 5,5 кілограма за 20 днів. Інтерв’ю

21 Червня 2019 18:57
«Головне не продукт харчування, а його кількість та калорійність», – саме так вважає луцький тренер Василь Ковальчук, який завдяки дієті на снікерсах схуднув на 5,5 кілограма за 20 днів.

Василь Ковальчук на прикладі снікерс-дієти вирішив показати, що схуднути може кожен, при цьому їсти все, що заманеться, лиш обмежуючи кількість продуктів харчування відповідно до кількості калорій, які людина споживає за день.

Інформаційне агентство Волинські Новини розпитало луцького тренера, як в нього виникла ідея снікерс-дієти, про її перебіг, вплив на здоров’я та чи порекомендував би він сам худнути на такій дієті.

Вась, наскільки я знаю, ти працюєш персональним тренером. Чим займаєшся, окрім цього?

Так, я працює персональним тренером у спортивному клубі. Також займаюся пауерліфтингом, зокрема жимом штанги лежачи. Вже зараз розпочалася підготовка до нового осіннього сезону змагань.
Як взагалі в тебе, як спортсмена, який, очевидно, слідкує, що їсть, виникла ідея снікерс-дієти?

Зараз існує така проблема, що коли людина хоче схуднути, або зацікавилася правильним харчуванням, вона заходить в інтернет, щоб знайти якісь матеріали. І знаходить статті, в яких вказують, що потрібно викинути чи додати якісь певні продукти у раціон для того, аби схуднути. Я вирішив показати, що можна їсти всі продукти і бути в хорошій формі та худнути, а проблема лише в калорійності, кількості цих продуктів, а також в їх раціональному співвідношенні.

ЧИТАТИ ЩЕ: «ПОТРІБНО КУВАТИ СВОЄ ТІЛО», – ЛУЦЬКИЙ ТРЕНЕР ПРО ТЕ, ЯК ПОЧАТИ ХОДИТИ В СПОРТЗАЛ, ХАРЧУВАННЯ ТА МОТИВАЦІЮ

Чому саме снікерси, а не, скажімо, якісь булочки чи тістечка?

Тут є декілька моментів. По перше, снікерс – найпопулярніший батончик, про нього знають абсолютно усі, він є в усіх магазинах нашого міста, України та світу. По друге, калорійність снікерсів така сама, як і в інших батончиків, але плюс його в тому, що він містить у собі арахіс, і він насичував би мене сильніше при такій самій кількості калорій.
Ти не боявся, що така дієта може зашкодити твоєму здоров’ю і подальшими зайняттями спортом?

Я розпочав дієту після закінчення весняного сезону змагань у період міжсезоння. До того ж, на рахунок можливих проблем я консультувався з лікарем. Ми дійшли до того, що проблем не виникне, і їх не було, адже 20 днів – не такий уже великий період, та й сам продукт не виражено шкідливий.

Як ти дотримувався снікерс-дієти? Що відчував у перші дні?

З самого початку я розпочав неправильно розподіляти кількість батончиків на день. Я думав, що з’їм три батончика на сніданок, три – на обід та три – на вечерю. Але, з’їдаючи третій батончик, я зрозумів, що три снікерси за один прийом їжі – це забагато. Тому почав розподіляти їх рівномірніше: два батончика – кожні три години.
Чи було відчуття голоду? Хотілося якихось інших продуктів?

Перші два-три дні все було нормально, однак наприкінці першого тижня дієти дуже хотілося м’яса і овочів. Те, в чому організм найбільше відчував дефіцит, те він і хотів. Мене тягнуло до єдиного огірка у холодильнику і наприкінці тижня я його з’їв, бо я вже не стримався (сміється, – О.З.). Також дуже хотілося овочів, бо організм тоді найбільше потребував клітковини і білку, тобто того, чого найбільше не вистачало.
Скільки снікерсів з’їв за 20 днів?

Близько восьми снікерсів в день, а сама дієта тривала 20 днів. Десь 150-160 снікерсів.

Ти тренувався під час снікерс-дієти? Як змінилися твої результати?

Взагалі не хотілося тренуватися та й взагалі будь-що робити, оскільки був дефіцит калорій, дуже хотілося інших продуктів. Тренувався я так само – два рази в тиждень. Щодо результатів, то протягом першого тижня вони впали, особливо в жимі – на 10 кілограмів у робочому підході. Ближче до третього тижня все вирівнялося, результати були майже ідентичні тим, що на старті дієти, було лише декілька кілограмів різниці.
Чи могли тренування вплинути на те, що ти скидаєш вагу незалежно від того, що ти їси?

Тренування – це один з інструментів створення дефіциту калорій. Тобто, коли ми вживаємо калорії, нам потрібно їх витрачати. Тренування – це спосіб витрачання калорій так само, як і прогулянка, тобто година тренування – це три години звичайної прогулянки. Але тренування має ще й інший ефект: чим більше у людини м’язів, тим більше вона витрачає енергії на підтримання цих м’язів у тонусі.

Наскільки знаю, ти здавав аналізи перед дієтою та після. Як змінилися результати, чи погіршилися?

Ці результати я не сильно хотів би афішувати, оскільки вони трохи покращилися. Але покращилися вони через те, що на старті дієти, коли я здавав перші аналізи, лікарка сказала мені, що в мене є підозра на застуду. Тому на фініші вони вийшли в нормі, а на старті було невеличке відхилення. Тож я не акцентую на цьому увагу, бо це буде позиціонуватися, ніби через снікерси в мене покращилися результати аналізів.
Як виходив з цієї дієти? Яким було відчуття, коли з’їв щось інше, а не снікерс?

Виходив плавно, мені все одно хотілося солодкого. Але найбільше хотілося м’яса і овочів, все, що я їв у перші два дні, – це було куряче філе і купу овочів. Снікерсів вже не хотілося, а щодо солодкого, то хотілося саме фруктів.

Напевно, найбільш цікаве питання для читачів: cкільки тобі вдалося скинути?

За 20 днів я скинув близько 5,5 кілограма. На старті я не важив дуже багато, в мене не було зайвої ваги. Тобто я важив 80,5 кілограма, а наприкінці дієти – 75.
Порекомендуєш таку дієту?

Ні. Що саме я хотів довести цією дієтою: люди кажуть, що не можуть схуднути, бо люблять солодке. Однак ти можеш вписувати це солодке в кількість калорій, яку ти вживаєш протягом дня. Тобто ти повинен вибирати: чи їстимеш більше солодкого, чи з’їси більше продуктів, які тебе насичуватимуть та дадуть необхідні речовини для організму. Якщо ти зробиш ухил в одну сторону, наприклад, їстимеш більшу половину солодкого і маленьку частину інших продуктів, то тобі не вистачатиме певних нутрієнтів. З солодкого їх не отримати, адже це в основному вуглеводи, тобто потреба у вуглеводах перекриється, але потреба в білках, жирах в клітковині – ні.

Всі монодієти, в яких акцент на одному продукті, не варто рекомендувати взагалі, оскільки дієта має бути збалансована та раціональна, тобто вона не повинна бути правильна, адже слово «правильна» дуже розмите. Кількість нутрієнтів повинна розподілятися рівномірно.
Щодо самого схуднення: зараз в інстаграмі є чимало так званих марафонів на схуднення, чи допомагають вони?

Вони допомагають тим, хто хоче заробити, та дієві лише в той проміжок часу, коли ти приймаєш участь в цьому марафоні. Тобто в марафоні ти знаходишся близько трьох тижнів, тобі скидають програму харчування: що, коли і як їсти. Однак проходить цей період, марафон закінчується і людина перестає скидати вагу, повертаючись до своїх харчових звичок, які в неї були на старті.

Харчових звичок марафоном не змінити. Якщо це зробити довготривалим, то харчові звички можливо змінити, але не за такий короткий період часу. Під час марафону особливих знань не додається, адже тобі скидають програму харчування та тренувань. Навчити, як це робити, за три тижні не вийде, потрібно поступово до цього приходити. Тому мені здається, що потрібно перескакувати з одного марафону на інший.
Що порекомендуєш людям, які хочуть схуднути?

Я б порекомендував для початку поцікавитися принципами харчування, зокрема по нутрієнтам: що таке білки, жири, вуглеводи. Якщо ти не можеш вибрати правильну інформацію в інтернеті, а її зараз дуже багато викривленої, потрібно радитися з тренерами з залів. Але й пораду тренера не потрібно сприймати буквально, потрібно пробувати. Якщо тобі це допомагає і ти бачиш результат, то працюй з цим тренером, коли ти сам не хочеш заглиблюватися у процеси харчування.

Розмовляв Олександр ЗЕЛІНСЬКИЙ
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Анонім Показати IP 21 Червня 2019 19:23
Реклама снікерсів?Візьміть в нього аналізи після цієї дієти.Щось лице надто червоне
Vs до Анонім Показати IP 21 Червня 2019 20:55
Згорів на дачі)
Хрен собачий Показати IP 21 Червня 2019 21:05
Кожен дуріє по своєму. У 90-х я навчався у тоді ще інституті ім. Лесі Українки на фізкультурному факультеті, дурфаці по народному. Для мене було за щастя з'їсти кусок жовтого сала з банки і пательну смаженої картоплі. Ото була дієта. Але виглядав не погано, бо майже кожного дня доводилось бігати від 5 до 15 км. А зараз є занадто багато всього. От і дуріють люди на тих дієтах. Як на мене головна дієта, менше жерти, більше рухатись, та випивати мінімум 2 літра простої, не газованої чи солодкої, а простої води в день. :)
Олег Показати IP 22 Червня 2019 04:32
Мiлкiвей треба `iсти можливо мiзки виростуть , а вiд марсiв розому добавиться )))
віктор Показати IP 24 Червня 2019 09:30
Така "дієта" - ознака того, що людина нічого не розуміє у власному метаболізмі. Тож згодом обов'язкові проблеми з організмом, адже збалансованості поживних речовин у цукерках нема. Схуднути можна, вживаючи наркотики, але чомусь люди при здоровому глузді на таке не згоджуються.
нострадамус Показати IP 24 Червня 2019 15:22
про наслідки нехай напише через декілька років, якщо зможе...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus