USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.73 40.00
  • PLN 9.76 9.92

Наша міліція нас береже?

22 Вересня 2008 17:30
Про те, що правоохоронці, які мають стояти на сторожі Закону, самі нерідко його порушують, наші громадяни зазвичай говорять тільки поміж «своїми». Навіть коли, не доведи Боже, людині самій доведеться із таким явищем зіткнутися, вона лише за повної безвиході надає ситуації розголосу. Лучанка Лариса Бондарук не стала чекати, доки оцінку діям співробітників Луцького міськвідділу міліції дасть вище керівництво. Коли її неповнолітню доньку без згоди дитини і без педагогів та батьків кілька годин протримали у міськвідділі, вона написала скаргу на ім’я прокурора Луцька Олексія Решетника, а також звернулася до волинських ЗМІ. Як саме розвивалася ситуація, ми пропонуємо увазі наших читачів.
Як розповіла Лариса Бондарук (до речі, пенсіонер УМВС), передували ситуації, що трапилося з її донькою 17 вересня, серпневі події. Тоді товариш її 21-річного сина Богдан, з його слів, здав свій мобільний у ремонт, а в апараті, який отримав у користування, знайшов сім-карту зі значною сумою на рахунку. Ці гроші хлопець виговорив, і саме тоді на нього вийшли правоохоронці. Міліціонери розповіли, що ця «сімка» нібито була викрадена із сейфу філії одного з банків. Шукаючи «кінці» згаданої детективної історії, вони й мали намір поговорити із сином Лариси Бондарук. Та, зі слів жінки, до 17 вересня так із ним і не побачилися. Я не буду втомлювати читачів іншими подробицями цієї справи, які нам розповіла ця лучанка (сподіваюся, їх ми почуємо від співробітників Луцького міськвідділу).  Ми ж повернемося до подій минулого тижня.
Отож, 17 вересня 8.00 у двері квартири Бондаруків, де перебувала лише 12-літня Валерія, подзвонили невідомі особи. На запитання дитини, хто там, чоловіки відрекомендувалися працівниками міліції. Валерія подивилася у вічко, побачила людей у цивільному і, пояснивши, що вдома сама, відчиняти двері відмовилася. На перший урок учениця 7-го класу не потрапила, бо дядьки ще якийсь час стояли під квартирою.
Коли ж Валерія врешті вийшла з квартири і попрямувала до школи, біля кафе «Луцьк» її наздогнав невідомий чоловік. Він показав посвідчення співробітника Луцького міськвідділу на ім’я Симака Дениса Сергійовича і запропонував дитині пройти з ним. Дівчинка відмовилася, зіславшись на те, що поспішає на заняття у школу.
В цей момент, як розповість пізніше Валерія, до них підбіг ще один чоловік. Він уже не представлявся, а просто почав кричати на дівчинку, шарпати її за шкільну сумку і сказав, що вона має дати їм ключа від квартири. У разі ж її відмови пригрозив піти до директора. Та саме на останню пропозицію дитина погодилася.
Однак до керівника навчально-виховного закладу вони так і не потрапили. Той же невідомий, взявши 12-літню Валерію за ранець, насильно посадив її в автомобіль. Дитина почала плакати. Але правоохоронці на це не зважали. Вони все розпитували її про місце перебування і мами, і брата. Як каже Валерія, вона пояснила, що не знає, де саме зараз мама, а брат уже дорослий і про свої плани їй взагалі не повідомляє.
Після цього дівчинку без її згоди, без педагога, не зателефонувавши батькам, а лише надіславши повідомлення про затримання на мобільний пані Лариси, доправили в міський відділ УМВС. Пані Лариса стверджує, що її донька перебувала в Луцькому міськвідділі міліції більш ніж три години. І це попри те, що там дитину вже шукав її батько Сергій Бондарук (теж, як і мама, пенсіонер МВС). Чоловіка запросили в кабінет тільки після двогодинного перебування там доньки.
А за цей час, із розповіді Валерії, співробітники Луцького міськвідділу, які були із нею, ображали дівчинку, обіцяючи здати її в інтернат, забрати особисті речі і тому подібне. Самі ж у цей час пили чай-каву. Дитині ж ніхто не запропонував навіть води. Про те, що пережила неповнолітня Валерія Бондарук, свідчить хоча б той факт, що медики, до яких пані Лариса звернулася наступного дня, діагностували у неї нервовий зрив.
Окрім цього, розповіла пані Лариса, з мобільного телефону її чоловіка, коли той ще перебував у міськвідділу із нею розмовляв заступник начальника Луцького МВ УМВС Василь Ковальчук. Він поцікавився у Лариси Бондарук, де її син. А коли у відповідь почув, що відповідати на це запитання по телефону  жінка не буде, то, стверджує вона, сказав: «Я зроблю твоє життя таким, що ти не будеш рада, що на світ народилась».
А по поверненні додому родина побачила, що ручка у вхідних дверях зламана. «На мою думку, це зробили співробітники Луцького МВ. Як пояснює донька, один із них піднімався в квартиру, коли вона знаходилася в автомобілі», – написала Лариса Бондарук у скарзі на ім’я прокурора.
Жінка дуже обурена методами, якими послуговувалися правоохоронці. Як захистити дитину від викрадення, якщо навіть співробітники міліції (до речі, у цивільному одязі) дозволяють собі посеред дня заштовхати неповнолітнього у свою автівку і повезти у невідомому напрямку? – запитує вона. Відповідь на це запитання, очевидно, знають луцькі правоохоронці. Сподіваємося, що її почуєте і ви, наші шановні читачі.
Записала Ольга БУЛКОВСЬКА

P.S. «Волинські Новини» подали ці факти так, як вони викладені у скарзі на ім’я прокурора Луцька. Сподіваємося, що отримаємо версію цих подій безпосереднього від одних із головних їх фігурантів – співробітників Луцького міськвідділу УМВС у Волинській області, й одразу ж розмістимо її на сайті. Окрім цього,маємо надію, що оцінку діям міліціонерів дасть начальник УМВС у Волинській області Віктор Швидкий.

 
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 33
Анонім Показати IP 22 Вересня 2008 17:44
Хочеться сподіватись, що редакція сайту прослідкує завершення історії до логічного завершення
0770 Чернігів Показати IP 22 Вересня 2008 17:49
Таких [вирізано - політична цензура] треба вчора ще гнати з міліції.Дуже співчуваю дівчинці.Хай Бог її охороняє! А вона простить тих придурків.
Анонім Показати IP 22 Вересня 2008 18:03
на нари таких придурків. відповідати за вчинки!
Анонім Показати IP 22 Вересня 2008 18:31
цих [вирізано - політична цензура] на центер міста,та накол.Якби наша воля то їх порвати на німецький хрест
Ігор:) Показати IP 22 Вересня 2008 19:28
[Вирізано - політична цензура].
Олександр Семенович Показати IP 22 Вересня 2008 20:45
Чому ж наша доблесна прокуратура не може навести ладу в мiськвiддiлi?Чи довго ще триватиме мiлiцейське беззаконня?Таке враження що у лави мiлiцiонерiв поряд з захисниками приймають i бандитiв..Тих,котрих в дитинствi ображали,i якi, керуючись низькими моральними якостями, компенсують свою неповноцiннiсть знущанням над iншими - посередництвом наданих повноважень для захисту громадського порядку i прикриваючи власну неповноцiннiсть Законом. Ганьба! Ганьба! Ганьба!
НМС Показати IP 22 Вересня 2008 22:24
В міській раді є комісія з прав людини, до якої батьки дівчинки повинні подати скаргу на роботу міліції, роботу якої контролює сама рада. Те, що з нами так поводяться, винуваті ми самі. Ми мовчимо, коли садять безвинних до тюрми, як лучанку Воробей, З.., Р..,. Ми мовчимо, коли це нас особисто не стосується. Ми мовчимо, мовчимо, мовчимо. А тих, хто не мовчить і не хоче мовчати кожен вівторок о 10.00 біля обласної прокуратури жде громадський актив правозахисту. Просимо журналіста вашого видання прийти і переконатися.
Vlad Показати IP 23 Вересня 2008 08:50
ПІдтримую НМС Тримайтесь, а журналістів закликаю висвітлювати такі явища.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 09:15
Хотілося щоб цей випадок не зник а його розглянули вищі посадовці, та прийняли міри.Звільнити.
Ірина Показати IP 23 Вересня 2008 10:10
Звільнити. Без виплати матеріальної допомоги, без права поновлення у лавах міліції. І компенсацію родині. [вирізано - цензура]!
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 11:23
Ініціюйте інтерв"ю з цього приводу у керівництва МВС в області. Що вони скажуть і зроблять?
дідо Показати IP 23 Вересня 2008 14:41
млмціонери напевно прибічники БЮТ...головне робити справу ,а закон то для баранів...
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 14:47
Ковальчука знаю не перший рік. Василь - чудова людина, тож не потрібно його обливати брудом. А з 10 отаких заяв, як правило підтвнрджуються лише!!! ОДНА.
Анонім Показати IP 23 Вересня 2008 16:30
Згідний, що 90 % таких заяв є наклепами, і треба підходити виважено до їх розгляду. але є один факт - дівчинку без її згоди, без педагога, не зателефонувавши батькам, а лише надіславши повідомлення про затримання на мобільний пані Лариси, доправили в міський відділ УМВС
Ангеліна Показати IP 23 Вересня 2008 17:05
На жаль, 99% працівників правоохоронних органів вважають, що їхні посвідчення - ПОСВІДЧЕННЯ БОГІВ!!! І, щиро кажучи, дуже шкода, що думка суспільства щодо міліції підтверджується.А якихось реформ найближчим часом годі чекати, адже "риба гниє з голови"...
НМС Показати IP 23 Вересня 2008 21:49
На Волині є представник міністра МВС з прав людини - депутат міської ради Антон Цісарук. Потрібно зробити йому запит від ВН і він дасть коментар.
Я Показати IP 24 Вересня 2008 00:01
Моего сына взяли и по били палками по ногам. За проделки старшго брата. А младший- инвалид детства с 4 лет. Я молчала, могли подбросить при обыске наркотки,как они обычно это делают,
:) Показати IP 24 Вересня 2008 01:16
навіть якщо "із десяти ТАКИХ заяв підвердиться одна" її повинно бути досить щоби негайно не тільки звільнити такого працівника без права поновлення на роботі, не тільки притягнути його відповідальності згідно УК за викрадення людей - а саме це, по суті, і сталося, а й покарати усе його керівництво до начальника міської міліції включно - аби не послаблювали дисциплінарної роботи із підлеглими - керівництво - це в першу чергу повинна бути відповідальність, воно ж не тільки для того щоби гроші збирати дано...
Shah Показати IP 24 Вересня 2008 11:19
Таких "ПРАВООХОРОНЦІВ" потрібно відразу ізольовувати від нормального суспільства, і надовго. Але проблема в тому, що на мою думку, нормальних правоохоронців в рази менше за тих, що вважають себе богами, отримавши міліцейське посвідчення. Хотілося б, щоб хоча б ці [вирізано - цензура] отримали за свої вчинки.
Ігор Показати IP 24 Вересня 2008 11:21
[вирізано - цензура] їх нада
Vic Показати IP 24 Вересня 2008 11:26
Це лише один із багатьох випадків порушення закону "органами". Насправді ж, потрібні кардинальні реформи, як в правозахисті, так і у інших сферах життя країни. Повністю підтримую активність НМС, але, щоб досягти дійсно кардинальних змін потрібні жорсткі та рішучі дії "зверху".
SkySlash Показати IP 24 Вересня 2008 18:49
А в загалі, яка різниця між зеками і міліціонерами? Може вже потрібно відновити право на носіння вогнепальної зброї? А як нам боронитися від таких полуграмотних моральних уродів? Хто має гарантію, що він не буде слідуючим? Країня хата горить першою, задумайтеся над цим Лучани!
Анонім Показати IP 24 Вересня 2008 23:13
Взагалі стріляти таких ублюдків треба!або вбивати повільно і з муками...щоб думали про свої вчинки!
ЗВІЛЬНИТИ З РОБОТИ !!! НЕГАЙНО Показати IP 24 Вересня 2008 23:28
Вибачте,але таких дебілів треба звільняти відразу, без права повернення на службу. Навіть, якщо і брат можливо має якісь проблеми із законом. ПРОЧОМУ ТУТ 12 РІЧНА дівчина. Я б подився, якби ти тупарилих ментів родичів тримали. Звільнити негайно. Начальнику догану. ПИШИТЬ В КИЇВ У МВС. Їх бисто поставлять на місце.
Супер мєнт Показати IP 25 Вересня 2008 11:52
Наша міліція нас береже, безплатно катає, безплатно стриже! ХА-ХА!!!
вуйко Показати IP 25 Вересня 2008 16:48
що їм всім потрібно: непильно відслужити, поможливості заграбастати хабарів і піти на високооплачуванну пенсію, це все що робиться у їхніх мозгах. Може зразу їм її виплатити і на [вирізано - політична цензура] всіх.
Vic Показати IP 26 Вересня 2008 13:10
А хіба такі міліціонери заслуговують на високооплачувану пенсію?
Анонім Показати IP 26 Вересня 2008 21:01
Хватить приймати на віру ВСЕ що Вам "згодовують" в ЗМІ заробляючи собі рейтинги і гроші. Спочатку чим друкувати даний опус потрібно було б дочекатись висновків перевірки. Знаю достеменно, що у дівчинки в присутноті батька було вилучено мобільний телефон який офіційно перебував в розшуку а мама будучи працівником міліції або нецікавилась її житттям або свідомо закривала на це очі. А не "зателефонували" ій тому, що вона знаючи хто саме їй телефонує непіднімала слухавку, хоча при цьому дзвонила їй сама донька з телефону міліціонерів (оскільки повідомила перед цим, що свого телефону не має).Її телефон "знайщовся" випадково після написання смс мамі яке вона прочитала і передала його зміст батьку дитини який добрався швидше до Луцького МВ ніж працівники міліції з дитиною.Особисто я не засуджую Ларису. Її син про якого йдеться в статті загинув за трагічних обставин. Але перш чим звинувачувати в своїх бідах когось чи не варто спочатку розібратися із своїм життям?
Журналіст Показати IP 29 Вересня 2008 10:54
Ми вже мабуть звикли в подібних в усьому, що трапляється звинувачувати когось. В даному разі - міліцію і Василя Ковальчука зокрема. А може дійсно потрібно починати саме з себе? Щоб Ви, шановні, знали, що якби не правоохоронці і Василь Ковальчук зокрема, то у нашому місті сьогоді взагалі творився б безлад. Він порівняно недавно на цій пасоді, а для людей зробив багато. Просто Ви цього не знаєте, а тому і пишете тут усілякі дурниці. А Ви подивіться на те, в яких умовах їм іноді доводиться працювати, з якою поганню... А то звикли ганити усіх і усе. Хоча, якщо відсутні знання, то "в хід" іде уява, чи не так?!
Економ Показати IP 29 Вересня 2008 18:15
До журналіста/ Ах, це ж якби не Ковальчук, то у місті одні б бандюги ходили по місту! От кому виявляється насамперед варто бути вдячним. Можна подумати, що без нього Луцьк просто загинався. Тепер інший мотив: міліція працює з поганню! Гарне виправдовування. Просто до інших нормальних людей не треба ставитись як до погані!!! Врешті-решт закон один для всіх, в т.ч. і для міліції. Якщо виходити з цього,то психіатру певно слід зробити висновок, що всі люди вар'яти, бо він працює з одниими придурками.Так виходить?!!! А може просто вас "жаба давить" за успіхи своїх колег, чи не так, пане "журналіст"?
Журналіст Показати IP 30 Вересня 2008 15:50
Пане Економ,не знаю як Вас, а от собисто мене "жаба" ніколи не давить. Чому? Та тому, що саме у мене найцікавіша інформація з являється найперше. А щодо таких "успіхів", то це просто піар, який грунтується на правоохоронцях. Люди не знають як і в яких умовах вони працюють, тож і гавкають на них. Як говорять на Сході, собаки гавкають, а караван іде, чи не так?
joey tribiani Показати IP 7 Жовтня 2008 23:07
Ось що я знаю на рахунок покарання цих покидьків. З прокуратури прийшло повідомлення наступного змісту: "У зв’язку з порушенням вимог Закону України "Про міліцію" та положень Конвенції про права дитини працівниками Луцького МВ УМВС України у Волинській області Семаком Д. С. та Нечипоруком Я. Л., відносно останніх прокуратурою м. Луцька винесено постанови про порушення дисциплінарного провадження, які направлені для розгляду начальнику Луцького МВ УМВС України у Волинській області Крохмалю Р. В." Цікаво, що він з ними зробить? "Відмінно" працює пан Решетник О.!!!
Еріка Показати IP 7 Жовтня 2008 23:13
Василь Ковальчук - це людина, яка стриже капусту з наркоторгівців. Хвала волинській міліції!!!

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus