USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Лучанина, якого судили за сепаратизм, відпустили додому із зали суду

7 Жовтня 2016 16:04
20-річного лучанина, якого судили за пости про «Русский мир», заклики до зміни меж території України та розпалювання національної ворожнечі, відпустили додому просто в залі суду, адже суд йому призначив покарання з іспитовим терміном.

Відповідний вирок сьогодні виніс Луцький міськрайонний суд, - пише ВолиньPost.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новиниповідомляло, що на Волині взяли під варту двох пропагандистів «русского міра». Один із них - раніше засуджений 33-річний мешканець Нововолинська, другий - 20-річний електромонтер з Луцька. Останнього, згідно з обвинувальним актом, звинувачують у тому, що він впродовж трьох місяців у соцмережі Вконтакті розміщував дописи про Новоросію, ЛНР/ДНР та «Русский мир». Для цього він використовував акаунти під псевдонімами Александр Невский, Александр Кадыров та спільноту «Шукаю тебе! м. Луцьк», розміщував картинки та дописи з закликами віддати території Донецької та Луганської областей Російській Федерації.

Зокрема, в лютому цього року на сторінці під псевдонімом Александр Кадыров обвинувачений розмістив картинку з зображенням Донецької та Луганської областей, прапором Росії, державним гербом РФ та текстом «Пора вернуться, Донбасс!»

В березні він опублікував графічний файл з написом «Вставай за святую великую Русь, я русский, я никогда не сдаюсь» та «Если согласен, размести у себя на странице. За референдум о присоединении юго-востока к России».

Свої дії лучанин пояснив тим, що йому просто цікаво було подивитись на реакцію користувачів соцмережі.

«До мене в друзі долучився чоловік під ніком Артур Матвєєв і запропонував створити сторінки, де поширювати інформацію, яку він скидає. Я так і робив, просто заради цікавості. Але зараз я усвідомив, що я накоїв», - розповів у суді обвинувачений.

Зі слів прокурора стало відомо, що хоча у цій справі немає ні потерпілих, ні завданої будь-кому шкоди, злочин, який скоїв підсудний, тяжкий. А відтак сторона державного обвинувачення просила призначити для обвинуваченого 5 років позбавлення волі з конфіскацією майна.

Натомість адвокат підсудного просив врахувати, що до кримінальної відповідальності його клієнт притягується вперше, є людиною молодого віку та щиро розкаявся, а тому при обранні міри покарання суд повинен призначити іспитовий термін.

Зрештою головуючий у справі суддя Олег Ющук засудив молодика до 5 років позбавлення волі, однак з іспитовим терміном у 3 роки.

Зауважимо, що сторони по справі ще мають можливість оскаржити вирок суду в апеляційному порядку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 10
777 Показати IP 7 Жовтня 2016 16:21
Суддя виявився людиною.
оксана Показати IP 7 Жовтня 2016 16:39
мало дали, треба було садити і не панькатися з такими людьми. У нього ж душа лежить до ДНР, нехай туди й переселяється жити!
рар до оксана Показати IP 7 Жовтня 2016 21:55
Ок!а на можливо вам потрібно їхати до європи.
----- Показати IP 7 Жовтня 2016 16:41
Треба було його на бочку посадити... хай би летів у свій "рускій мір"...
полюх до Оксана Показати IP 7 Жовтня 2016 17:35
він справжній корінний лучанин і не полюх-отож йому в лнр не можна)))) а дали дійсно мало і це вже не смішно!
Луцьк до полюх до Оксана Показати IP 7 Жовтня 2016 18:12
лнр- луцька народна республіка?
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2016 20:45
Да влада у нас кі*чена.Порося недобите здає українські землі за які хлопці боролись.Ці пі...ри в мантіях відпускають злочинців.Якщо цей суддя читає статтю, то я йому побажаю на все життя стати імпотентом
Анонім Показати IP 7 Жовтня 2016 20:48
коментар було видалено
нешоколад Показати IP 7 Жовтня 2016 20:56
Відпустили а на дорогу щей в д*пу поцілували.А за порваний портрет Шоколада 8 років впишуть.
Валентина Показати IP 7 Жовтня 2016 22:22
А чому ми такі жорстокі.Він визнав свою вину,а потрібно подивитись хто довів до такого розуміння світу.А в нього є батьки і яких потрібно спитати:"Чому в їхньої дитини такі погляди,адже він виріс на Волині."

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus