USD 39.75 40.05
  • USD 39.75 40.05
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.96

Луцьк попрощався з загиблим воїном

14 Грудня 2014 14:52
Над Театральним майданом в Луцьку знову линуло тужливе «Пливе кача», а по мужніх чоловічих обличчях котилися сльози. Луцьк попрощався з волинським воїном – горохівчанином Ігорем Сливкою. Панахида відбулася сьогодні у Свято-Троїцькому кафедральному Соборі, а громадська панахида – на Театральному майдані. Провести в останню путь чоловіка прийшли сотні лучан.

Нагадаємо, Ігор Сливка під псевдо Тихий був бійцем «Азову». Чоловік загинув, підірвавшись на фугасній міні 12 грудня. У чоловіка залишилися дружина та двоє синів. Бойові побратими називають його одним з найкращих кулеметників полку, який завжди був готовий захистити тих, хто поруч.

Чин похорону відправили священнослужителі Свято-Троїцького кафедрального Собору.

«Сьогодні втратила близьку людину не тільки родина, вірного сина втратила й уся Україна.
Всі ми втрачаємо тих, хто там, на сході нашої України воюють про ти ворога - так званого брата, який в спину нам встромив ножа. Що таке смерть? Смерть буває різною. Але найгірше, коли вона людиновбивча. Хто такий Ігор? Звичайна людина, християнин, він повірив у те, що він зможе, як і всі інші, вибороти волю для своєї України, для своєї родини, для майбутнього покоління. Він зробив великий подвиг. Ми відчули на собі ганебність сусіда, який бажає нам смерті. Ми вибрали волю і робитимемо все, щоб ця воля була нашою. Відходять від нас найкращі. Тоді хто залишиться? І кращі залишаться. Бо ті хлопці, які воюють за волю, мир і спокій, залишають після себе здорове зерно патріотизму. Ми не повинні падати духом, ми сьогодні як ніколи повинні затиснути свої кулаки, відкинути всякі амбіції і проблеми. Бо найбільша проблема – захистити нашу Україну», - зауважив священик.
Співчуття родині висловили голова Волинської облдержадміністрації Володимир Гунчик та Луцький міський голова Микола Романюк, називаючи Ігоря Сливку вірним сином своєї Батьківщини, який загинув захищаючи свою країну, свою родину і майбутні покоління.
Про Тихого говорили й побратими – ті, з ким він у останні свої дні ділив хліб та воду, з ким пліч-о-пліч стояв на передовій. «Ігор Сливка – кращий кулеметник третьої сотні полку «Азов». Це дійсно герой. Я хочу, щоб коли ви казали «Героям Слава», ви мали на увазі й Ігоря. Це вірний побратим», - з підступаючими до горла сльозами звернувся до всіх побратим загиблого Юрій
Ще з часів Майдану, знав Тихого його побратим Павло Данильчук.

«Ігоря я знав з перших днів. Він був поруч, коли їхали на Майдан і проривали колони «Беркуту», коли штурмували управління міліції. Ігор був із тих, хто завжди прикривав, з яким було безпечно. Він рвався наперед, і коли була друга хвиля ротації, саме я загітував його в батальйон «Азов». Дурна війна зараз ведеться. Коли верхи не можуть і не хочуть, низи не знають що робити, а їдуть і воюють одиниці з кращих, хто зараз відстоює і поливає своєю кров’ю стражденну і, іноді нам здається непотрібну, донецьку землю. Але пам’ятаючи своїх побратимів, ми розуміємо, що ми не маємо здатися. Ми маємо продовжити боротьбу. Ігор був позитивним, він міг підтримати кожного знав. Ми зараз плачемо. Але я знаю, що він десь тут. І він підійшов би до кожного з нас і дав би кожному запотиличника і сказав: «Хлопці, не плачте, бо боротьба триває». Нам треба пам’ятати його», - додав він.


Не забути про ціну волі й прокинутися на боротьбу закликав усіх ще один боєць «Азову» Володимир Боднар: «Він був тихим, але був гордим українцем, який став на прю за агресором. Він пішов на схід, щоб захистити кожного із вас, щоб розбудити з байдужості. Щоб ви зрозуміли що ви українці, патріоти, які можуть захистити свою землю, своїх дітей»


Ігоря Сливку після прощання повезли до його рідного Горохова, де й поховають на місцевому кладовищі.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 13
Лучанка Показати IP 14 Грудня 2014 14:58
Вічна память та вічна слава Герою!
Віктор Показати IP 14 Грудня 2014 16:44
Жальь, що загинув за луганських д*білів, які його смерть не оцінять
Краянка Показати IP 14 Грудня 2014 16:47
Велике горе для нашого краю,міста Горохова та дружини і дітей.Розривається серце від жалю і болю, що такої хорошої, доброї людини небуде більше серед нас. Він справжній патріот своєї держави. СЛАВА ГЕРОЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Українка Показати IP 14 Грудня 2014 17:03
Коли зупинеться та ВІЙНА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!??????????????? Чому такі хороші люди помирають, а їм би жити дітей ростити. Це все страшно дуууже страшно, а як тепер дружині. діткам, батькам пережити змиритись. Небуде кого чекати додому.......
Лучанин Показати IP 14 Грудня 2014 17:47
А де ж на похоронах "бойовий" народний депутат Лапін? Бачив,як він врозвалочку підійшов наприкінці прощання на Театральній площі.Що,вистава з балотування в нардепи пройшла успішно,можна вже і форму скинути і лицемірну маску? Це ж твій бойовий побратим!, вже на такі похорони можна і не ходити???
пр Показати IP 14 Грудня 2014 18:51
To be continued...
Айдар Показати IP 14 Грудня 2014 23:23
*** ляпін вже знайшов себе так як деякі його побратими в маневицьких лісах бурштин миють їм бідним зараз не до війни!
СБУ Показати IP 15 Грудня 2014 11:11
СЛАВА ГЕРОЮ!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!ВІЧНА ПАМЯТЬ.
Правда Показати IP 15 Грудня 2014 12:25
Данильчук геть із Луцька, якщо ти справжній патріо іди на схід мсти за побратимів!!!
СБУ до Правда Показати IP 15 Грудня 2014 12:41
А тобі що слабо, зовсім забув, ти ж внучок комуніста-кгбіста, як же так проти своїх воювати.
Правда Показати IP 15 Грудня 2014 16:40
І коли та проклята війна, яку розпочали олігархи-держиморди-закінчиться, скільки ще треба винищити молоді прекрасної, щоб вгамувати їх апетити,але Божий суд не за горами, бійтесь його!!!
Степан Показати IP 15 Грудня 2014 20:02
Державні мужі ! Припиніть цю дурну війну! Хлопців молодих вбивають, український мирний народ вмирає від війни! Бійтеся Божої кари! Не знущайтеся з українського народу ! Бога не обманути.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus