USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Луцькі школярі продавали солодощі, аби заробити гроші для поранених бійців

16 Грудня 2014 22:20
Луцькі школярі влаштували благодійний ярмарок, під час якого продавали виготовлені власноруч смаколики, ялинкові прикраси та ляльки-мотанки. Усі виручені кошти передали пораненим під час проведення АТО бійцям, які перебувають на лікуванні у Луцькому гарнізонному військовому госпіталі.

Захід відбувся у ЗОШ № 17.

Раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що до луцьких школяриків завітали поранені у зоні АТО волинські бійці. Так, маленькі патріоти заздалегідь підготувались до трепетної зустрічі, утворивши живий коридор із синьо-жовтими прапорцями в руках. Юні вихованці ЗОШ № 17 розповідали визволителям вірші, співали пісні та дарували квіти.

Тож, після зустрічі зі своїми Героями, учні захотіли продовжити тепле спілкування і вирішили хоч якось віддячити захисникам рідної землі за їх подвиг та самопожертву і вручити їм подарунки до Дня Святого Миколая. Однак, оскільки дітлахи ще не заробляють грошей самостійно, разом із батьками вони виготовили ялинкові прикраси із натуральних матеріалів, браслети із національною символікою, ляльки-мотанки та солодкі гостинці.

Варто зазначити, що усі навики юні патріоти здобули під час занять у гуртках, що функціонують на базі музею «Світлиця» центру розвитку дитини першого ступеня.

«У переддень свята Миколая вирішили потішити поранених бійців, які лікуються у Луцькому військовому госпіталі, подарунками. Вдома діти разом з батьками випікали тістечка та солодощі, які разом продавали. Кожен із учасників ярмарки складав зароблені гроші у скриньку. Діти не працюють на роботі, аби мати власні кошти, але цілком можуть їх заробити самостійно», - розповідає заступник директора ЗОШ № 17 Інна Юрист.

З її слів, у заході взяли участь понад 200 школярів. Меншеньким допомагали батьки, вчителі та старшокласники.

Загалом, спільними зусиллями вдалось зібрати 3267 гривень.
Усі учасники ярмарку в один голос запевняють, що хотіли б, аби такі заходи стали доброю традицією. Тому наступний ярмарок планують приурочити до Дня закоханих – 14 лютого.

До слова, окрім цього, у ЗОШ № 17 є майстерня, де шиють теплі балаклави, 300 штук із яких уже поїхали на передову.
Інна Юрист та Світлана Чорнобаєва
Інна Юрист та Світлана Чорнобаєва
Скринька із коштами
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
месник Показати IP 16 Грудня 2014 23:29
Наш президент також солодощі продаэ і передаэ гроші на свій банківський рахунок! Шановний Петро Олексійович! Беріть приклад з дітей! Але кому я це говорю! В нас статуя закону сліпа! А статуя влади глуха! Корочэ КАЛІКИ
MrTuborg Показати IP 10 Березня 2015 11:09
Як стати соціально забезпеченим читайте у статті "Три способи заробити мільйон" у 3-ому номері україномовного психологічного журналу Експеримент

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus