USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

«Луцьким ринкам» надали в користування землю під «Варшавкою»

5 Червня 2018 11:03
Комунальному підприємству «Луцькі ринки» надали в постійне користування земельну ділянку для обслуговування ринку на вулиці Карпенка-Карого, 1, де розташований ринок «Завокзальний».

Про це йшлося 5 червня під час засідання 42-ї сесії міської ради.

Так, нещодавно з Волинською обласною спілкою споживчих товариств розірвали договір оренди земельної ділянки для обслуговування ринку «Завокзальний» на вулиці Карпенка-Карого, 1, оскільки керівництво облспоживспілки порушувало умови договору оренди землі, а також здійснило чимало інших порушень.

На розгляд депутатів був винесений проект рішення про надання КП «Луцькі ринки» в постійне користування земельної ділянки для обслуговування ринку «Завокзальний» на вулиці Карпенка-Карого, 1.

Депутат Павло Данильчук зауважив, що КП «Луцькі ринки »вже була надана ділянка на «Центральному ринку», тож він поцікавився, чи була пророблена якась робота та чи укладалися з підприємцями договори.
Своєю чергою, радник міського голови Ігор Поліщук розповів, що завтра буде засідання виконавчого комітету, на якому будуть встановлені тарифи оренди торгових місць, які будуть нижчими, ніж в облспоживспілки, лише після цього з підприємцями будуть укладатися договори. Зі слів Ігоря Поліщука, площа торгових площ складає лише 25%, що не є припустимим.

«Навіть ті рішення, які були прийняті на попередній сесії, - це величезний крок вперед. І дуже багато людей, коли з облспоживспілкою не продовжжили оренду лівої частини «Центрального ринку», казали, що в підприємства «Луцькі ринки» нічого не вийде, однак вже невдовзі з підприємцями будуть укладені договори. Нам не потрібно втрачати час, а наповнювати бюджет. Всі ми знаємо, які ресурси має Горгут (Володимир Горгут – перший заступник керівника Волинської облспоживспілки, - ВН), але якщо ми затягнемо це рішення, то втратимо можливість наповнити міський бюджет», - наголосив Поліщук.
Як пояснив начальник управління земельних ресурсів Сергій Шабала, земельна ділянка ринку «Завокзальний» зареєстрована в реєстрі прав комунальної власності Луцької міської ради, тобто цю ділянку міська рада може надавати комунальному підприємству без конкурсів, а рішенням сесії.

«Питання є стратегічним, тож передача в постійне користування «Луцьким ринкам» змусить звертатися облспоживспілку про виділення ділянки під її комунальне майно», - зауважив Сергій Шабала.

Депутат Євгеній Ткачук звернув увагу, що після передання ринку «Центральний» КП «Луцькі ринки» бюджет міста отримає чималі кошти, які можна буде використати на благо лучан. Також він зазначив, що підприємців з ринку виганяти ніхто не буде.

«Нам потрібно більше проектів рішень, які спрямовані на захист інтересів територіальної громади. Проект рішення дозволить створити передумови для наповнення бюджету мільйонами гривень. Облспоживспілка заробляла десятки мільйонів гривень. Облспоживспілка – це сьогодні сімейний бізнес кількох людей, які заробляють на посередництві, а не так, як було в Радяннському союзі, - об’єднання підприємців», - каже Поліщук.

Зрештою депутати підтримали проект рішення.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
X5 Показати IP 5 Червня 2018 18:38
Взагалі потрібно перенести Варшавський ринок за межі міста. Набрид цей мурашник в місті. Сміття, бариги і купа автомобілів!!! Дістало!! Дякую.
111 Показати IP 5 Червня 2018 22:24
Я теж думаю, треба за межі міста! Ринки вже давно себе віджили. Бруд, сморід-ніякоі користі

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus