USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Епопея із зарплатами на автозаводі триває

19 Серпня 2014 07:00
Звільнився, а отримати заробленого не може, – з такою проблемою стикнувся колишній працівник одного із волинських підприємств.

До редакції Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся робітник ДП «Автоскладальний завод №1» ПАТ «Автомобільна компанія «Богдан Моторс».

Максим (ім’я чоловік попросив змінити) стверджує, що звільнився, а зароблені гроші забрати не може. Розповідає, що працював офіційно згідно з трудовою угодою із записом у трудовій книжці, здав екзамен, отримав кваліфікаційний рівень.

«Півтора місяця сидів дома, бо не було роботи. Це була ініціатива фірми. Треба збирати дитину в школу, тому змушений був піти на іншу роботу. Тепер підприємство боргує мені майже 1000 гривень зарплати і компенсацію за невикористану відпустку», - розповідає лучанин.

Невелика сума, каже, але й ту забрати не зміг. У бухгалтерії переконують, що грошей немає, треба почекати. Щоправда, скільки - не уточнюють.

Нагадаємо, раніше Інформаційне агентство Волинські Новини повідомляло, що півтисячі працівників автозаводу в Луцьку не отримали зарплату за два місяці. Щоправда, згодом опісля оприлюднення інформації про фінансові "труднощі" підприємтсва у ЗМІ, керівництво переконувало, що заборгованість працівникам вже виплатили.

Згідно з неофіційною інформацією, боргова проблема на підприємстві є актуальною і нині. Самі ж працівники кажуть, що після появи публікації у ЗМІ, зарплату дали, потім, мовляв, все почалося з початку.

Щодо проблеми Максима, хоч правди на підприємстві йому знайти поки не вдалося, але закон - на його боці.

Адже відповідно до частини 1 статті 116 Кодексу Законів про Працю України під час звільнення працівника виплата всіх належних йому сум проводиться в день звільнення.

Відтак, щоб дізнатися, чи знають про проблему на самому підприємстві, журналіст Інформаційного агентства Волинські Новини звернувся в прес-службу автозаводу за телефоном 78-50-28.

На тому кінці дроту, вислухавши про ситуацію, що склалася, порадили, аби екс-працівник звернувся з офіційною заявою до керівника підприємства.

Чоловік назвався Віталієм, наголосивши, що не є представником прес-служби. Натомість, розповісти, який відділ заводу він представляє, відмовився.

Окрім того, співрозмовник здивувався, чому це в бухгалтерії немає грошей для виплат компенсацій та заборгованості.

«Як це так, немає грошей? Нехай звертаються з офіційною заявою до керівника», - сказав чоловік.

На питання, чи погоджується він, що згідно з чинним законодавством, автозавод мав би виплатити усі кошти працівнику в день його звільнення, чоловік додав: «Ви ж самі добре знаєте усі закони».

Натомість поки питання залишається відкритим.

Далі буде.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 18
Андрій Показати IP 19 Серпня 2014 09:02
А тепер облстю управляє " ефективний " менеджер який не міг на належному рівні організувати роботу одного колективу.От нам і наслідки революції Гідності.Знову любі друзі,знову кумівство і партійні квоти...Стає сумно ...
Лучанка Показати IP 19 Серпня 2014 09:04
там постійно затримують обраховують і простоюють і це все зробив Гунчик, який не риба і не мясо
тор Показати IP 19 Серпня 2014 09:15
Хай працівники не переживають Гунчик собі проценти останні поставив такі , що за 8 днів нарахували 108 000 грн.
Анонім до тор Показати IP 19 Серпня 2014 09:58
Ні фіга собі, а де контролюючі органи так можна заробляти.Господи почуй наші молитви.
ZZ до Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 11:05
У відпустках без збереження зарплати ... усі контролюючі органи:-(
Корінний лучанин до Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 11:13
Ваше нерозуміння ситуації говорить про те, що ви людина не з виробництва. Я цим не хочу вас образити, але ви не в курсах. Якраз саме такі зарплати у цих найманих "керувателів" і так звані переверяючі тут не до чого. Я вам нагадаю , що питання зарплати в Україні за 23роки так і не вирішено! Підходи до цього питання залишились совдепівські.
лучанин Показати IP 19 Серпня 2014 09:23
Вітаю любі друзі цей керовнік наш губернатор
тор до анонім до лучанин Показати IP 19 Серпня 2014 10:07
Контролюючі органи нідочого , він податки платить. Законодавства немає про оплату праці і не вигідно щоб було особливо для підприємців.
Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 09:35
Ото ідіть і жалійтеся губернатору,А губернатор- це той самий директор, який загнав заводж в тупик. А люди йому нащо.Він і його свита живуе нормально.Три віли і т.д.І всі керовники одержують нормальну зарплату 20-30 тисяч. А відкати вище голови. Ото за що боролись на то і напоролись.Куди будете люди дорогі жалітися.Богу єдиному,щоб почув і їх наказав. За що стояли на майдані, за що гинуть наші дітки за таких олігархів,щоб далі крали. Його синки за обідрану Україними ними не воюють і не підуть. Вони пани і королі
Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 09:56
Здобули!!!
Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 10:07
А там, куми, свати, всі свої.Не своїх уже всіх повигналяи, або самі пішли.І ще хто дупу добре лиже- там такий є Тарасик, бідолаха все взяв,що міг, йому можна все, тяга до горілочки,а до своїх підлеглих ставиться, як собака
007 до Анонім Показати IP 19 Серпня 2014 11:27
Який Аноніст на Тарасика пре бочку?! Цей хлопець всю економіку підняв з ніг, Бовд*ре ти не*птесаний, ще б такі мозгі всім мати, як Тарасику. Хто знає завод добре, то це "ДРУГИЙ ПУЩАЛО". Автозавод рулить!!!
То Показати IP 19 Серпня 2014 10:10
Не кажіть дурниць, бо тисячі волинян виходили на Майдан, аби до вади прийшов Гунчик.Володимир Петрович. Ві так любить людей, душевна і щира людина. Спитайте у будь-кого на автозаводі.
Іван до То Показати IP 19 Серпня 2014 10:56
не сміши людей своїми казочками.Бездарний керівник все видно по заводу , а тепер і по області
Корінний лучанин до То Показати IP 19 Серпня 2014 11:16
Ви часом не з "95-го КВАРТАЛУ", бо схожі приколи!!!
То Показати IP 19 Серпня 2014 10:11
коментар було видалено
йому Показати IP 19 Серпня 2014 11:49
"любить" людей гунчик, з перших днів роботи побачили...
11 Показати IP 19 Серпня 2014 22:27
Тарасу до Пущала як до неба рачки, а може і ще далі.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus