USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Луцький ДНЗ зібрав кошти на лікування айдарівця Олега Твердохліба

21 Грудня 2016 18:19
У дошкільному навчальному закладі №3 «Зоряний» у Луцьку організували новорічно-різдвяний ярмарок задля збору коштів для легендарного айдарівця, голови Громадської організації «Спілка воїнів АТО Волині» Олега Твердохліба (Сармат).

Як писало Інформаційне агентство Волинські Новини, півтора року чоловік добровольцем відстоював українську землю, а сьогодні – бореться за власне життя.

Довідково: Олег народився у Грузії, де познайомилися його батьки – молоді спеціалісти, яких направили туди після інституту з України на металургійний завод. Чоловік прожив у Грузії до 18-ти років, потім – строкова служба. До 1991-го року служив у ГДР, повернувся в Україну. Нині він - військовий пенсіонер. Загалом Олег Твердохліб 25 років прослужив в армії.

Нещодавно Олегу Твердохлібу зробили складну операцію, а зараз він потребує коштів для проведення післяопераційної хіміотерапії.

Аби підтримати бійця фінансово і морально, батьківський комітет дошкільного закладу № 3 організував благодійний захід. До благородної справи долучилися волонтери та бійці колишньої 51 бригади.

Як розповіла заступниця голови батьківського комітету однієї з груп ДНЗ Катерина Семенюк, її чоловіка мобілізували до лав Збройних сил України. Згодом, після демобілізації, він пішов на контрактну службу у ЗСУ. Тому жінка не з чуток знає, як непросто бійцям на передовій, як сумують вони за рідними, і наскільки для них важлива увага всіх, хто вболіває за рідну країну, прагне зберегти мир у своєму місті, захистити свою сім’ю.
Бійці колишньої 51 бригади Павло Ковальський та Віталій Манченко теж були присутні на ярмарку. Як розповів Павло, він виховувався у цьому садочку, зараз у ньому працює вихователем його мама, а побратим Віталій прийшов підтримати усіх разом. Боєць каже, що є членом ГО «Спілка воїнів АТО Волині», яку очолює Олег Твердохліб.
Він добре знає цього мужнього воїна і тішиться, що у нас є такі патріоти та фахівці військової справи. Він і його побратими, разом з волонтерами, підтримують нині Олега і бажають йому якнайшвидшого одужання.
Завідувач дошкільного закладу Людмила Нагірна розповіла, що ініціатива підтримати бійця надійшла від батьківського комітету. Відтак, заздалегідь домовилися про збір необхідних речей, у тому числі і для діючих військових, тих, хто нині в окопах. Всі охочі батьки змогли приєднатися до цієї акції. Вони приносили теплі речі, засоби гігієни, медикаменти, консервації та різноманітні патріотичні листівки, щоб передати хлопцям на схід у переддень новорічно-різдвяних свят. А на ярмарок, з її слів, батьки приготували переважно смаколики, декоративні прикраси, вироби ручної роботи та інше.
Окрім того, на заході розігрували безпрограшну лотерею. А ще була скринька для збору коштів від усіх тих, хто прагнув фінансово долучитися до збору допомоги для Олега Твердохліба.
У підсумку, під час благодійного ярмарку вдалося зібрати 6 тисяч 285 гривень. Того ж дня бійці разом із волонтеркою ГО «Яворина» Русланою Вознюк, яка теж була присутня на заході, відвезли кошти додому бійцеві, якого саме на свято Миколая відпустили з лікарні.
До слова, всього на післяопераційну реабілітацію та хіміотерапію для Олега Твердохліба необхідно зібрати 450 тисяч гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
Мама Показати IP 21 Грудня 2016 18:45
Класні

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus