USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.25 39.70
  • PLN 9.76 9.98

Луцький Псалтир презентували в Італії. ФОТО

7 Червня 2013 12:35
Факсимільне видання Луцького Псалтиря презентували у Мілані та Флоренції 5 червня .

Про це повідомили у Волинський єпархії УПЦ МП.

Так, у середу, 5 червня, із благословення Предстоятеля УПЦ Блаженнійшого Митрополита Київського і всієї України Володимира, та за підтримки Його особистого секретаря архієпископа Олександра (Драбинко) у Мілані презентували факсимільне видання унікального твору XIV століття - Луцького Псалтиря, перевидання якого здійснила Волинська єпархія УПЦ.

Презентація відбулася після Божественної Літургії у храмі парафії святителя Амвросія Медіоланського. Святкове богослужіння очолив секретар Предстоятеля у співслужінні настоятеля Свято-Амвросієвського храму архимандрита Авмросія (Макара) та священиків із Волинської єпархії: секретаря Волинської епархії протоієрея Миколая Бондарука, та голови інформаційно-просвітницького відділу єпархії протоієрея Валентина Марчука.
Під час Богослужіння священнослужителі помолились за здоров'я важкохворого митрополита Волинського і Луцького Ніфонта.

Після Літургії секретар Предстоятеля зачитав слово Предстоятеля УПЦ та подарував факсимільне видання для парафії. Презентація у Італії відбулася із нагоди 1700-ї річниці з часу підписання Міланського едикту та 1025-ччя Хрещення Київської Русі.







Окрім цього, у той же день в бібліотеці Медичі Лауренціана у Флоренції відбулась презентація факсимільних видань УПЦ.

З благословення Блаженнішого Володимира Митрополита Київського і всієї України, участь у презентації взяв секретар Предстоятеля УПЦ архієпископ Переяслав-Хмельницький і Вишневський Олександр. Також у заході взяли участь: керуючий приходами РПЦ в Італії єпископ Корсунський Нестор, настоятель Свято-Амвросіївської громади Мілану архімандрит Амвросій (Макар), секретар Волинської єпархії протоієрей Миколай Бондарук, голова інформаційно-просвітницького відділу Волинської єпархії протоієрей Валентин Марчук, виконуючий обов’язки прес-секретаря Макарівського вікаріатства Києвської єпархії архімандрит Філарет (Єгоров), православне духовенство Мілану, директор Флорентійської бібліотеки сеньйора Вера Валітутто, почесний консул України у Флоренції сеньйор Анджело Відавіно, професор Флорентійського університету президент Італійської асоціації славяністів Марчелло Гарзаніті, представники видавництва «Горобець», представники влади і католицького духовенства.




Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 1
кгб Показати IP 7 Червня 2013 13:24
Агов, писарі! не "презентували у Італії", а "презентували в Італії". Четверта кляса навчання.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus