USD 39.75 40.10
  • USD 39.75 40.10
  • EUR 39.85 40.30
  • PLN 9.75 9.97

Львів готовий «ділитися» з Луцьком туристами

18 Червня 2014 08:12
Львів хоче допомогти Луцьку з розвитком туризму і навіть готовий віддати частину своїх гостей. Проце говорили сьогодні, 17 червня, під час прес-конференції щодо результатів конференції «Стратегічне планування розвитку міста Луцьк 2015-2030 рр.», - повідомляє «Слово Волині».

Ініціатором проведення конференції виступило Волинське обласне громадське об’єднання «Асоціація регіонального розвитку».

Зі слів голови громадського об’єднання Петра Гоцалюка, під час конференції усі бажаючі, переважно молоді люди, мали можливість представити журі власні бачення щодо того, як повинно виглядати місто в найближчі десятиліття.

Одне з призових місць поділили між собою проекти «Розробка туристично-рекреаційного комплексу на території Державного історико-культурного заповідника у місті Луцьку» та «Художній альбом «Архітектура Луцька в замальовках» як один із методів підвищення туристичного потенціалу міста» (автори – Іванюк Н. П. та Мартинюк І. В.).

Петро Гоцалюк каже, що реалізація цих проектів може стати вагомим чинником розвитку історичного туризму нашого міста, адже розвиток туризму – це пріоритетний напрям розвитку Луцька, з чим погоджується і влада, і приватні підприємці, і звичайні жителі.

«Ми маємо чудову історію, маємо чудове Старе місто, але не маємо цілісної програми залучення туристів», - вважає громадський діяч.

З його слів, в Старому місті є багато «довгобудів», які не приваблюють туристів, мало інформації про історичні пам’ятки, існує невпорядкований ринок, який відлякує людей.

«Там має бути ринок, але не такий, як сьогодні. Там не повинно бути тих речей, які можна купити в інших місцях, там повинні бути тільки продукти, які будуть купувати мешканці центральної частини міста», - зазначає голова «Асоціації регіонального розвитку».

На його думку, історичний центр міста просто занепадає протягом останніх 20 років з точки зору комфорту туристів, оскільки, туди неможливо заїхати автобусом і там немає достатньої кількості закладів харчування.

Член журі конкурсу проектів повідомив, що Луцьк готовий співпрацювати зі Львовом і вже проведено ряд консультацій між чиновниками обох міст.

«На сьогодні Львів навіть готовий ділитися туристами, тому що туди приїздить дуже багато туристів, формат перебування тільки у Львові вже їх самих не влаштовує, Львів вже достатньо має коштів від туризму, вони в чотири рази перевершили показники, які заклали в свою стратегію, тому нам потрібно скористатись їхнім досвідом», - зазначає Петро Гоцалюк.

До слова, сьогодні у міськраді виясняли, хто має займатися викошуванням бур’янів навколо замку Любарта у Луцьку.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 2
гиии Показати IP 18 Червня 2014 08:44
ви сліпі чи глухі? зробіть нормальну європейську дорогу луцьк-львів і туристи поїдуть без ваших даремних потуг.
опер до гиии Показати IP 18 Червня 2014 09:34
Ви що, та переїзд Львів - Луцьк це буде одна із "роджинок" туристичного маршруту. В програму обовязково включать: ремонт підвіски автобуса в польових умовах, політичні баталії з місцевими пікетувальниками, що блокують рух автотранспорту, екотуризм та інше....

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus