USD 39.00 39.37
  • USD 39.00 39.37
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Перший в Україні паспорт без російської мови - у львів'янина. ФОТО

9 Серпня 2015 08:00
Львів'янин Святослав Літинський отримав перший український паспорт без дублювання даних російською мовою.

Чоловік півроку судився з вилучення сторінки російською мовою, - повідомляє Zaxid.net.

"У мене в новому паспорті всі записи українською, проте на старому, тобто двомовному, бланку. Виходить так, що і перша, і друга сторінки в паспорті заповнена тільки українською від руки, а написи на самому бланку надруковані на двох мовах" , - розповів власник нового документа.

Відзначається, що Літинський півроку судився з вилучення сторінки російською мовою. 20 травня 2015 він виграв апеляцію в суді, і вже сьогодні отримав паспорт.

При цьому він повідав, що це вже друге рішення суду про видачу паспорта тільки українською мовою. Аналогічне рішення прийняли в Миколаєві. Однак власник паспорта відмовився його забирати через бланки на двох мовах.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 6
Волинянин Показати IP 9 Серпня 2015 08:28
Молодець, справжній Українець а не хохол як ми усі
Анонім до Волинянин Показати IP 9 Серпня 2015 12:08
Весь в тебе. Бо для тебе і нього словосполучення "справжній Українець" і "справжній Дурень" означають одне і теж саме. PS. Завдяки таким як ви "патрийотам" і розпадається зараз Україна.
Григорій Іванович до Анонім Показати IP 9 Серпня 2015 15:50
А поиоєму виключно "завдяки" анонімам каклам-малоросам.
Лучанка Показати IP 9 Серпня 2015 09:38
Його б енергію на корисні справи!
Ая Показати IP 9 Серпня 2015 19:36
Вітаю Святослава з перемогою над корумпованою судівською системою. При нагоді даєтся бачити, Пята московська КОЛОНА, яку треба знищити як заразу. Я переконаний, що на путінських сторінках новин, чужомовних коментарів не публікують.
Лучанка до Ая Показати IP 9 Серпня 2015 22:09
Таких як Ви теж не завадило б на місце поставити. Що це означає , як для демократа-європейця: "Знищити! Заборонити!" Може я дурна, але не бачу різниці між тоталітарною системою і такою ось "демократією"... Це Вам , мабудь, богообраним тільки дано бачити , чути дух...

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus