USD 38.80 39.15
  • USD 38.80 39.15
  • EUR 38.80 39.20
  • PLN 9.80 9.98

Маленькій волинянці на реабілітацію необхідно 25 тисяч

23 Вересня 2018 16:11
Маленькій дівчинці Мілані Грушевській з Володимира-Волинського, яка хворіє на ДЦП, збирають гроші на курс реабілітації. Необхідно 25 тисяч гривень.

За допомогою звернулася мама 5-річної Мілани – Ольга Грушевська, інформує БУГ.

Ольга Розповіла, що Мілана народилася дуже рано, 6-місячною, вагою лише 900 грамів.

У місцевій лікарні на той час не було можливості забезпечити всім необхідним малюка, тому сказали везти її одразу в Луцьк. Саме в луцькій лікарні поставили два страшних діагнози, згодом додався третій – ДЦП. Лікарі стверджували, що навіть якщо дитина виживе, то ймовірність ходити і говорити дуже низька.

«Ще немовлям Міланка перенесла операцію на очі. Причиною стало відшарування сітчатки. Медики не знали, чи варто взагалі робити операцію: якщо не оперувати – ризикували залишитися незрячою, оперувати – теж були побоювання, що не витримає наркозу. Все ж таки вирішили робити операцію. Два з половиною місяці перебували у «Охматдиті», де була проведена ще одна операція – шунтування мозку. Якщо бути точнішим, шунтуюча система, поставлена у Луцьку, зрушилась і довелось вправляти», – ділиться Ольга.

Мілана з мамою пройшли через безліч реабілітаційних центрів. Та результатів це не давало. Пізніше дізналася про «Вільний рух» у Борисполі, де лікують хворих діток на ДЦП від перших днів народження до шістнадцятирічного віку. Вже на третій день занять Мілана трималась за ліжечко, потім почала злазити з нього. Лікар, який оглядав її, відверто говорив, що діагноз важкий. Проте зазначив, що вона буде ходити до шести років, якщо займатись з нею.

«На сьогодні ми вже ходимо, тримаючись за руку та штовхаємо візок. Мілана може говорити, хоча це їй важко, але вона все розуміє, поволі рахує, розрізняє кольори, вимовляє деякі слова, але найбільше любить бавитись у телефоні. Ось тут вона справжній майстер», – стверджує мама і під час розмови із журналістами, малеча дійсно грає телефоном без допомоги.

У серпні Ольга з Міланкою вкотре побували на реабілітації, вартість якої 25 тисяч гривень. Жінка зізнається, якби можна було чотири рази на рік відвідувати центр, де таких діток ставлять на ноги, у дівчинки були б значно вищі шанси одужати. Але все впирається у гроші, точніше, у їх відсутність.

Ольга Грушевська знову змушена звертатись за підтримкою до небайдужих людей. Адже знов потрібно везти Мілану на чергову реабілітацію, від якої очікує позитивних результатів.

Саме підтримки небайдужих людей очікує мама Ольга із донькою Міланою. Жінка наразі самостійно виховує двох своїх дівчат. Дуже хоче розпочати працювати на роботі, аби покращився фінансовий стан їхньої сім’ї та не звертатися постійно за допомогою, однак наразі не може залишити Мілану.

Номер рахунку, на який можна переказувати кошти на лікування: Приватбанк 5168 7573 1831 5811 Грушевська Ольга Петрівна.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus