USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

Маневицький Ленін повернувся додому

6 Липня 2016 18:05
На хвилі Революції Гідності країною прокотився «ленінопад». Пам’ятники зносили без законних підстав і, зазвичай, вони зникали у невідомому напрямку. До 2014 року на Західній Україні «ленінів» залишилось дуже мало, проте деякі села та селища ніяк не могли забути радянське минуле.

Про це повідомляє прес-служба Волинського осередку «Українське об’єднання патріотів – УКРОП».

Маневицький «вождь пролетаріїв» також достояв до цього періоду, поки бронзовий пам’ятник не демонтували громадські активісти 10-ти патріотичних організацій області. В результаті цих дій відкрили кримінальне провадження по факту зникнення майна Маневицької селищної ради.

Місцева громада неодноразово зверталась у правоохоронні органи стосовно зникнення такої кількості бронзи. Заступник голови громадської організації ветеранів АТО у Маневицькому районі Руслан Шпота розповів, що протягом довгого часу намагався віднайти кінці у історії зникнення. Проте потрібна інформація надійшла випадково від знайомих громадських активістів.

Як виявилось, особи, які забрали «вождя», планували переплавити його та зробити пам’ятник Степану Бандері. Згодом Руслан віднайшов телефон цих людей та домовився про повернення Леніна назад у Маневичі. Чоловік зазначає, що важливу роль у вирішенні цього питання зіграла жителька селища Колки Світлана Градиська. Саме вона написала заяву у правоохоронні органи та надала розголосу цій справі.

Передачу пам’ятника здійснював секретар громадської спілки Патріотичні організації Волині Віктор Федосюк.

Пам’ятник повернули розпиляним по частинам. 70 кг бронзи з нього витратили на меморіальну дошку для героя Небесної сотні Василя Мойсея, про що чесно зазначено у акті прийому-передачі.

Руслан Шпота зауважив, що з доставкою Леніна у Маневичі допоміг депутат обласної ради від партії «Українське об’єднання патріотів – УКРОП» Іван Киричик.

У планах спілки атовців з цієї бронзи зробити пам’ятник узагальненому образу українця-героя та встановити його у центрі Маневич. За словами активістів, там зобразять козака, упівця, партизана, бійця АТО, тобто відображено історичний шлях боротьби за волю та незалежність нашої держави.

Варто зазначити, що у зв’язку з поверненням пам’ятника, кримінальне провадження по цій справі, скоріш за все, закриють.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 24
аналітик Показати IP 6 Липня 2016 18:30
Данильчук же ж обіцяв зборити пам"ятник Бандері.... як завжди далі тупих і пустих обіцянок справа не просунулась!!!!!!!!! ні х......... на в цій країні не змінюється!
Моя думка до аналітик Показати IP 6 Липня 2016 19:30
Це власність маневицької громади, нехай вони і вирішують що з нього робити, а не данильчук, хто він щоб приймати такі рішення
? до аналітик Показати IP 6 Липня 2016 20:11
А був би він потрібен людям,то вже давно поставили ...
Валера до аналітик Показати IP 7 Липня 2016 18:56
Навіщо з крайності в крайність: з Леніна до Бандери? А потім прийде до влади якась інша команда, і якусь там "дебандеризацію" оголосить) Бандера такий же неоднозначний історичний персонаж, як і Ленін, так же само чуть не "канонізується" деякими людьми. Якщо пам'ятник, то більш нейтральний - Шевченку, наприклад. А взагалі це питання потрібно винести на громадське обговорення, а краще - на місцевий референдум.
бе Показати IP 6 Липня 2016 18:34
тепер поставити туди де був раніше)
Добряк Показати IP 6 Липня 2016 18:54
В пеклі його дім
Клава Показати IP 6 Липня 2016 19:13
З нього мона зробити легко помнік Шевченку, майже нічого ні треба, тільки бороду збрити та вуса додати ....
Лучанин до Клава Показати IP 6 Липня 2016 21:28
)))ти геній)
знающий Показати IP 6 Липня 2016 19:38
Пашка взагалі не мав права розпоряджатись ним,а як мінімум мав бути на виправних роботах.Добре,що є розумніші люди.він повернений в громаду,а це основне,а громада поступить правильно.переконаєтесь.
Всезнайко до знающий Показати IP 6 Липня 2016 21:10
Пашка сцикнув і вирішив віддати...
каям Показати IP 6 Липня 2016 21:51
Що таке власність громади?Тепер у громади нічого нема,навіть той кусок бронзи він давно проданий перепроданий можновлядцями.
Маневичанин Показати IP 6 Липня 2016 23:16
Шпота з Градиською познайомився в Олиці під час лікування!
123 до Маневичанин Показати IP 6 Липня 2016 23:33
Дійсно два дурбецела!
знающий до 123 Показати IP 7 Липня 2016 08:41
Ох іх скільки ж тут дал...бів....
шпота до Маневичанин Показати IP 7 Липня 2016 08:39
Ти особисто це скажи йому.
Маневичанин до шпота Показати IP 7 Липня 2016 19:56
Не сміши! Найшов геракакла. Просидів на рівненському полігоні - майстер по ремонту оптичних приладів, братик прокурор пристроїв, зїздив два рази в зону АТО на пару діб і воював!!! Раніше судимий, а зараз великий громадський діяч, противно!
Правда Показати IP 6 Липня 2016 23:22
Все нічого, тільки цей пам'ятник лежав під забором у Луцьку, там де скинули і ніхто його не ховав. Дійсно були наміри переплавити на Степана Бандеру, але думки розійшлись. Але Градиська-Архариха Світлана захотіла слави і наробила крику, що вона знайшла, те що ніхто всерйоз і не шукав. Зірку хероя ій дайте. Ця особа оскверняє все до чого торкається. А може краще їй пам'ятник поставте, як Найбільшій Брехусі Маневиччини і Волині!
Устим Показати IP 7 Липня 2016 00:33
коментар було видалено
До Данилки Показати IP 7 Липня 2016 15:08
ПАВЛУША!!! А ти чого мовчиш, твій памятник чи ні???? Ти своєю брехнею та політиканством всю Волинь задрав, патріот хр*нов....
Реаліст Показати IP 7 Липня 2016 19:56
Підтримую думку про те щоб не ставити пам'ятник Бандері. Я взагалі пропоную не робити пам'ятник якимось людям, це ні до чого , подивіться на світ, де в якій країні отак от ставлять кожному третьому загиблому неймовірні пам'ятники. Пропоную щось творче, цікаве ,що буде одною з ізюминок в Маневичах, тому що Маневичі занепадають, і туди просто не цікаво їхати, везти друзів. НЕМАЄ там чого показати, окрім стереотипних лісів. ВСЕ, ліси озера - і це все! Нагадаю що на вулиці 21 вік. А оці пам'ятники на кожному кроці нагадуючі війну просто відлякують усіх іноземців від відвідин України. Багато моїх іноземних друзів просто бояться приїхати до мене, говорячи " В вас там постійні війни". Останнє мене взагалі вразило, людина боїться їхати через те що " У вас тм крадіїв багато" Мені так соромно оце чути. Ой як кардинально треба зміитися українцям. Слава Укрїні, Смерть ворогам!
маневичі до Реаліст Показати IP 8 Липня 2016 15:58
у Вас багато іноземних друзів? а визов вони можуть зробити? в маневичах є ще базар корчма. Вам мало приїдьте дійсно щось зробіть чи слабо????
пр Показати IP 8 Липня 2016 12:14
Федосюк вор!!! Памятник 5000 кг - 5 тонн!!! А тут килограмм 200 Воры!
Віктор ФЕДОСЮК Показати IP 15 Липня 2016 15:54
Еге ж - залишив троха на пам'ятник Собі - Неповторному! Взагалі то пам'ятник важив до того як його повалили 105 тон...
гги до Віктор ФЕДОСЮК Показати IP 15 Липня 2016 19:37
Фєєрічєскоє вазвращєніє Лєніна дамой!!!!=)))))))

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus