USD 39.00 39.35
  • USD 39.00 39.35
  • EUR 39.25 39.50
  • PLN 9.76 9.94

Майбутня паралімпійка Волині в 11 років піднімає до 5 тонн

24 Липня 2013 09:55
Оксана Токар, через вроджену міжхребетну грижу, самостійно не стоїть на ногах. І хоча живе вона у маленькому волинському селі Колодниця, де мешкає лише 190 чоловік, в одинадцять років перемогла на турнірі з пауерліфтингу у Бресті. А вже за 3 роки планує стати паралімпійською чемпіонкою, - інформує Fakty.ua.

«На тренуваннях я піднімаю інший раз до п’яти тонн. Це, звичайно, сумарна вага усіх вправ», - розповіла виданню Оксана.

Дівчина сказала, що спортивних успіхів досягає завдяки своєму тренеру і наполегливості під час тренувань. У 14 років вона планує лідирувати на паралімпійських змаганнях. Впевнена у цьому, бо нещодавно, будучи наймолодшою на змаганнях, перемогла на турнірі з пауерліфтингу у Бресті.

Займається Оксана у спортивному залі в Ковелі. Доїжджає туди маршруткою. У місті залізничників дівчина ходить і до школи.
«Наш сільський голова навіть розпорядився від нашого будинку до зупинки зробити асфальтову доріжку, щоб дочці легше було пересуватися на колясці. До речі, Ксюша відмінниця - її на все вистачає. Вона у мене розумниця і помічниця. І їсти готує, салати робить і навіть пилососить», - розповіла мама Лілія Токар.

Жінці пропонували зробити аборт, адже ваду виявили внутріутробно. єдине про що думала: чи впорається з усім. Пані Лілія тимчасово безробітна, Чоловік - водій, возить хліб. Зарплата невелика. Але сьогодні вони разом тішаться уміннями й досягненнями доньки, її прагненнями до активного життя і спортивних перемог.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus