USD 39.55 39.84
  • USD 39.55 39.84
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.90

Майбутнє луцької бібліотеки для дітей - під питанням

12 Березня 2015 12:46
Питання про недопустимість виселення Луцької районної бібліотеки для дітей з приміщення по вулиці Шевченка у Луцьку розглянули депутати облради.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії облради з питань освіти, науки, інформаційного простору, культури та мови, національного і духовного розвитку, сім’ї, молоді спорту та туризму 12 березня.

Депутати розглянули звернення творчої громадськості, батьків читачів Луцької районної бібліотеки для дітей щодо недопустимості виселення закладу з приміщення на вулиці Шевченка, 88.

Як стало відомо під час засідання комісії, у приміщенні бібліотеки пропонували відкрити ЦНАП Луцького району.

Наразі 80% дітей, яких обслуговує бібліотека, місцеві, тож доцільніше надати приміщення поблизу (а не у селі Гірка Полонка, як йшлося у рішенні Луцької районної ради).

Так, з Луцьким міським головою Миколою Романюком вирішили питання про надання в оренду бібліотеці приміщення в районі вулиці Ковельської. Втім, питання досі лишається відкритим.

Як зазначив голова комісії Роман Карпюк, наразі приміщення, в яке планували перенести бібліотеку, одна з громадських організацій. Поки питання не буде вирішене, заклад, мовляв, не переселятимуть. Він просив колег взяти питання до відома, адже його вирішення наразі відтерміновується.

Як повідомляло Інформаційне агентство Волинські Новини, батьки, стурбовані тим, що дітей позбавлять місця, куди вони ходили «як додому», написали відкритий лист-звернення до громадськості та депутатів Луцької районної ради з проханням переглянути це несправедливе рішення.

Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 3
закрити Показати IP 12 Березня 2015 13:02
не потрібна вона там.......
ВАня Показати IP 12 Березня 2015 13:03
Та покрасьте мене серебрянкою.Хто ходить в цю бібілотеку, які діти? Це сільська бібліотека, там хоч одна дитина записана з села? Ні туди ходять міські діти, а в нас цих бібліотек у Луцьку, як бліх-куди ніхто не ходить,читачів дуже мало.Є інтернет,яка бібілотека? А не краще її в Торчин перенести-це вже більш ймовірно,що будуть ходити сільські діти. І, взагалі чого районна бібілотека сільська має бути у Луцьку.Вона має бути в селі. І точка.
Вані Показати IP 12 Березня 2015 14:29
Ваня, покраси себе серебрянкою і здай до бібліотеки "Колобка", якого ти скурив ще в 1 класі. Якщо ти не ходиш, то не треба за всіх розписуватись. Своє слово сказали батьки дітей, які там кучкуються кожен день, так що помовч, якщо не бачив. Не всі, на відміну від тебе, мають вдома Інтернет, і який на Красному для бідніших дітей є тільки в другій бібліотеці, що на Миру, але там дорослі ходять.

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus