USD 39.62 39.90
  • USD 39.62 39.90
  • EUR 39.65 40.00
  • PLN 9.75 9.94

Мешканці «бунтівного» будинку в Луцьку створять ОСББ

25 Липня 2008 13:15
Мешканці будинку на проспекті Соборності, 28 усе ще протестують проти незаконного, на їхню думку, будівництва, яке здійснює підприємець Людмила Павлович. Щоб відстояти власні інтереси, вони створять об’єднання співвласників багатоквартирного будинку (ОСББ),  – 25 липня повідомляє репортер «Волинських Новин».
 
У Луцьку не вщухає скандал з приводу забудови на проспекті Соборності біля будинків 28, 30 та 30а. Власниця ресторану «Княжий двір» викопала прямо під будинками котлован для будівництва «глибинного спортивно-оздоровчого комплексу». Проти цього виступили мешканці прилеглих будинків,  які вважають, що це будівництво сприяє виникненню аварійних ситуацій на комунікаціях і загрожує їхній життєдіяльності. Ще 14 липня місцеві жителі відіслали відповідну резолюцію своїх загальних зборів Луцькому міському голові та прокурору міста Луцька.
 
За словами уповноваженого зібранням Ігора Семенюка, мер Богдан Шиба вважає цю ситуацію «боротьбою двох комерційних структур», що, як переконують протестувальники, не відповідає дійсності. За їхніми словами, зараз у міськвиконкомі «йде заднім числом узаконення будівництва навпроти будинку на проспекті Соборності, 28».
 
Проте протести жителів будинків вже почали давати перші результати. Як стверджують вони, 19 липня будівельники засипали канаву біля 28-го будинку, а 19-го прибрали будівельний вагончик і провели «косметичне прибирання» цієї території. 21 липня мешканцям сусіднього, 30-го будинку, поблизу якого найбільш інтенсивно відбувається спорудження, надійшла відписка за підписом заступника начальника інспекції державного архітектурно-будівельного контролю на Волині Герасимюк Л.В., згідно з якою ці будівельні роботи є законними.
 
Проте мешканці вважають, що ці дії зроблені «без врахування думки місцевої громади», і піддають сумніву «законність методики розрахунків відстані між фундаментами будинків і спортивно-оздоровчого комплексу», «дотримання критеріїв надійності» тощо. За їхніми словами, може скластися така ситуація, що багатоповерхівки просто «сповзуть» і зруйнуються.
 
Тому 24 липня на зібранні лучан, які проживають у будинку на проспекті Соборності, 28, вони вирішили ініціювати створення об’єднання співвласників багатоквартирного будинку і «бути готовими до активних громадських дій».
 
Довідково:
 У Луцьку досі не вирішеною залишається інша конфліктна ситуація – щодо будівництва підприємцем Аллою Позняк у дворі 21, 23 і 25 будинків на проспекті Соборності торгового павільйону.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus