USD 39.50 39.90
  • USD 39.50 39.90
  • EUR 39.77 40.15
  • PLN 9.76 9.95

У Луцьку рекомендують затвердити програму для підтримки ОСББ

14 Грудня 2017 11:20
Аби допомогти ОСББ впроваджувати енергоощадні заходи, в Луцькій міській раді розробили нову програму фінансової підтримки. На три роки загальний бюджет програми планують затвердити в сумі 40 мільйонів гривень.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії Луцької міської ради з питань планування соціально-економічного розвитку, бюджету та фінансів 13 грудня.

На розгляд чергової сесії депутатам виносять Проект рішення «Про Програму відшкодування частини суми кредитів ОСББ та ЖБК міста Луцька, залучених на впровадження в будинках енергоефективних заходів на 2018-2020 роки».

Директор департаменту ЖКГ Луцької міської ради Юрій Крась пояснив головні відмінності нової програми від попередньої.

«Стара програма щодо відшкодування відсотків за кредити закінчилася цього року. Ми набрали бюджетних зобов’язань на 19 мільйонів гривень, а це 63 кредитних договори. Головна відмінність нової програми у тому, що ми будемо одразу відшкодовувати 30% від вартості кредиту, даючи разову допомогу. Відповідно, якщо є гроші, ми їх даємо, якщо немає фінансів у міській казні, то не навішуємо на себе боргів. Із цього приводу ми збирали круглий стіл, питання обговорювали, і баланс досягнутий. Спочатку ми пропонували лише 20% компенсації, ОСББ хотіли більше, ми знайшли компроміс»,- інформував посадовець.

Цю програму розглянули й на виконкомі.

Присутні члени комісії підтримали пропонований проект рішення й рекомендують депутатам ухвалити його.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus