USD 39.00 39.40
  • USD 39.00 39.40
  • EUR 39.20 39.40
  • PLN 9.71 9.93

Держбюджет боргує Волині мільярд гривень за субсидії

3 Листопада 2017 13:10
До кінця року борг із держбюджету за пільги та субсидії перед Волинню складатиме мільярд гривень, прогнозує головний фінансист області Ігор Никитюк.

Про це йшлося під час засідання постійної комісії обласної ради з питань бюджету, фінансів та цінової політики 2 листопада.

«Питання по пільгах і субсидіях стоїть гостро. Попередньо ми прорахували, що до кінця року нам не вистачатиме мільярд гривень. Про ситуацію ми інформували столицю, навіть Прем’єр-міністра України, коли той приїжджав на Волинь. На скільки нам відомо – у Кабміні готуються певні зміни, нам мають виділити незначні кошти – близько 30 мільйонів гривень», - інформував директор департаменту фінансів ОДА Ігор Никитюк.

Варто відзначити, що такі значні фінансові заборгованості є не перед усіма областями.

Як інформував раніше виконувач повноважень Луцького міського голови Григорій Пустовіт, окремі області отримали компенсацію з надлишком.

«Чому нас не люблять – не знаю, адже окремим областям дали компенсацію з надлишком. Але наступного року буде ще гірше, адже зараз пільги відшкодовують з держбюджету, але є ініціатива, аби Верховна Рада передала це місцевим органам самоврядування. Якщо так станеться, то з нашого бюджету заберуть 70 мільйонів. Окрім цього, із бюджету мають намір збільшити суму регресивної субвенції. Цього року ми надали держбюджету 16,5 мільйона гривень, а на наступний ставлять план 44,5 млн», - розповів Григорій Пустовіт. Окрім того, він зазначив, що наразі Луцьк не отримав за субсидії 160 мільйонів гривень.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus